Kam se nahlásit na úřad práce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22048 9.1.2013 11:32

Holky, můžu se nahlásit na úřad práce kdekoliv nebo jenom pouze v místě trvalého bydliště? Bydlím u přítele (zatím si sem nemůžu dát trvalý pobyt) a trvalé bydliště mám zhruba 50 km daleko, celkem špatná dostupnost. A nemáte zkušenosti s tím, jak často se musí na úřad práce chodit, když už jste tam nahlášené? Třeba jednou za týden? Kdybych už se musela tedy nahlásit v místě trvalého bydliště, ať vím, jak často tam musím. Děkuji moc za odpověď :-)

Ještě chci dodat, že je to jiný okres i kraj :-)

Děkuji moc holky za odpovědi. Také si právě hledám práci v místě bydliště přítele a do místa trvalého bydliště jezdím jenom na návštěvy za rodiči někdy na víkend, takže přes týden vůbec, ale tak zajedu si to tam vyřídit.

Odpovědi správkyň témat

  • V rámci kraje se můžeš na ÚP registrovat kdekoliv, i mimo místo trvalého pobytu. Vzhledem k tomu, že píšeš, že je to jiný kraj, informovala bych se přímo na úřadu práce tam, kde se v současné době zdržuješ. Tam ti podají nejspolehlivější informace.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moje sestra má trvalé u rodičů, ale bydlí u přítele asi 60 km daleko. Hlásit se musela dle trvalého bydliště a zažádala si hned o přeložení na úřad, který spadá do trvalého bydliště jejího přítele. Trvalo to dost dlouho, asi dva měsíce, než jí přeložili, a ještě musela mít papír od rodičů toho přítele (kteří vlastní danou nemovitost), že tam nyní sestra bydlí a oni s tím souhlasí. Jinak na pracáku byla během těch dvou měsíců jen dvakrát - když se byla nahlásit a když šla pak na ten druhý pracák.

  • Martasek899.1.2013 11:46

    Musíš zajít tam, kde bydlíš, ale jde to nějak přepsat, taky jsem se chtěla hlásit jinde. Jak často se chodí, to nevím, každý říká něco jiného :) Já byla na pracáku necelý měsíc, takže se mnou moc nic nestihli :D

  • musíš se nahlásit v místě trvalého bydliště ...ale můžes si pak zažádat o přeložení ale dělají to neradi pokud k tomu není dobrý důvod..já sem chtěla taky přeložit blíž k přítelovi ale řekli mi,že mi nic nebrání v tom jezdit do místa trvlého bydliště a dál se semnou nikdo nebavil,ale kamoš stím zase žádný problém neměl takže asi nejvíc záleží jak budou na pracáku ochotní

  • Nahlas se podle tr. bydliště. Ale záleží na pracovnici. Kolega se hlásil u nás ( 400 km od tr. bydliště) a neměl s tím žádný problém. Přítel když se chtěl přihlásit po přestěhování, tak mu každá říkala něco jiného a pendloval 2 dny 90 km než si hvězdy úřední ujasnily co s ním

  • Nahlásit se musíš v místě svého trvalého bydliště, tam si pak můžeš podat žádost na přeřazení na jiný úřad práce. Ovšem musíš čekat na vyjádření, jestli tě přijmou. Já s tím problém neměla vůbec žádný, převedli mě asi za týden, převáděla jsem to kvůli tomu, že bydlím jinde a také si v daném místě hledala zaměstnání. Na pracák jsem chodila asi 1x za 2 měsíce.

  • Ahoj přítel byl teď na pracáku a hlásit se v místě trvalého bydliště NEMUSÍŠ!!! Jen je důležité aby úřad práce spadal do stejného kraje jako máš tvralé bydliště, aspoň tak mu to řekli na ÚP. Má totiž taky jiný trv. pobyt než kde skutečně bydlí a tak raději jel na úřad v trv. bydlišti a tam mu toto řekli.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist