Jsem dospělá a mám imaginární kamarády

Otázku položila: Anonymní uživatelka #364634 30.4.2020 15:34

Dobrý den,
už od mala jsem byla hodně tiché, klidné, plaché dítě, co nemělo moc kamarádů. Známí mých rodičů říkali, že je to úžasné, že si dokážu hrát celé hodiny v koutě a vůbec nezlobím. Pravda byla, že jsem měla hodně bujnou fantazii a dokázala si vymýšlet hromadu příběhů s mými oblíbenými postavičkami z kreslených filmů a pohádek, takže jsem se dokázala zabavit sama jen se svojí fantazií. Když jsem měla asi 10, učitelka řekla, že je to hrozně zvláštní, zatímco jiné děti si spolu hrají, já si čtu nebo se koukám do prázdna a vypadám, jako bych nevnímala realitu.
Ve škole to bylo hrozné, s reálnými dětmi jsem si moc nerozuměla, už od 1. třídy mě šikanovali a pokračovalo až do mých 14 let na všech 3 školách, kam jsem chodila. Všude to bylo stejné, byla jsem hrozně plachá, stydlivá, bojácná a skoro se s nimi bála bavit. Občas jsem měla záseky i doma, když na mě někdo křičel nebo tlačil, ať něco vysvětlím a já se bála, že řeknu něco špatně, tak jsem mluvila úplně potichu nebo jsem koktala. Párkrát jsem přišla ze školy i s modřinami, že prý s takovou hnusnou magorkou je za trest být v jedné třídě, tak jsem to od spolužáků pěkně schytala.
Ale čím víc jsem byla smutná, tím víc jsem lpěla na svém snovém světě, vymýšlela jsem si v hlavě celé nové dimenze, byl to jen můj svět. Někdy jsem si taky představovala, že mám kamarády, kterým se svěřuju se svým trápením. A fungovalo to, nahrazovalo mi to pravé kamarády. Později jsem si dokázala najít i pravé kamarádky, ale svoje představy jsem neopustila.

Dnes mám chvíli po střední škole, ale snílek jsem pořád. Ani to na mě není většinou poznat, myju třeba nádobí a u toho si představuju, že někdo stojí vedle mě a povídá si se mnou. Nebo někdy se zasním a jsem zpátky v tom svém vymyšleném světě. Uvědomuju si, že je to jenom moje fantazie. Ale nikomu jsem o tom nikdy neřekla, myslím, že by si o mně mysleli, že jsem blázen. Ale možná opravdu jsem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Thea1430.4.2020 17:49

    Dokud to nenarušuje tvoje fungování v reálném světě, blázen podle mě nejsi. A taky nejsi sama. Bude mi třicet a svůj imaginární vesmír (vždy jsem ujížděla na sci-fi světech), který jsem si vytvořila v dětství a mládí, mám dodnes. Jsem povahově též spíš plachá, navíc silný introvert, k životu další lidi moc nepotřebuju. Nějaké to seběvědomí si buduju až v posledních letech. Taky jsem do těch svých snů utíkala hlavně ve chvílích, kdy mi bylo zle - ať už ve škole nebo doma. A taky mě na ZŠ šikanovali, ale teda ne tak brutálně a fyzicky, spíš emoční nátlak, psychické vydírání... na střední se mi hodně ulevilo, sešel se slušný kolektiv, i když 100% ideální to taky nebylo. Na vysoké jsem ale začala své fantazie dost opouštět (ale přesto jsem napsala desítky sci-fi povídek ze svého světa, dodnes je mám v PC někde uložené), protože jsem potakala spoustu super lidí a opravdových přátel. Taky jsem přeci jen trochu emočně vyspěla. Nakonec jsem potkala svého současného partnera a potřebu utíkat do snů téměř vymyzela. Dneska utíkám do své fantazie už jen výjimečně (když jsem sama doma, je mi smutno...), ale stále své fiktivní postavy a světy mám. Dokonale promyšlené osoby, jejich osudy a životy. Ale taky mám normální práci, bezva vztahy s kolegy a kamarády... takže si myslím, že pokud funguješ normálně v běžném životě, je to normální ;-)

  • Danielqa1.5.2020 9:19

    Povahou jsme si hodně podobné. Taky jsem byla vždy ta divná, samotářská, problémy v sociální oblasti až sociální fobie, porucha řeči, hospitalizace s depresemi, ...
    V dětství jsem měla jediné kamarády imaginární zvířata.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist