Karanténa a očkování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407781 2.12.2021 18:20

Zdravím,
Nejsem ockovana, rodiče ano.
Matka má dnes pozitivní test na Covid, otec ne. Já žádné příznaky nemám, domácí test si udělám dnes večer. Žijeme v jedné domácnosti, snažím se jim vyhýbat, jsem zavřená ve svém pokoji, větrám.
Mám mít karanténu, jak dlouho, do kdy?? Stačí týden a pak si zajít na PCR test? Nebo aspoň dva týdny? Vůbec nevím. Jde mi hlavně o to, ze všude říkají a píší, ze na PCR test mezi 5-7 dnech po rizikovem kontaktu, ale když ten kontakt mám, dá se říct každý den? Ale opravdu se jim vyhýbám, abych s nimi vůbec v kontaktu nebyla. Stačí i Tak po těch 7 dnech jen na PCR test??
Rodiče na mě apelují, at se jdu očkovat co nejdříve.
Zaregistrovala jsem se tedy na očkování a první termín už muzu mít v pondělí 6.12.
Mohu se na očkování dostavit hned v pondělí, když mám tu karanténu? Nebo až po karanténě?
Děkuji za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rozhodně bych zavolala k lékaři. A na žádné očkování bych se neregistrovala. Myslím hlavně proto, protože pokud covid máš, není vhodné se při něm /brzy po něm očkovat. Pokud nemáš, pockala bych stejně jak se to bude dál vyvijet, jestli se to neprojeví do těch 14 dnů...
    Ráno zavolej svému obvodnímu lékaři a zeptej se na vše a odpověď budeš mít jistou :-) případně ti vystaví žádanky na test.
    Každopádně já v tomto případě bych to nebrala na lehkou váhu. Můžu říct za sebe - přenáši se to hlavně tehdy kdy o tom nevíš. Mě první příznaky propukly cca 4 dny po rizikovém kontaktu. Ještě ten den manžel putoval pryč od nás se synem. Testy pak tři dny negativní, další pozitivní. Manžel stále negativní a pozitivní až pak další dva dny po mně.. den na to se nám podařilo jít na PCR testy - to bylo pondělí.. v úterý večer přišla SMS která potvrzovala že jsme oficiálně pozitivní. Od té doby 14 dnů karanténa.
    Moje mamka šla na testy asi zhruba 10 den od toho co měla pozitivní domácí test. PCR est měla stále pozitivní, takže musela zůstat dalších 14 dnů doma...
    Můžu se jen zeptat, ty s očkováním souhlasíš, nebo na něj chceš jít jen kvůli rodičům? Ptám se jen ze zvědavosti.

  • evickaa212.12.2021 20:33

    Preco sa chces ockovat? Predsa sama vidis ze aj ako ockovani su pozitivni. Vakcina znizuje imunitu, a ked sa uz raz das ockovat, budes musiet stale. Pozri napriklad izrael, a podobne krajiny, ktore maju skoro 100 percentnu preockovanost... povinna tretia davka a zasa vsetko pozatvarane. Neblazni, na mutujucu chripku sa nikdy v historii okrem poslednych par rokov neockovalo. Vsetko je to jeden velky podvod na zotrocenie ludi. Otvor oci a prebud sa. Cirkus skonci ked vsetci prestanu hrat hru a doktori znova zacnu liecit obycajne respiracne choroby.

  • Pokud je mamka pozitivní a ty jsi s ní byla v kontaktu, měla by tě nahlásit při trasování, ale co si budeme, to moc nefunguje :D Zavolej ráno praktikovi, vystaví ti žádanku a karanténu. Na očkování se vyprdni, navíc pokud máš covid, tak je nesmysl se nechat očkovat a dokonce se to ani nedoporučuje. Fakt to nepodceňuj, bohužel vím, o čem mluvím.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist