Kam s kočičím záchodem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438585 24.1.2022 12:06

Ahojky,mám 2 kočky a bydlím v novém bytě 2+1,je celkem malý a nevím kam mám dát kočičí záchod,u rodičů byl v předsíni,mají velkou chodbu,takže to bylo v pohodě ale tady u mě,to jde děsně cítit,záchod čistím pravidelně,bobky vytahuju hned,stéjně smrdí tak nevím vůbec kam ho dát :( V kuchyni mi to příjde strašně nehygienické,v koupelně taky :/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik24.1.2022 13:12

    A co zkusit koupit krytý kočičí záchod? Je hygienicky vhodnější a zápach se tak nešíří jako u otevřených záchodů pro kočky. A dala bych ho spíše do chodby, obýváku nebo koupelny. Rozhodně ne do kuchyně. A pak ještě existují protizápachové tablety.

  • stupidiack24.1.2022 13:23

    Přesně tak - u rodičů v rodinném domě bývaly záchůdky v suterénu u prádelny a sklepa, ale v bytě jsem to vyřešila krytým záchodem + umístěním na chodbu. Existují i filtry do víka, které by měly zachycovat pachy, ale to jsem nějak nezaregistrovala. Každopádně to vypadá líp než otevřený záchůdek, kde je vidět všechno hned na první ráně. Jde ovšem o zvyk kočky, některá, která není na krytý záchůdek zvyklá, se ho může být a odmítat tam chodit. 🤷‍♀️

  • Anah24.1.2022 18:44

    Záchody se dají schovat i do různých skříněk, kde je vlez pro kočku, takže není vůbec vidět a když kočka třeba hrabě není to všude. Na internetu je spousta nápadů a inspirací;-)

  • Známa používala jakýsi kockolit jak kdyby z dřevěných pelet, byl to takovej velikej pytel , netuším co to stojí. Ale měla záchody pro kočky obýváku ( což nedoporučuji) ale vůbec nebyly cítít, jen to dřevo tam vonelo. Jinak my měli záchod v chodbě ale kryty. Kamarádka má v malém bytě normálně v obyv.pokoji ale opět kryty.

  • diskutt25.1.2022 21:18

    Je celkem asi jedno kam ho dáte (kuchyň není dobrý nápad), určitě je vhodný s horním krytem, ale nejdůležitější je výběr steliva. Nejlepší je asi silikátové stelivo - rychle pohlcuje i pachy (samozřejmě to není všemocné), je to asi to nejlepší co můžete mít jen je samozřejmě dražší. Různé levné "betonové" steliva jako např. Mikeš apod. sice službu splní ale je kolem nich mnohem více práce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 703 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist