Kamarádi s výhodami?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437104 9.1.2021 19:46

Dobrý večer,

potřebovala bych slyšet názor někoho jiného na mou situaci. Rozešli jsme se s přítelem (v dobrém) po šesti letech vztahu, od rozchodu to bude téměř měsíc, nicméně vztah sám skončil již před 9 měsíci.

Jsem v kontaktu s mužem, který mi dříve psal a několikrát jsme se potkali na různých akcích. Byli jsme si sobě tenkrát velmi sympatičtí. Je také rok po rozchodu, dlouholetý vztah. Před nedávnou dobou jsme se sešli, byla to příjemná procházka, následně jsem několik dní na to skončila u něj v bytě a vymklo se to kontrole, vyspali jsme se spolu. Oběma se nám to velmi líbilo a dvakrát do týdne se tímto stylem sejdeme. Bavili jsme se o vztazích, o tom, že nemám horkou hlavu a necítím bolest z rozchodu, on také ne. Myslela jsem si, že půjde o vztah založený na sexu, ale jsem velmi zmatená. Pokaždé, když přijdu, máme si o čem povídat, atmosféra je skvělá, sledujeme filmy, po sexu i před ním mě hladí, mazlí. Několikrát to skončilo také tak, že se cítil sám a já tam přespala a on mě celou noc objímal. Také nemá radost, když se bavím o mužích před ním. Zeptala jsem se, co si od toho slibuje, jak to vidí a řekl mi, že se nedívá kam to povede, nebo nepovede, že mě bere vážně, ale nechce v mé situaci nic začínat. Pokud by to tedy byl vztah o sexu, pak nechápu vše ostatní, co dělá. Jsem opravdu zmatená a cítím se s ním dobře, jen celé situaci dost dobře nerozumím.. někdy mi celý den nebo dva nenapíše, pak se sejdeme a nechce mě pustit domů. Prosím o názor, jsem ve slepé uličce, i když to zní asi dost komicky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rebeca10.1.2021 11:04

    Ze je vztah zalozeny na sexu prece neznamena, ze te vohne o zabradli a vyrazi z domu. :) Je to fajn, ze si spolu rozumite i jako lidi, bez toho by to podle me neslo. Lidi si mohou byt blizci, spat spolu, a i tak spolu nechtit mit partnersky vztah. Tohle neni o zadne nezodpovednosti, nybrz o tom, ze tam je neco, proc s tim dotycnym vztah nechcou, "neco" jim tam proste chybi.

    Pises, ze mate oba za sebou nejaky vztah. V tuhle chvili je mozne, ze jste pro sebe jen prevoznici, ale i to, ze tam casem neco vznikne hlubsiho. Nezname detaily, tezko neco soudit, muze to byt cokoliv. Chapu, ze se mu to nechce resit - opet duvod muze byt jak ten, ze se tak brzo na vztah neciti, nebo ho nechce s tebou, ale i ten, ze by treba zajem mel, ale je mu to hloupe, protoze si muze myslet, ze ty zajem nemas. Pokud je ti s nim dobre, nech to plynout a uzivej si jeho blizkost, pokud te zacina trapit to, ze nevis, jak jsi na tom, promluv si s nim. Mozna se dozvis, ze je to jen nezavazne, mozna taky ne. Kazdopadne pokud bys to ty uz brala vazneji a on se vazat nechtel, ukoncila bych to, tohle dobrotu nedela.

  • Čerpá výhody vzťahu bez toho, aby nejaký mal a zadné vrátka si necháva otvorené 🙂 netvrdím, že ľudia si majú všetko vyjasniť na začiatku, stráviť nejaký čas "nezáväzne", kým človek zistí, či sa chce zaviazať je normálne. Ale nejaký čas, nie celé mesiace alebo roky. Takže by som s ním normálne znova otvorila tému a povedala mu, že sa síce ešte spoznávate, ale že ak to nebude smerovať k záväzku, tak to ukončíš (lebo si sebavedomá mladá žena a nemieniš dávať energiu do stratena). Je to fér a ty tu o 2 alebo 3 mesiace nebudeš písať znova, že nevieš, čo ďalej 😉

  • simnet10.1.2021 8:41

    Naopak, Dává ti svobodu a ta je ve vztahu nejdůležitější. A vztah to každopádně už je, když se spole cítíte oba dobře.

  • piprdka13.1.2021 7:23

    Jako bych to psala já sama.. jsem na tom teď téměř stejně, já se teda budu rozvádět (8 let manželství, bezdětné, na rozchodu jsme se domluvili, v klidu, komunikujeme, žádné přehnané emoce), můj kamarád s výhodami je 3 roky po ukončeném 20 letém vztahu (s jedním dítětem a neustále volající expartnerkou :-D )
    To ostatní je jako přes kopírák - říkám si, že ještě zimu s ním takhle "přežiju" (co dělat, když jsou dny tak krátké :-D), na jaře se holt rozhoupe do vztahu (mně je 36, jemu 44) nebo to skončím. Já se celkem trápím, chtěla bych s ním být ofiko, on to má asi na háku :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist