Jsme pořád na antibiotikách

Otázku položila: ivusinkasisinka 19.1.2017 14:08

Dobrý den, jdu si pro radu co dělat. V říjnu jsme začali být celá rodina nemocní, všichni jsme postupně od sebe chytali zápal plic. Celá rodina včetně babiček, dědečků, prababičky, prostě všichni jsme postupně brali antibiotika a občas se stalo že ten kdo atb. už dobral, se opět nakazil od těch, co je ještě neměli nasazené, atd. Prostě jsme si to do vánoc všichni točili. Nejhorší je, že bral dvakrát antibiotika i můj osmi měsíční syn. Takže jsme do vánoc vůbec nežili, jen přežívali. V klidu jsme prožili vánoce, je půlka ledna a lítáme v tom všichni znovu. Čtyřletý syn postupně nakazil celou rodinu, opět včetně mě, babiček, prababi. Jediný kdo to ještě nemá je roční syn, který by měl antibiotika už potřetí. U mě dnes propukly horečky a bolí mě v krku. Naprosto stejný průběh jako v říjnu. Takže se budu dva týdny léčit bez antibiotik a pak mi budou na dva týdny nasazeny. Opět měsíc života v kýblu. Čtyřletý syn se hrozně těšil na sníh, chce pořád ven stavět sněhuláka a bobovat, doma ho to sžírá, malý je ještě zdravý, ale nakazí se od nás, je to jen otázka dnů... Je tohle normální???? Stalo se to někomu z Vás?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • almi19.1.2017 14:48

    Ahoj. Nemám úplně stejnou zkušenost. Trochu mě podle tvého popisu zaráží, že si to v rodině předáváte mezi tolika osobami. Já bych tedy návštěvy babiček, prababiček atp. rozhodně v době nemocí omezila, právě kvůli tomu předávání. Ale třeba k tomu máte nějaký důvod - nesoudím. Mně se stalo pouze to, že dcera měla angínu, brala 10 dní atb a za 4 dny znova horečky a bolest v krku. Další poctivě vybrané atb na 10 dní a za 4 dny opět na pohotovost s horečkou a bolestí v krku. Udělali jí výtěr a zjistili streptokoka. Pak jsme museli na kontrolní výtěr všichni, aby se zjistilo, zda někdo z nás není přenašeč. Určitě bych nechala udělat výtěr všem, s kterými si tu nemoc předáváte. Třeba na něco přijdou a cílenou léčbou to zvládnete. Držím palce.

  • A užíváte k antibiotikum i probiotika? Antibiotika zabíjí celkem všechny bakterie, i ty zdraví prospěšné, a až 90% imunity sídlí ve střevech. K tomu i vitamíny a pro děti něco na podporu imunity.
    A bohužel opravdu je potřeba ty kontakty s dalšími členy omezit na minimum.
    U nás Malej nosí ze školky taky spoustu věcí, ale ne vždy to všichni chytneme (kromě střevní virózy) a to ho babička při nemoci hlídá. Jen jak říká můj doktor-ty bacily od dětí jsou horší a agresivnější než od dospělého.

  • tohle ti vůbec nezávidím, taky jsme si to zažili. v první řadě bych všem dávala probiotika (při ATB je nutný odstup cca 2-4 hodin od užití ATB!) a baštit probiotika dvakrát denně všichni až do jara nebo si dávejte jogurt-v tom jsou taky probiotika. a druhak bych doporučila si u dr. říct o nějakou podporu imunity. my jsme kdysi dostali ribomunyl. má trošku zvláštní užívání (psala jsem si to do kalendáře), ale pomohl.;-) po ATB je tělo oslabený a je potřeba ho prostě dostat do formy a buď to zkusíš pomocí nějakých léků a suplementů (preventan ap.) nebo pomocí bylinek, ovoce ap. (jogurty, rakytník, brusinky, lípa, ....). a ještě bych doporučila doplnit i vit. sk. B
    a pokud chceš co nejvíc zamezit přenosu, kup si roušky a každej nemocnej bude mít roušku. je to asi dost divoký, ale máš šanci, že nenakazíte ty nejmenší. a pokud myslíš, že problém je schodiště, vem savo a důsledně to tam vydesinfikuj- pomoct to nemusí, ale rozhodně neuškodí. určitě zkus prohledat barák jestli nemáte někde schovanou plíseň

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist