Jizvicky po akné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426193 2.11.2021 23:16

Ahoj holky, máte někdo zkušenost s odstraněním jizvicek po akné? Akné jako takové mě už víceméně netrápí, nové pupínky se téměř neobjevuji, začala jsem konečně dodržovat správnou životosprávu a péči o pleť. Ale jizvicky a červené fleky po pupinkach stále zůstávají a ne a ne zmizet (už třeba rok a pořád nemizi, ani trosku) nemáte někdo tip na nějaký krém nebo jiný druh kosmetiky, který vám na to pomohl? Zkoušela jsem akorát laroche posay poslední pulroku a vyhozené peníze.. Proto bych chtěla tip na něco, co vám konkrétně pomohlo.. Dal přemýšlím i o chemickém peelingu... Děkuji moc za rady a zkušenosti. Je to hrozný, stydět se za obličej bez makeupu, protože jsou všude červený fleky 🙈

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Červený fleky musí vyblednout samy a bohužel to trvá, jizvy do hloubky samy nezmizí. Měla jsem akné téměř 10 (a už takový 3 roky mám relativně klid) a pořád ještě mám zbytky flíčků, hlavně na tvářích. Na bradě se mi občas udělá pupínek, takže tam mám průběžně taky občas flek. A co se týká jizev do hloubky, byla jsem asi 5x na laseru (dělají se menší hlubší místa), ale pořád je to docela dost vidět. Pak jsem byla na chemickým peelingu na celej obličej (asi 2. nejsilnější), loupání celýho obličeje minimálně týden, trochu to pomohlo, ale furt to mám docela dost hluboko. Takže ve výsledku 5x laser, 1x peeling (podruhý po roce jsem už nešla, protože byl covid a všechno bylo zavřený). 2 roky v prdeli, několik tisíc v prdeli a výsledek teda téměř žádnej. Takže už na to prdím :D Zjistila jsem, že si ani chlapi nevšimnou, že mám jizvičky nebo nejednotnou barvu pleti. Když si dám makeup, sjednotí se barva, ale poslední rok ho stejně téměř nepoužívám. Beru to jako součást mě, připomíná mi to, co jsem všechno musela vytrpět.

    Nejvíc mi pomohlo, i v nejhorších chvílích, chodit jednou za měsíc na kosmetiku, nechat si poradit se správnou kosmetikou podle typu pleti a díky tomu se to zlepšilo nejvíc. Taky mi dělala 1x za dva měsíce slabší chemickej peeling, což taky trochu pomohlo vyhladit pleť a sjednotit barvu. Poradila mi taky používat na pupínky teatree oil, to je fakt zázrak a vyblednou po tom i trochu ty fleky, dávám na noc jenom na ty místa :) A teď používám tonikum, odličovací mléko a čisticí gel od Alverde a úplně super. Mimochodem, čím dražší kosmetika, tím horší reakce, často i alergická, ale to samý i třeba u Avonu, ale chce to prostě vyzkoušet, co bude vyhovovat tobě, každýmu sedí a pomáhá něco jinýho. Jestli tě něco zajímá, klidně se ptej. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist