K moři s tříměsíčním dítětem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #62508 5.6.2012 10:59

Ahoj maminy,mám doma 3 mšsíční dítko a s přítelem přemýšlíme,že by sme jeli k moři,třeba do Chorvacka,ale tady je problem mala,myslitwe si,ze to neni spatny napad,vzit malou sebou?Bojim se hlavne aby tam nedostala nejaky exem,byla nektera mamina s takhle malim mimnekm u more?Jak to dopadlo,dekuji za vsechny odpovedi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • s takto malým dítětem bych nejela, je to náročná cesta pro dospělé, natož pro tak malé dítě.

  • Ahojky tak já ještě miminko nemám, ale asi bych se bála ho sebou brát k moři kor když je takhle malé... :-)

  • tak já bych rozhodně nejela

  • Já bych také nejela...do doby než by bylo samostatnější, tím myslím jako třeba chodit a kdy třeba už umí říct, co ho bolí.....já teda mimi ještě také nemám, ale měla bych strach, kdyby se mu něco stalo

  • Martasek895.6.2012 11:21

    Určitě bych nejela, už tady se snažím moc nechodit na slunce a při horku je malá nesvá.

  • Já bych teda s takhle malým mimčem nejela, my teda nejedeme ani letos a malému bude rok. Jedeme tu v Čechách, ani jsme o moři neuvažovali. Malej to přežije ještě bez moře, stejně by z něho nic neměl a pojedeme někdy později. Je pravda, že malá bude hodně v kočárku, ale aby nebyly na ní moc velký vedra, nevím, já bych se osobně bála, kamarádka má mimčo myslím duben možná březen a taky o Chorvatsku uvažovali, spíš její manžel, ale nakonec jeli radši v Čechách a do Chorvatka jeli až ten další rok. Je to na tobě, ale já bych nejela.

  • My jsme byli s prckem u moře už 3x, takže vím jaké to je. Ale poprvé jsme jeli až když prckovi bylo 9m. S takhle malým dítětem bych určitě nejela, říká se, že se nemá jezdit dřív než má ukončené alespoň očkování hexavakcínou - takže na 7m. Nikdy nevíš co v zahraničí potkáte. Takže my vyrazili až když jsme měli doočkované 3 dávky hexy, pneumo a v 7 jsme ho nechali i na TBC, protože v těchto zemích je ta nemoc stále rozšířená.

  • taky bych s takhle malým mimčem nejela. máš starosti - jídlo, pleny, změna režimu. náročná cesta. nemuselo by to všechno mimču sednout a místo zážitku a klidu o dovolené nervy co s neustále plačícím dítětem. nehledě na to, že nevím, kde by jste bydleli, ale je to řekněme "neslušné" i vůči sousedům okolo, kteří si na takovou dovolenou přijedou odpočinout a měli by poslouchat vaše mimčo. navíc takhle malé mimčo je třeba dostatečně chránit nejen před sluncem.
    s dcerou sme byli poprvé u moře když jí byly 2 roky a myslím, že sme tím vůbec nic nezrtatili.

  • Zrovna tuhle v televizi mluvila přední česká dermatoložka dr. Arenbergová a říkala, že dítě do půl roku by se nemělo vůbec vystavovat přímému sluníčku. Takže moře bych vyloučila, i když by bylo mimčo ve stínu. A i ta cesta by byla určitě náročná, nehledě na to horko. Asi by to nebylo vhodné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist