Jsem nemocná a nemůžu kvůli tomu spát, poradíte, co s tím?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #319405 14.2.2017 6:18

Ahoj, prosím poraďte mi, co dělat s nemocí. Ležím tak od pátku, přišlo to z ničeho nic. Mám teplotu, občas se to střídalo se zimnicí, kašlu a mám rýmu. Rýma už se trochu zlepšila, ale stejně mám pokoj kapesníkové království. Po čtyřech hodinách si dávám syrup a paralen, abych srazila teplotu, ale v poslední době nemůžu spát. V pátek mě budil kašel, ale od soboty buď nespím vůbec nebo usnu tak na tři hodiny a to na sílu. Dneska jsem se snažila usnout a nešlo to až kolem jedné ráno, jsem začala padat únavou, ale nejsem si vůbec jistá, jestli jsem vůbec spala. O půl šesté jsem nemohla vydržet ležet, tak jsem vstala. Už asi tři dny jsem dobrovolně vzhůru kolem páté ráno. Jinak dodávám, že já neumím vstávat ani na budík. Nevzbudí mě, ale teď tohle. Začínám být šíleně unavená a přesto spát mi nejde. Bolí mě klouby a jsem taková strašně slabá. Přes den je pro mě těžké udělat jedinou věc, která je normální. Už nevím, co dělat. Chce se mi brečet, jak jsem unavená. Myslím, že to dělají ty paraleny. Obsahují kofein, což jsme si s mamkou ani neuvědomily. Na srážení teploty si ho dávám každé čtyři hodiny. V letáčku je, že maximální množství za den je osm paralenů. Já jich sním tak maximálně šest. Ale čím jiným srážet teplotu? Na to pocení jsem celkem hysterická. Ale stejně o tom jsem od doktorky slyšela, že je to špatné a je lepší vyvětrat. Prosím o radu. Mamka říkala, že by možná bylo dobré, abych šla k doktorce.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • paralen neobsahuje kofein, ale pouze paracetamol. kofein obsahuje např valetol.
    nemá se srážet teplota, ale až horečka, to je dost podstatné. zvýšením teploty tělo bojuje proti nemoci-bacilů. navíc paralen se má dávat po 6h (v max dávce 2tbl zaráz tudíž 8tbl za den). nepíšeš jaký sirup si dáváš po 4h, takže se těžko usuzuje. ale na noc bych doporučila si vzít antihistaminika - fungují jednak dobře na rýmu (snižují otok sliznic a zkracují její léčbu), jednak na tlumení kašle.
    poslední lék na kašel typu na odkašlávání brát nejzpozději v 17h, jinak to účinkuje v noci a dráždí ke kašli. nezapomenout hodně pít. na rýmu je dobré propláchnout nos pomocí konvičky rhinohorn. nebo alespon prokapávat mořskou vodou.
    a návštěva Dr není od věci ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist