Kam na výlet?

Otázku položila: Verousek89 19.5.2012 11:35

Ahoj, neměl byste někdo nápad na nějaký hezký výlet? Ideálně Liberecký kraj, Středočeský kraj (severně od Prahy), Český ráj. Jedno, co to bude, jestli hrad, zámek, přírodní památka, ... Akorát máme toho projitého vcelku hodně, takže spíš něco netradičního. Nápadů máme spoustu, ale vše je dost daleko, tak hledám něco blíže k bydlišti. A ne pro děti. Děkuji za nápady :) Přeji hezký víkend.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,tohle je také tak trošku dál...ale je to moc krásné.
    http://www.pruvodce.com/helfenburk/index.php3

  • petulinkaa1319.5.2012 12:42

    Když jsme byli s manzelem v Kovači na týden,tak jsme si udelali výlet na hrad Kost,pak jsme si udelali výlet na trosky a další den do Prachovských skal,bylo to mooc pekny :-)))))))

  • Lenalion19.5.2012 19:34

    Pokud chceš pěší turistiku, tak mám hodně ráda komplet Jizerky.
    Jizerka - Jelení stráň- Pytlácké kameny
    Nebo nějaká trasa z Bedřichova - Nová louka - Ptačí kupy - Hřebínek - přehrada Černá Nisa. Případně to obejít i přes Kristiánov, Čihadla, Rozmezí.
    Nebo Bedřichov - Královka - Josefodolská přehrada
    Dobrý výlet je i přes Ještědský hřbet. Třeba busem do Šimonovic a přes Rašovku a Pláně až na Ještěd a seběhnout do Liberce na tramvaj. Případně z Liberce na Výpřež - Kryštofovo údolí s viaduktem, orlojem a pod. a vlakem zpět do Liberce

    Jinak docela pěkný kolem Hamru na jezeře - zřícenina Děvín, sem tam pískovcová skála

    Hodně mám ráda skalní hrad Sloup v Čechách, pochodit po okolí, je tam pár poustevnických úkrytů. A pak třeba zámek Zákupy, případně bazilika v Jablonném v Podještědí.

    Hodně ráda mám skalní hrad Oybin, ale to už je v německu, jede se tam přes Zittau, nebo se tam dá dojít pěšky z Petrovic, přes rozhlednu na Hvozdu (ta už je na německé straně)

    Český ráj, nejradši mám Malou skálu. Buď obejít Suché skály, nebo přes Pantheon přes skalní hrad Vranov k Frýdštejnu a zpět.
    Nebo Krásná vyhlídka a Drábské světničky; Příhrazy; Klokočky+zřícenina Rotštejn

    No a pak takové ty klasické hrady, zámky, zříceniny:
    Frýdlant, Lemberk, Grabštejn, Sloup, Zákupy, Bezděz, Houska, Sychrov, Hrubý Rohozec, Kost, Kokořín, Hrubá skála - Valdštejn, Valečov, Mnichovo Hradiště, v Sobotce Humprecht, u Boleslavi Zvířetice, Michalovická putna,

  • Vyzkoušejte třeba projet Šumavu. My jsme tam jezdili s mými pracovními kolegy asi tři roky a vždy jsme si onu nedotčenou přírodu užívali. Byli jsme takoví rebelové, a tak jsme zkoušeli spaní pod širákem přímo vedle krmelce :) To byl adrenalin. Teplo nám zajistily spacáky z https://www.naturehikecz.cz

  • Ahoj, pokud máte rádi pivo, tak doporučuji putování po pražských pivnicích. Manžel pivo miluje, a když jsem mu řekla, že půjdeme do pivnice, tak byl nadšený :-D . Na nápad mě přivedl tento článek https://zajimavaevropa.cz/ceska-republika/putovani-po-vyhlasenych-prazskych-pivnicich/ a zaujalo to i mě, a to přitom pivo nepiju :-) .

  • kristyrychla1.8.2022 22:25

    Velmi zajímavé to je na Sázavě a nebo na našich menších řekách, které ještě nejsou tak zpropagované a navštěvované různými lidmi z ciziny. Dejte na mě. Zavolejte do půjčovny lodí Sázava na https://pujcovna-lodi-sazava.cz/ a určitě se domluvíte na nějaké ceně a dobré smlouvě. Oni s námi vždy jednají velmi lidsky.

  • Kamilka3327.7.2023 1:41

    My jsme nedávno byli celá rodina v Jižních Čechách s naším karavanem. Rádi rybaříme, a tak jsme byli u rybníkl Mrhal a Závlahy, kde jsme si to užili. Na tuhle dovolenou jsem koupila nové spací pytle na internetových stránkách https://armik.cz/ a byli jsme s nimi všichni spokojení. Spacáky jsou vyrobeny z kvalitního materiálu, který nás udržoval v teple i v chladnějších nocích u vody.

  • ivetkaprochazkova2.12.2023 16:12

    Byl u nás teď kamarád a říkal že ty nové vodácké trasy otava jsou naprosto ideální pro menší děti. Že ony se tam vyblbnou a nečeká tam na ně hlavně ani žádné překvapení které by bylo nebezpečné. No tak šup na https://www.pujcovna-lodi.com/vodacke-trasy-otava/ a studovat co se vlastně dá dělat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist