Kam vyrazit do Alp / hory ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377957 18.10.2017 15:19

Ahoj všem,

Chtěli bysme s přítelem vyrazit na pár dní na hory mimo ČR (leden, únor). Ovšem nikdy jsme nikde takto nebyli. Nemáte někdo tip kde jste byli spokojeni a cena jak vyšla orientačně? Případně zda je lepší vyrazit sami nebo přes cestovku? Vůbec nevíme kam, prosím kdo jste byl prosím prosím o informace a tipy :-) :-)

  • 21.10.2017 17:07:25 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kamkri18.10.2017 15:34

    Ahoj, my jsme byli několikrát v penzionu Mitterberghof u Zell am See - je to na kopci a je z tama nádherný výhled na jezero a Kaprun. Cena v pohodě, majitelé super, jídlo výborné, pokoje jednodušší, ale čisté a útulné. Jezdili jsme tam v březnu.
    Na sjezdovku (Zell am See/ Kaprun) musíš autem.

  • My jsme jezdivali (pred detmi) s cestovkou New dama. Jezdivali jsme cca březen (dle ceniku - prvni tyden vedlejsi sezony, byvaly permice v cene ubytování). Nebo naopak prosinec/leden nekdy byvaji permice v ubytku na zacatku sezony. Jezdili jsme Francii nebo Italii, tam bylo vždy na 90% slunicko :-) Tim ze jsme nejezdili hlavni sezonu, vybirali jsme sjezdovky min. cca 1600mnm a vyse aby byl snih.

  • Já byla jen v Rakouských Alpách. :-) A odpočítávám dny, kdy mě tam čeká zase několik úžasných dní , a přesně v Stubaier Gletscher , ( ten ledovec ( https://www.stubaier-gletscher.com/cz/ )

    Zell am See je taky skvělý, byla jsem tam 3x :)

  • My bychom celkem rádi prubli ten Kaprun. Nikdy jsem tam bohužel nebyla ale už dlouho bych se tam moc ráda podívala. Je to ale teda celkem dálka, takže bychom na to asi museli náležitě připravit auto. Manžel navíc říkal, že by na cestu koupil i takový ten autobox, protože v našem autě moc prostoru na nějaké věci není. Už se právě i díval na takový konfigurátor autoboxů, který mají na https://www.filsonstore.cz/info/konfigurator-autoboxu.html

  • MagdaRadilka820.10.2023 21:26

    S dovolením se připíchnu. My chodíme s manželem taky rádi na túry do hor, tak budu ráda za každou inspiraci. Tatry už máme prochozené, tak bychom se teď chtěli vrhnout na Alpy :-) . Na příští rok už jsem si koupila nový batoh, boty a oblečení z https://www.protrek.cz/outdoorove-obleceni/ , abychom mohli na jaře hned vyrazit. Nerada bych pak zjistila, že mi něco chybí :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist