Jsou děti i partneři určeny Bohem?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377720 7.1.2018 19:52

Je to opravdu tak a nemůžu to ovlivnit a musím ostatním jen závidět?

  • 08.01.2018 19:07:35 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys7.1.2018 22:25

    Jsem věřící, ale toto si nemyslím. U Boha, ve kterého věřím já, žádné předurčení nefunguje. Bůh nám dává svobodnou vůli. Moje zkušenost je taková, že pokud s Bohem spolupracuji (modlím se a důvěřuji mu), dává mi poznávat, co je pro mě dobré. Myslím, že tímto způsobem jsem poznala svého manžela (pozoruhodně obětavého a nesobeckého člověka) a vyhla se sňatku s expřítelem, se kterým bych se jen trápila.
    A ještě bych upozornila, že ne vše, co nám přijde jako zlo, skutečně zlem je. Po rozchodu s ex v 24 letech jsem myslela, že nemám šanci někoho rozumného potkat a do 30 založit rodinu. Trvalo to, manžela jsem poznala v 28, syn se narodil dva dny po mých 30. Ne vše Bůh dává hned, může se zdát, že nás "zkouší", ale i to "zlé" je důležité por náš osobní růst. Bůh chce pro člověka jen dobro a je pak na člověku, jestli ho přijme.

  • Ne, nemusíš nikomu zavidet. Jaký si to uděláš, takový to máš.
    To, co vyhovuje v partnerském vztahu jednomu, nemusí vyhovovat druhému. Jeden je vzteky bez sebe, když jeho protějšek půjde do hospody, a jinými to nevadi a bude s takovým člověkem spokojený. Druhému budou vadit pohozené ponožky někde v bytě a bude moct vyletět z kůže a další s takovým člověkem bude šťastný. Nemá smysl komukoliv závidět partnerské vztahy, protože nikdy nevíš, jak to ve skutečnosti doma mají.

  • A neni nahodou zavist jednim z hrichu??? Jinak ja na bpha neverim a i kdyby ano, tak neverim na to, ze kdyz se das dohromady s clovekem, se kterym nejsi stastna, musis s nim vydrzet proto, ze to tak chtel buh...

  • terryk7.1.2018 20:26

    Když už, tak děti a partneři urceni:-) ale ne, nemyslím si. Kdyby vše bylo dané, člověk by to nemohl ovlivnit. Jelikož má ale možnost volby, řídí si svůj osud z velké části sám:-) nebo řekněme to takhle, partnera si vybrat můžeš, děti ne:-) stejně jako si děti nemohou vybrat rodiče:-)

  • Za me si myslim ze urcite jo. Vsechno se da "ovlivnit". Ale otazka zni, jestli i to opravdu nenaplanoval sam osud? Jen nevim, zda je nekdy co zavidet. Ne vsichni maji zivot ruzovy a s nim i vztahy...

  • Buh by Ti nedal partnera se kterym bys vyla nestastna a musela zavidet druhym. Pokud mas takoveho partnera nesvadej to na Boha. Lide se meni a pokud ten clovek nema dobry vztah s Bohem a nemodli se, tak ani nemuze celym srdcem milovat Tebe jak si zaslouzis. Protoze jen Buh mu muze dat takovou lasku po jake touzis Ty. a take pokud jsi svuj vyber partnera neresila s Bohem, tak taky nemuzes rict, ze Ti ho vybral Buh. Pokud sis ale vzala cloveka, ktereho Ti Buh nevybral a presto ses pro nej rozhodla, tak spise nez byt nestastna tak zkus hledat cestu jak ten vztah zachranit aby ten vztah fungoval, pokud jste se vzali. Jen Buh Ti muze dat lasku a trpelivost k nekomu takovemu, kdyz uz ji nemas. A jen to muze znovu zachranit rodinu a obnovit pouto lasky, ktere jste ztratili. Skrze Tebe muze Buh pusobit na srdce Tveho muze ci deti...a tak muze byt uplne vsechno jinak nez je ted. I kdyz se Ti to zda nemozne. U Boha neni nic nemozne. A opravdu nic nesvadej na Boha, ten chce pro Tebe to nejlepsi! To jen my lidi jsme hrisni a chybujici a kazdy den, ktery zaciname bez Neho (modlitby) muze mit dopad na cely nas zivot! :( Drz se a bojuj! :)

  • A chci jen dopsat, ze Buh Ti prece dal svobdou v rozhodovani. Ale kdyz mu dovolis aby Ti vybral partnera, tak neznamena, ze i to pozehnani svym chovanim nemuzes ztratit. Vse je v zivote nejiste a jen Buh nam muze pomoci jit...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist