Kamarádka...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380637 17.1.2018 22:43

Ahoj.. Mám takový dotaz ohledně mé kamarádky. Teď si asi řeknete, že dvě puberťačky se nedohodly, ale pro mě je to problém, a proto se ptám.
Mám od 3. třídy na ZŠ nejlepší kamarádku. Cca v polovině 8. třídy začala plánovat, jak spolu půjdeme na střední. Nápad mi nevadil a souhlasila jsem (měli jsme podobné známky takže by ta stejná škola nebyla problém). Vybraly jsme si školu, básnily jak to bude super... Ale slušně řečeno. Vykašlala se na mě a hlásí se na školu, kde pracuje máma od jedný naší známý. Celkem mě to mrzí, byla to má nejlepší kamarádka cca 6 let a to není málo... Ani mi o ničem neřekla, jen se na mě vykašlala. Nevím co mám dělat...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka217.1.2018 23:44

    Žít dál. Na to jiná rada není. A pokud jsi chtěla jít na tu školu jenom kvůli ní, tak máš ještě šanci se rozhodnout podle sebe, abys pak nebyla zklamaná, že tě škola nebaví a že bys byla raději jinde.
    Se mnou se moje nejlepší kamarádka dostala na gympl, ale pak se nechala přeřadit do jiného města, protože se stěhovali, a mně o tom ani neřekla. Prostě jsem v září šla do cizí školy úplně sama. Neznala jsem tam totálně nikoho.
    Je těžké ztratit kamarádku, ale není to konec světa. Ber to jako výzvu a příležitost, že na střední poznáš nové lidi, třeba mnohem lepší než byla tahle kamarádka.

  • Vybírat si školu podle toho, že tam jde kamarádka, fakt není dobré. Třeba si to tvoje kamarádka uvědomila, proto se přihlásila tam, kam ji to táhlo víc. A třeba jen nevěděla, jak ti to říct, bála se tvojí reakce atd. Promluvte si, řekni jí, že tě to mrzí, že ti nic neřekla a že bys s ní ráda zůstala v kontaktu dál. Třeba ti řekne, co za tím vězí :-)

  • terryk18.1.2018 7:46

    Jak už psala buccaneerka2, žij dál. A kamarádku už neřeš. Nikdo totiž nevíme, co za změnou jejího rozhodnutí stojí. Jestli ji třeba rodiče nedali ultimátum a ona se ti pak nebála říct, že bude muset porusit vaši dohodu. Nebo se jí to rozlezelo v hlavě a bála se ti to říct. Fér by samozřejmě bylo, kdyby ti všechno včas řekla, vysvětlila a omluvila se, v tomhle věku (a spousta jich i později) ale na to většina nemá koule.

  • Když jsem byla v 8. třídě, tak jsme taky s jednou kámoškou plánovaly, že půjdeme spolu na střední a budeme tam nahánět kluky (chtěly jsme jít na průmyslovku) :D Byly jsme kamarádky asi od 2. třídy. Nakonec když došlo na to, kam půjdeme na přijímačky první den (tenkrát se dělaly na obě školy, dva dny po sobě). Řekli nám, že máme jít první den na tu, na kterou chceme víc. Tak kamarádka šla na tu druhou školu. Docela mě to štvalo. Já jsem na průmyslovku jít chtěla a taky jsem tam šla. Ona šla zase na tu svojí. A teď zpětně jsem opravdu ráda, že nešla se mnou. Byla docela hrozná :D Občas si píšeme, ale to přátelství není takový jako bylo. Kamarádku fakt neřeš a jdi tam, kam chceš jít ty. :) Ségra je teď v 9. třídě a má pár spolužaček, co chtějí jít na stejnou školu jako kamarádka, protože samy neví, co chtějí a tak to třeba i 2x denně mění. Přihlášky se ještě nepodávají, ale už se to taky blíží, tak si to pořádně promysli, kam opravdu chceš :)

  • Taky mám nejlepší kamarádku, se kterou jsme si dávaly přihlášky na stejný gympl a druhou přihlášku jinam. Říkali jsme si na jednu stranu, jak to bude super, pokud se dostaneme na stejnou školu. Nakonec jsme obě skončili pod čarou, ona se tam teda nakonec dostala, ale já se na čekání vykašlala a šla raději na jinou školu. Je pravdou, že teda s tou mojí kamarádkou jsme nechodili na stejnou ZŠ ani, ale je fakt, že kdybychom se už tak vídali každý den, asi bychom si za chvíli lezli na nervy a dobré přátelství by bylo kde tam :). Na střední jsem nyní už v posledním ročníku a nelituji toho ;-), potkala jsem zde nové přátelé (i když stále je pro mě nejbližší výše zmíněná), zažila jsem i pro mě dříve neznámé věci, jako byly zábavy a konečně vyrazit někam mezi lidi, získala jsem i v určitých mezích lepší třídu oproti té na ZŠ, kam jsem si přesto že jsem ta tichá dívka v rohu nějakým smyslem i zapadla a zažila s ní super zážitky. Ke všemu mám ještě další velice dobrou kamarádku, kterou znám od dětství, a i přesto že ona šla tenkrát jinam a já také a že se i dnes moc často nevídáme....píšeme si a jsme si nějakým způsobem nějak blízké stále.......Prostě co chci tímhle "slohem" říct je to, že by ses neměla za rozhodovat o SŠ (teoreticky o své budoucnosti) podle své kamarádky a zároveň bys neměla ani říkat, že se na tebe vykašlala...Ano, není zrovna pěkné, že ti o tom neřekla, ale přijde mi škoda to brát jako konec dobrého přátelství. V dnešní době si můžete jakkoliv psát, můžete se sejít, i když budete každá někde jinde na škole, ale neházej hned kamarádku za hlavu :)...ono se to dá, věř mi, znám to. Na nové škole alespoň potkáš další lidi, nové přátelé, i přesto že bys byla strašně moc "slušná", tichá, holka s dobrými známkami jako já. I já měla strach z neznáma a teď sedím v lavici a kamarádím se už čtvrtý rok s holkou, co je přesným opakem mě - šprt a lempl, či klidná osoba a rozjetá holka, co vymetá dikotéky :-D. Držím palce, ať se rozhodneš správně :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 240 otázek, kterým se dostalo 271 641 odpovědí a 409 764 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist