Kamarádka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52938 13.2.2012 20:11

Ahoj holky.
Mám kamarádku, známe se šíleně dlouhou dobu, byly jsme si vždycky nejblíž, co to šlo. Chodily jsme spolu na akce, vídaly se klidně i několikrát denně, spávaly jedna u druhé, vydržely si celou noc povídat, řešily několik hodin i úplnou blbost... No znáte to. :)
Náš vztah se ale během posledního roku dost zásadně změnil. Dávno už si nejsme tak blízké. Je možné, že jsem se změnila já, nepoznám to na sobě, ale na ní změnu poznám určitě. Dřív jsme byly v důležitých věcech za jedno, měly jsme stejné názory na nevěru, vztahy atd., ona to teď bere dost na lehkou váhu. Myslím, že už plno jiných lidí se od ní odvrací, nemají náladu poslouchat její "historky" o tom, jak se vyspala s klukem den po tom, co se rozešel s její nejlepší kamarádkou, jak jí píše ten a onen, jestli nedají sex a podobně. Možná, že se na to dívám jinak, protože sama mám vztah a nejsem teď na žádné užívání, ale ona mi přijde, že to přehání. Je úplně posedlá poznáváním nových objevů a lovením nějakých svých obětí. :D Problém je, že ti kluci už ji ani neberou vážně a jen ji využívají. Všichni známí se od ní odvrací, pomlouvají ji za zády, mají z ní legraci, opovrhují. Vůbec nevím, jestli jí mám něco říct, naznačit, že se chová nemožně a ať brzdí, nebo bude za ku*vu a zoufalku celý život. Vždyť z ní má každý legraci, ale ona to nevidí a ještě si myslí, jak je oblíbená. Když mi teď napíše, ať se k ní stavím na kafe, nemám už ani chuť tam chodit, štvou mě ty její naivní řeči o tom, s kým si teď píše a jak je do ní "blázen", přitom vůbec neví, jak to vlastně je. Když bych s ní měla jít na nějakou akci, byla by to zase ostuda a svezla bych se s ní i já. Na jednu stranu mě vytáčí, na druhou stranu je mi jí líto a nechci, aby zůstala úplně sama...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dokud jí to nikdo neřekne, jak na okolí působí, tak to vědět nebude ;-) Pravděpodobně není schopná si založit nějaký zdravě fungující vztah, a proto si sebejistotu a city nahání tímto způsobem...Mám taky takovou kamarádku, která ještě nemá žádný vztah a dohání to rádoby světaznalými poznámkami o vztazích, jen aby se zbytku vyrovnala a okolí vědělo, že ví o čem mluví ;-) Jak hodně jste si blízké, víte asi jen vy dvě, ale udržovat kamarádský vztah jen z lítosti asi nemá žádné výhody ani pro jednu ze stran...každopádně probrat bys ji určitě mohla :-)

  • full.avl13.2.2012 20:47

    Také jsem měla jednu takovou kamarádku, která si takhle "užívá" život...sice mi to také vadilo , ale po nějakém čase ani nemělo cenu jí to říkat... dělala to několik let. Jestli si dobře vzpomínám tak to dělala cca 7 let. U nás povesnici byla jen tak Kur**čka od vedle,která dá každýmu.

    Bohužel některým lidem takový život po určitou dobu vyhovuje. Třeba sama v hloubí duše si za to nadává, ale dokud nenajde nějakého chlapa , který ji bude stta za to aby s změnila, tak bude žít jak chce ona. :-(
    Tohle jsou vždy prekérní situace, ale já osobně bych jí v tom nechala vykoupat, já vím, že je to hnusný, ale já sama jsem pak zaházela s tou kamarádkou jak si podle mého uvážení zasloužila

    Dokonce když k nám přišla na kávu, tak jsem jí nedovolila si ani sednou na gauč:-D když chtěla na WC tak potom co odešla z toalety tak jsem vzala čistič a šla WZ umýt. Jednou se zeptala proč, já jí narovinu řekla, že když roztahuje nohy z každým , tak je to její věc, ale že nemusí např. pohlavní nemoci nakazit lidi ze kterými se baví. Jenže té holce to bylo fuk, co jsem jí řekla v vždy se tomu zasmála. .. no a jak život šel ádl, tak jednou ji zjistili že má filcky a až to jí k té změně jejího života dohnalo.

    Ne že bych tvé kamarádce přála něco špatného či nějakou nemoc, ale pokud si nenatluče hubu (jak se říká) tak se nic v chování nezmění.

  • petulinkaa1313.2.2012 21:03

    Řict ji to muzes,ale bude to k ničemu,to mi ver..ba naopak ty pro ni budes ta blbka....nech ji at si na to prijde sama a kdyz ji to bavi,at to dela...nezmenis ji :-/ ale prejde ji to,neboj....vim,ze to je tezky prijit takhle o kamosku,ja jsem s jednou taky prozivala neskutecny veci celych 12let od skolky,jenze už ted nebydli ve stejnym meste,ne daleko,asi 100km odeme,ale ma uz dve deti a tak,takze si nekdy piseme,volame..ale to vis,je to uz jiny,uz jsme jinde a ne pubertacky,ale ver mi,ze mi hodne chybi takovy to blbnutí na skole,chozeni ven,delat kraviny..ale to skonci vzdycky jednou :-( jen ty pekny vzpominky zustanou i kamoska ma na to stejny nazor,taky na to rada vzpomina,ale holt jsme už dospely :-))) tak domluvit ji muzes,ale ona sama bude delat stejnak to co uzna za vhodny....treba se vyblbne a dá pokoj....nech ji tim si projit....

  • Taky mám bohužel takovou zkušenost, kdy kamarádka, tenkrát nejlepší, začala takhle blbnout. Snažila jsem se jí pomoct, snažila jsem se mírnit... A skončilo to tak, že si asi svou "přitažlivost" potřebovala dokázat na mém klukovi. V tu chvíli ta holka u mě klesla na absolutní dno. To, co udělala, bylo tak odporné. Ta holka pro mě najednou neznamenala už vůbec nic. Pár let po tom ještě vyváděla, až to došlo k tomu, že po ní u nás ve vsi neštěkl ani jeden kluk. Dokonce nás jednou jeden kamarád prosil, abychom ho šli doprovodit, protože jinak by šla ona. Všichni ji jen "využili", užili si s ní a ona věřila, jak je obletovaná.... A všem byla k smíchu. Když si uvědomila, že je v téhle vsi "vyřízená", našla si kluka odjinud. Říkaly mi holky, co se s ní bavily, že i jemu byla ze začátku občas nevěrná, ale že to s ní nějak vydržel a teď jsou spolu tak nějak rok a půl, řekla bych... Ale nevím. Pozdravíme se, maximálně spolu prohodíme pár slov, ale nic víc.

    Podle toho, co píšeš, bych řekla, že když jí povíš, co si myslíš, se na tebe může třeba i naštvat.. Jestli věří tomu, že ji všichni "chtějí", tak si pak může třeba myslet, že jí zavidíš..
    Ale jestli už to není jako dřív a ta holka ti už tak nějak nesedí, tak je to vlastně jedno... Tak jí to zkus říct, co si myslíš, a když se na tebe naštve, tak co, tys to myslela dobře. Však ona si na to jednou přijde sama a pak bude ještě litovat, že zatratila takovou dobrou kamarádku... Hodně lidí není schopno přijmout kritiku. A tyhle "slečny" vůbec... Ale uvidíš, jak říkám, jestli ti nezáleží, jak to dopadne, jako že se ti svět nezhroutí, když by se na tebe naštvala, tak bych jí to řekla. ;)

  • Myslím si, že to zažil každý. Ale moje učitelka mi vždy řikala - správné přátelé poznáš nejdříve na vejšce. Moje kamarádka se mi taky oddálila po tom, co jsem začala chodit s klukem, naše názory se začaly oddalovat a já jsem z ní nebyla vůbec nadšená. Bavíme se, ale spousta věcí který dělá se mi nelíbí a i když se jí snažím pomoc a poradit, nebere to... musíš se rozhodnout buď ji přijmout i s tím, a dát jí najevo, co tě zajíma a co ne, nebo se s ní rozloučit

  • taky jsem měla jednu kamarádku, která nás na intru po víkendu zahrnovala zážitky, kde a s kým o víkendu byla, měla to dokonce táhnout s několika kluky současně atd. Dost jsme jí to žraly a měly ji za frajerku, ale postupem času jsme zjistily, že je pravda úplně někde jinde. Byla to holka z malé vesnice, z katolické rodiny a rodiči dost přísně vedená. To co nám popisovala, že se stalo byly jen její představy a sny a o víkendových akcích si mohla nechat jen zdát, protože doma musela dost těžce pracovat.
    Ne všechno, co ta kamarádka vykládá musí být nutně pravda a to, co ona opravdu zažila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist