Jsem ve stresu kvůli vlasům

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395635 12.12.2018 7:59

Zdravím. Pro začátek je mi 16 let.
Omlouvám se, jestli se tady trochu rozepíšu, ale prostě...No. Začalo to asi začátkem prosince, nebo někdy ke konci listopadu když začaly ty mrazy. Začaly mi hodně vypadávat vlasy. Vím, že denně vypadne 50-100 a třeba i 200 vlasů, ale mě přijde, že mi vypadávají hodně, protože je vidím každý den na mé lavici, na mé tašce, na mém oblečení,...Jsem z toho hodně vystresovaná, protože se bojím, že budu mít pleš nebo, že mi HODNĚ zřídnou vlasy :(. Už tak mám vlasy jemný a ne tolik hustý, takže každý vlas je pro mě cenný. Už vůbec nevím co mám proti tomu dělat. Každý den mám k svačině ve škole nějaké ovoce, abych doplňovala vitamíny, nepiju nic jiného než jen čistou vodu, každý den sním aspoň hrstku slunečnicových semínek abych doplňovala zinek. Vlasy si myju 2x týdně. Četla jsem, že i lupy můžou za to, že vlasy více vypadávají, tak jsem je včera poprvé umyla šampónem Head & Shoulders proti lupům, ale dnes mě hlava svědí pořád, tak nevím, jestli když se s tím šampónem budu mýt víckrát, tak mi je odstraní a nebo jestli vůbec ten šampon na ty lupy působí a jestli nemám koupit jiný = nevíte co? Jsem z toho už opravdu na dně, jsem kvůli tomu ve stresu. Já se o vlasy vždycky snažila pečlivě starat a takhle se mi to odvděčilo? Hrábnu si do vlasů a vyndám hned 3 i víc, učešu se a hned jsou na hřebenu nějaký vlasy, hned PO JEDNOM učesání. Nikdy dřív jsem takové vypadávání vlasů neměla. Hlavně mi prosím vás neříkejte, že si toho nemám tak všímat, jak si toho asi nemám všímat, když mé vlasy leží všude kam se podívám :(.
Prosím, už absolutně nevím co víc mám dělat...
K Vánocům si přeji masku proti vypadávání vlasů, masku pro suché vlasy a masku pro růst vlasů...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vladulka12.12.2018 8:13

    Dobrý den,
    nemějte obavy a hlavně ne stres - ze stresu mohou vlasy padat ještě víc, a to je pak začarovaný kruh. Jednou za 7 let (někdy míň či víc) se vlasy obměňují - dochází tedy k vypadávání většího množství vlasů, které ovšem nahradí vlasy nové. Těšte se tedy na nové vlásky. Doporučuji Vám, abyste teď opravdu dbala na přísun vitaminů a minerálů, klidně si pořiďte i nějaký vhodný doplněk stravy a jezte hodně ovoce i zeleniny (dle doporučení by mělo být ovoce se zeleninou zastoupeno denně v 4-5ti porcích - čili ke každému dennímu jídlu). Se šampony moc neexperimentujte, jestli máte nějaký osvědčený, používejte ho dál. Já už víc než 10 let používám na lupy šampon od Vichy na suché lupy - je drahý, ale bezkonkurenční, žádný jiný šampon mi takhle nepomohl. Mějte se dobře a hlavně nezoufejte, jak jsem psala, v některých životních obdobích a dokonce i v některých ročních obdobích (podzim,zima) vlasy padají více.:-)

  • Moji mamce taky jednu dobu vypadavaly vlasy. Kupovala jsem ji šampon a tonikum primo proti vypadavani vlasu v profi obchodě pro kadernice a mamka si to chvalila.

  • ono je potřeba si uvědomit i to, že množství vlasů na hlavě záleží i na jejich barvě (světlovlasí lidé (okolo 140 000), nejméně zrzaví (asi 80 000)). a tím pádem taky i při větším množství mohou více vypadávat.
    hodně záleží i na délce vlasů - při dlouhých vlasech to vypadá, kolik jich nevypadlo a jsou to třeba jen 3 vlasy, které ale udělají objemově dojem mohutného vypadávání.
    a jedno jablko denně jako vitamíny opravdu nestačí. a vlasy nejsou jen o zinku, ale i dalších stopových prvcích. a jak bylo zmíněno - experimentování se šampony nemusí vést ke kýženému výsledku - hlavně těmi chemickými z běžné drogerie. zaměřila bych se spíš na přírodní šampony bez silikonů a taky i celkovou péči o vlasy - po umytí vlasy česat jen velmi řídkým hřebenem, při sušení je v ručníku nedrhnout, ale spíše jen nechat at se do ručníku voda vsákne.

  • V tvojom veku som mala tiež tento problém. Bolo to zo zmeny prostredia a stresu. Odznelo to po asi 5 mesiacoch, ale myslím, že dosť pomohlo to, že som zmenila šampón, začala som striedať 2-3 také ľahšie, nezaťažujúce. Lupiny pokiaľ nevidíš tak nemáš, head & shoulders veľa ľuďom nepomohol ani keď lupiny mali. Skús nejaké neutrálne šampóny, čím menej zložiek, tým lepšie. Imunitu posilni aj zinkom, ten úzko súvisí s kvalitou vlasov.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist