Kamarádka má vztahové problémy, jak jí pomoct?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #373525 13.6.2017 0:04

Je to dva roky zpátky co šla má kamarádka na rande s jedním klukem. Vše bylo fajn - volali si, psali si no, ale bohužel na víc už nedošlo. Bydlí od ní daleko 100km (ale to určitě není problém toho proč se nescházejí). Poté se viděli asi 4x a to jen díky tomu, že přijela na jeho fotbalový zápas. Na ten poslední jí ani nechtěl pozvat a pak se po něm schoval, aby ji nepotkal. Od té doby mu ona píše. Občas jí i zavolá a povídají si (ovšem jejich konverzace jsou krátké a o ničem většinou jí volá, když je ožralý). Když si píší většinou si prohodí jen pár slov jako ,,ahoj, jak se máš a dobrou noc´´ je to o ničem. Ona si, ale myslí, že jí miluje. Přitom rande měli jedno a mluvili spolu po tom dvakrát a to jen díky tomu, že si na něj počkala po zápasu (na zbylích dvou jí ,,utekl´´). Ona je do něj šíleně zamilovaná a myslí si, že on jí miluje. I když jí to neřekl a vůbec se tak nechová - navíc se vůbec nesnaží se s ní sejít. Práci nemá - hraje pouze fotbal - volného času má dost a tráví ho se svými kamarády a kamarádkami na party a grilovačkách. Nejsmutnější na tom je, že jemu je 30 a jí 24. Podle mě kamarádka ztrácí čas nad někým kdo o ní nestojí. Každý den řeší jen to, že on nenapsal a že jestli mu má napsat ona. Je jím totálně posedlá a strašně jí to ničí. Už dva roky neměla normální rande a všechen svůj život soustřeďuje pouze na snění o tom co by bylo kdyby byli spolu. Hrozně jí to ničí. Asi tak rok zpátky (po jednom zápase, který jí zatajil a pak před ní utekl) jsem jí řekla, že tohle není vztah a že je pěkný blbec, když není schopný jednou za měsíc přijet. A na půl roku se se mnou přestala bavit. Teď se zase bavíme a nechci o ní přijít jelikož v jiných ohledech je to úžasná kamarádka co mi vždy pomohlo v mých problémech jen prostě nevím jak jí pomoct.. přece nemůžeme donekonečna řešit - proč nepíše .. Když jí řeknu, že mu má napsat na rovinu jak to mezi nimi je - nechce protože vždy , když k něčemu takovému mělo dojít a nebo se měli sejít - odpískal to a ona se bojí, že ho ,,ztratí´´.. podle mě, ale tohle ,,když spolu nejsou´´ vyjde na stejno jako to, že ho ztratí..

Omlouvám se za chyby, psala jsem to v rychlosti na mobilu.

  • 13.06.2017 12:50:23 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Chápu, že je smutné sledovat kamarádku, jak sama sebe zraňuje a ničí. Moje nejlepší kamarádka je velmi podobný případ. V těchto typech jednostranných vztahů, kdy na druhém jakoby visí a nic z toho nemá, se plácá už skoro 20 let. Snažila jsem se jí pomoct a rozmuvit jí to - cca prvních pět let. K ničemu to nevedlo, naopak, naše vzájemné vztahy to vyostřilo. Tak tu pro ni prostě "jenom" jsem. Když si chce popvídat - vyslechnu ji. Když mě požádá o radu - odpovím...ale už jí nevnucuju svůj pohled na věc. Beru to tak, že je to něco , čím si zřejmě musí projít a zvládne to, až na to bude připravená.
    Z druhé strany - sama jsem byla tři rokky beznadějně nešťastně a velmi vášnivě zamilovaná a vím, že kdokoliv mi jakkoliv mohl říkat, že to nikam nevede,stejně jsem doufala a neposlouchala. Až po těch třech letech mi došlo, že čas utíká a já se trápím pro nic - a - našla jsem odvahu ten kolotoč ukončit. Věř, že ona sama má sílu na to, aby prozřela, zvlášť, když u sebe bude mít dobrou kamarádku, která za ní stojí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist