Jsem úplně blbá

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380955 11.2.2018 20:00

Ahoj. Jsem v 7. třídě a jsem úplně blbá. Mám tři doučování z matiky a stejně propadám. Nikdy ze mě nic nebude a všichni se mi smějí. Jsem zoufalá a řežu se kvůli tomu. Ve všech předmětech jsem na tom špatně. Každý den se učím tak 3 hodiny a je to k ničemu. Poraďte mi prosím... jsem fakt k ničemu...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kdo říká, že jsi k ničemu? Fakt myslíš, že známky z matiky jsou nějaké měřítko kvality člověka, nebo co? :-o Nejde ti učení, chápu, že je to blbý. Ale to přece neznamená, že z tebe nemůže být např šikovná cukrářka, kadeřnice, kosmetička,... atd. Nemusí jít každý na gympl a nemusí mít každý VŠ. Není naprosto žádná ostuda jít se vyučit, řemeslo má zlaté dno :-) Netrap se s učením, spíš se zamysli, co děláš ráda a co tě baví. Podle toho si pak vyber směr, kterým se budeš ubírat. Hlavně si prosím tě přestaň říkat, že z tebe nic nebude. Z každého jednou "něco" bude, ale co konkrétně je jen a jen v tvých rukách ;-)

  • buccaneerka211.2.2018 20:57

    Něco už napsaly holky, tak snad se nebudu moc opakovat. Určitě nejsi úplně blbá. Možná prostě matika není to, na co máš vlohy, ne každému to prostě jde. Tak jako někdo nemá vlohy na cizí jazyky nebo na cokoliv jiného. Nevím, jak probíhá tvoje doučování, kdo tě doučuje, ale stálo by za to, aby se ten doučující spojil s učitelem matiky a zeptal se, v čem u tebe vidí největší problém. Dej si za cíl prostě mít z matiky čtyřku s tím, že je normální, že ne každý může mít jedničku nebo dvojku.

    Jsem třídní zrovna v sedmé třídě. Mám ve třídě kluka a holku, kteří letos vyjdou ze základky, protože dvakrát propadli. A pak mám další tři kluky, kteří to koulí na čtyřky i několika předmětů, jen aby nepropadli. A víš co? NEMAJÍ O NIC MENŠÍ HODNOTU než ti čtyři v moji třídě, kteří mají samé jedničky shora dolů.

    Další důležitá věc je, že NĚCO Z TEBE BUDE. Třeba nebudeš mít vysokoškolský titul, ale tím se hodnota člověka neměří. Ti, co se smějou, jsou blbí. Nejsou blbí ti, kteří se snaží a dělají svoje maximum. Bohužel musím říct i do svých řad, že i mezi učiteli jsou blbci, kteří to žákům dávají pořádně sežrat, ale já se snažím svoje žáky i jejich rodiče povzbuzovat, aby si našli něco, co jim jde, co je baví a co by mohli v životě dělat.

    Pokud tě zajímá příklad ze života: V zimě na třídních schůzkách za mnou byl skleslý tatínek, protože jeho syn nemá žádnou poruchu učení a stejně měl v šesté třídě čtyřku z matiky a skoro i z češtiny. Srovnával ho se starším synem, který studuje průmyslovku s dobrým prospěchem. A tento otec se mě ptal, co mají dělat. A víš, jaká je rada? Řekla jsem jim, aby na něj přestali tlačit tím, že by měl studovat průmyslovku. Aby se raději zaměřili na to, co mu skutečně jde, a v tom ho podporovali s tím, že ostatní předměty zkusíme udržet na čtyřkách, aby nepropadl. A najednou z toho otce vylezlo, že syn kdyby mohl, pořád by byl zavřený v dílně a pracoval se dřevem. A proč by nemohl dělat truhláře nebo tesaře? Není to nic méněcenného a v dnešní době navíc i velmi dobře placené.

    Zkus se zaměřit na to, co ti jde a co tě baví. Popřemýšlej nad tím, v čem bys mohla být fakt dobrá. (A jen tak mezi námi - málo holek je vynikajících v matice, v tom nás kluci prostě předbíhají, ale my máme buňky na jiné věci, na které oni ne.) :-)

  • Doporučila bych ti v prvé řadě psychologickou poradnu.. Neber to špatně ale můžeš mít nějakou třeba poruchu učení já mám třeba dyskaukulii na matiku. A druhak také na promluvení si o svých pocitech oni ti určitě pomůžou. Určitě nejsi k ničemu ale myslím si, že jen potřebuješ pomoct..

  • macicekkajik11.2.2018 20:14

    Ahoj, přestaň se řezat, to ti stejně k ničemu nepomůže. Ne každý má vrozenou inteligenci. Možná by nebylo od věci vyhledat poradkyni ve škole a promluvit si s rodiči, aby jsi třeba přestoupila do zvláštní školy. Není na tom nic špatného. Mám známého, který vyšel ze zvláštní a vyučil se truhlářem a je velmi šikovný. Pracuje a teď si udělal k tomu živnostenský list a pracuje i sám na sebe. Vždyť i řemesla jsou potřeba. Najdi si věc, která tě baví a na tu se zaměř. Než vyjdeš základní školu, ať to bude normální nebo zvláštní, tak si vše ujasníš. Ne nadarmo se říká, že "řemeslo má zlaté dno". Jsou řemesla, které jsou potřeba, ale nejsou řemeslníci. Držím palce, ať vše zvládneš.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 239 otázek, kterým se dostalo 271 634 odpovědí a 409 762 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist