Jméno pro holčičku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #63416 1.8.2012 12:39

Ahoj holky, za chvíli mám termín porodu a pořád nemáme vybrané jméno :( Nějaká jména se nám samozřejmě líbí, ale jde spíš o tom, že se nemůžeme shodnout aby se líbilo oběma. Jde taky o to, že malá nebude mít typicky české příjmení (Woisetschlagerová) tak bych chtěla spíš něco neobvyklého.. Příteli se líbí Vanessa, mě ze začátku taky ale ted moc ne, hlavně kvůli tomu, že nevím jak bych ji říkala třeba zdrobněle a aby to neznělo s přijmením dlouze, asi by se ji říkalo Ness ale mám psa který se tak jmenuje :D Jinak se mi líbí Beata nebo Sofie. Jaké jméno by k tomuto přijmení šlo podle vás? Děkuju za inspirace

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych Vanessa nedávala. Kromě toho, že bude X let vysvětlovat, jak se píše příjmení, bude ještě říkat, že v křestním jméně má dvě ss? To není příliš praktické. Buď s jedním es nebo ta Sofie je pěkná.
    Mě by se k tomu příjmení líbilo i jméno Ema.

  • lulatko1.8.2012 12:53

    Mně by se k tomu příjmení líbilo třeba Elen, Nela, Lea, něco z hlásek, které v tom příjmení nejsou, ale ani se s ním nějak moc nebijí. Hlavně nic dlouhého, max. na ty 2-3 slabiky. Sofie je hezké, ale mohlo by to při představování splývat s tím příjmením. Výběr bude ale stejně na vás. :)

  • Anna, Ela, Lea, Nela, Nina, Mia, Maya, Soňa, Zoe ...prostě něco krátkého a měkkého. Vanessa mi k tomu příjmení přijde hrozně dlouhé a zbytečně složité.

  • Určitě krátké jméno, líbilo by se mi k tomu třeba Nela, Nina, Ema...

  • aker1.8.2012 20:23

    já jen jestli můžu poradit, tak k tomuto příjmení něco krátkého, nebo bude půlku života trpět. už tak je to příjmení dost krkolomné :-D ..třeba ta Mia kterou jsem tu zahlédla je ideální...sama mám dlouhé jméno a je to fakt za trest...tak jen taková malá rada..a ještě poznámka na závěr..Vanessy se teď dávaj hrozně moc...

  • Verousek891.8.2012 21:06

    Volila bych nějaké krátké a snadné/jednoduché jméno. Už takhle bude muset všude vysvětlovat své příjmení, kdyby musela vysvětlovat ještě své jméno, tak už by byla fakt chudák. Vanes/Vaness je v současnosti strašně moc, mně osobně se to jméno vůbec nelíbí, navíc někdo dává s jedním s, někdo s dvěma s, pak je to akorát další chaos. Já osobně bych ani nedávala takové jméno jako např. ella, stella, protože když to někde řekne, tak ostatní nebudou vědět, jestli se tam píše jedno l nebo dvě, takže opět bude vysvětlovat :( Přijde mi, že lidé to těm dětem s takovými jmény akorát ztěžují. Líbí se mi k danému příjmení Nela, Sofie, Ema.

  • maxice1.8.2012 13:06

    také mě napadlo to co lulatko, jen něco jednoduchého, mě napadla Mia, nedávno jsem to někde zahlídla u nově narozeného miminka :-)

  • Určitě vol jméno krátké, aby bylo pro malou snadné vyslovit :-) Už tak si na svém příjmení bude asi chvilku lámat jazyk ;-)

  • Holky mají pravdu krátké jméno, bude určitě lepší. Ale chci se zeptat to musí mít k příjmení to šílené OVÁ??? Myslím že by klidně mohla mít mužskou verzi a tím i jméno Vanessa :-)

  • Martasek891.8.2012 13:06

    Já bych dala tu Vanessku :) My třeba máme Michelle :)

  • Mě se líbí ta Vanesska a nebo je hezké jméno Stella :)

  • Já bych dala Ellu :) krátké a krásné, k tomu příjmení se mi i hodí :)

  • taky souhlasím s holkamaa, že kratší bude lepší. ale na druhou stranu - jak dlouho bude toto příjmení nosit?ženská se obvykle vdá a přijme jméno manžela, takže to, že měla předtím nečeské příjmení se může velmi rychle změnit ;-) vyberte jméno, jaké se vám líbí, i když s citem a rozumem, aby jste jí nezkomplikovali situaci ve škole (posměch spolužáků může být hodně škaredý) a i učitelé jsou na nějaká netypická jména občas poněkud vysazení.

  • Nevím zkusila bych třeba Marie, Anna, Zora, Nela. Je to krátké a myslím, že se to i hodí.

  • Jedna sestřina kamarádka má holčičku jménem Lia ..myslím,že i to by šlo k vašemu příjmení :-))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 256 otázek, kterým se dostalo 271 704 odpovědí a 409 825 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist