Jméno pro dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #406925 24.4.2019 22:53

Ahoj, jdu si sem pro názor. Přemýšlíme o jménu pro druhé dítě. Manžel je cizinec, máme tedy zahraniční příjmení (krátké a jednoduché) a také pro dítě vybíráme anglické jméno. Zatím máme výběr pro holku: Chloe, Vivien, Cornelia (Connie). Jak vám to připadá? Myslíte, že v česku budou lidi vědět, jak se čte Chloe? Jak byste volali malou Vivien? A není Cornelia moc zvláštní?

Pro kluka nápady nemáme, žádné jméno se nám nelíbí :( Jedině Brian, mě se líbí Chris ale manžel je proti, a Daniel ale jsme oba proti, protože jich máme v okolí moc...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rebeca25.4.2019 7:17

    Já bych na lidi kašlala a rozhodla se podle svého. Ono je totiž úplně možné, že se po maturitě (nebo i dřív) potomek vydá do zahraničí, kde jeho jméno bude úplně normální. :) Mně se váš výběr jmen líbí a vůbec bych si nelámala hlavu s tím, jak to bude nebo nebude někdo číst - lidé jsou schopní skomolit i úplně obyčejná jména.

  • My vyráběli zatím jen kluky. První Torsten, druhý jsme fakt nevěděli, je Thomas. Taky nemáme české příjmení. Hlavně, děti ve školce s tím nemají sebemenší problém. Vzali to jak to je. Jsme s dědiny. Ale hlavně jsme se rozhodli jak se to líbilo nám. Connie se mi libi :)

  • Chloe je už podľa mňa vcelku bežné, a vo vašom prípade by som presne uvažovala nad nejakým menom, čo je buď úplne medzinárodné (Marie, Patricia, Isabela, Stela...) alebo teda anglické, ale už udomácnené - Sophia/Sophie, Lily/Lilly, Vivien, Charlotte... Chlapec podobne - Brian podľa mňa ok, napadá mi ešte Adam, Michael, Benjamin, Sebastian, Samuel, Teo... Všetky sa dajú vysloviť aj česky aj anglicky.

  • Mně se líbí britské Lily a kluk Jacob... Sestra žije v UK a syn se jmenuje po dědovi Alex
    Ve finále je to jen vaše rozhodnutí, každému se líbí něco jiného a důležité je aby se to líbilo vám

  • Francy25.4.2019 6:59

    Chloe se mi líbí, ale své dítě bych tak nepojmenovala, určitě ne v Čechách :-) Souhlasím s názorem vybrat jméno, které je již přejaté ze zahraničí. Z klučičích se mi líbí David, Thomas, Jacob, Michael, Oliver (ten se mi zvlášť líbí :-) ). A pro holku obdobně, ale je to samozřejmě na Vás.

  • Všechna jména jsou krásná, ale abych se přiznala, já třeba nevím, jak se správně vyslovuje Chloe? A asi bych se toho bála, že to jméno budou tady lidé komolit. Ostatní jména jsou větší sázkou na jistotu, tam se to snad ani skomolit nedá. A Cornelie je hodně neobvyklé jméno u nás a právě proto se třeba mně hrozně líbí. A i ta zdrobnělina je moc pěkná.

  • terryk25.4.2019 13:50

    Tohle je těžké rozhodování, když je manžel cizinec. Já bych se asi rozhodovala v tomhle případě podle toho, kde budete žít. Pokud v Čechách, vybrala bych jméno české, které tu bude dítěti nejmíň komplikovat život, pokud v zahraničí, pak zas podle místních zvyklostí. Nebo je tu varianta, že vyberete jméno univerzální, mezinárodní, které se těžko komoli nebo se čte podobně. To by splňovala třeba vivien (byť zrovna toto jméno ve mně vyvolává asociaci k pretty women). Chloe bude mít jednou co vysvětlovat, co se týče výslovnosti eventuálně zápisu jména (které jsou značně rozdílné), cornelia by možná šla, je to zvláštní jméno bez asociace a celkem mezinárodní. S klukama je to snazší. Brian i Chris jsou na pohodu :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist