Jít pracovat k rodičům ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #302953 19.4.2018 22:11

Ahoj holky, tohle bude asi dlouhý a obsáhlý dotaz. Nicméně by mě moc zajímal váš názor a taky to, zda byste do toho šly.
Takže... moji rodiče jsou podnikatele. Začali podnikat před dvaceti lety, když jsem se narodila a za tu dobu tady vybudovali poměrně prosperující firmu. Když jsem měla 18 všichni ode mě očekávali, že půjdu ve vyslapanych stopách a po škole půjdu rovnou do rodinného hnízda kde budu mít jistotu a dobré peníze. Nicméně já jsem to neudelala. Měla jsem svou hlavu a vlastně ji pořad mam a začala jsem si hledat práci jinde. Do toho jsem začala studovat právo, sice dálkově, ale začala. Práci jsem si našla v nejmenované firmě kde jsem mohla pracovat jako OSVČ a tak jsem si řídila pracovní dobu jak jsem chtěla a do toho studovala. Nikomu tedy nevadilo když jsem se měsíc neukazala a věnovala se zkouskovemu. Nejen to se ale odrazilo na mem platu. Nemám žádný fix, ale pouze provize. Co si budem povídat ty provize nejsou nic extra a člověk se musí sakra otáčet aby si něco videlal. Nehledě na to, že je to opravdu hodně velká firma která je proflakla a o co hůř, zabývá se produkty které lidé nemají zrovna v lásce ale, někteří je mít musí a druzí si je pořizují jen pro pocit bezpečí s vidinou nejvíce ušetřít. No to je jedno zajela jsem jinam. Proste život na provizich je silenej. Nikdy nevím kolik mi přijde a když mám v přehledu napsáno ze jsem prodala 20 produktu a má výplata by měla být 25 000 a pak se den před výplatou dozvím ze mi přijdou jen 4 000 tak to už je pro mě opravdu poslední kapka. Ještě podotknul ze bydlím úplně na druhem konci Prahy než mám práci takže benzinu jsem projela asi tak 4x více než jsem si vídelala. No... mluvila jsem o tom s rodiči a ty samozřejmě by chtěli abych šla do rodinné firmy. Navíc teď táta potřebuje opravdu někoho zodpovědného, což já jsem a někoho komu muže 100% věřit. Do toho mi umožní studovat no a proste dá mi podmínky jako pro svou jedinou dceru... na dlani. Hezky uslapanou cestičku. Já samozřejmě teď přemýšlím co mám dělat jelikož se plánujeme s přítelem spolu stěhovat a budu potřebovat práci. Prošla jsem už několika pohovory ale nikdy to nedopadlo. Hledám dál, ale když nad tím tak přemýšlím, opravdu by to teď bylo velmi vhodně pro obě strany, jak pro mě tak pro rodiče, kdybych šla do firmy.
No a konečně moje otázka. Šly byste pracovat k rodičům do firmy i když byste měli vše uslapané a při mnohé lidi byste byli rozmazlené a takové pro které rodiče udělají první poslední ? A nebo byste hledali jinou práci a snažili se vybudovat něco svého i přes to ze byste měsíčně brali třeba i 4 000... Na jednu stranu mě láká práce ve firmě ale na druhou si říkám ze jim taky dokážu ze se o sebe už konečně zvládnu postarat a vybudovat něco svého. Teď to nemyslím jako pubertacka na truc, ale spíše ze bych to chtěla i pro sebe si dokázat že zvládnu sama a taky si přijít dnem..
strašně moc Dekuju těm které docetly až sem a Dekuju za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja bych tam sla. Co si o tobe mysli ostatni neni tvuj problem. Pokud jsi poctiva a pracovita tak te ostatni prijmou. Jestli te ta prace bude bavit, tak do toho jdi. A treba se vypracujes na generalni reditelku;-)

  • macicekkajik19.4.2018 23:35

    Rodiče budují firmu nejen pro sebe, ale i pro tvou budoucnost. Většinou to tak bývá, že se děti vzepřou rodičům a chtějí si jít vlastní cestou. Ale rodiče to myslí dobře a chtějí tě zajistit. S tímto úmyslem buduji firmu také, aby se mé dítě mělo dobře a mělo kde pracovat. Rozhodně by jsi měla firmou projít od začátku až na nejvyšší pozici, aby jsi si prošla vším. Nevím, co je to za firmu, tak těžko mohu soudit. Rozhodně do toho jdi a na ostatní nehleď. Není se zač stydět a musíš se naučit vést firmu, dokud ti s tím rodiče můžou pomoci. Byla by škoda, kdyby firma šla do kytek po smrti rodičů, když firma prosperuje.

  • Já jsem tvrdohlavý člověk ale určitě bych šla k rodičům do firmy. Budeš mít fajn práci, jistou dávku prostoru protože ti věří, budeš se moc víc rozvíjet, získávat zkušenosti, budovat kariéru. Budeš mít jistotu, budeš to mít dobře zaplacený, nikdo po tobě nebude šlapat tak jak to je ve většině firem. I kdybys pak ještě chtěla jít jinam, tohle ti dá obrovskou zkušenost. Nevím jaké máš vzdělání a co umíš, ale dejme tomu budeš začínat jako sekretářka, která vidí do všeho. Zjistíš, že bys dobře zvládla manažerskou pozici, a šup, necháš se povýšit. Půjde ti to, pak zjistíš, že by tě víc bavilo ještě trochu něco jiného, a šup, necháš se přeložit na jinou pozici. Tohle je fakt úžasná příležitost, neváhala bych. Málokdo má takový štěstí. A navíc pokud si chceš zařídit byt, stát na vlastních nohách, možná cestovat... Však vidíš, jak to máš teďka těžký v současný práci, ten stres za to nestojí podle mě.

  • Já bych takovou možnost taky využila. Co bych za to dala. Získáš zkušenosti, plat, žádné nervy a třeba ve firmě zůstaneš a jednou ji převezmeš, nebo třeba část :-) . Já jsem si svoji firmu musela vybudovat od základů a nikdo si ani neumí představit, jaká to byla dřina. Pořád je kolem firmy práce, ale už si můžu dovolit třeba takové virtuální asistentky od https://kvalitneseo.cz/ , které udělají hodně práce za mě, takže není už všechno jenom na mě a mám tak čas i na svůj život, který jsem posledních skoro 10 let dost zanedbávala.

  • esternovakova197025.10.2022 10:36

    Do naší nové https://www.promohaly.cz/administrativni-haly administrativní haly teď hledáme nějaké hezké vybavení. Chceme mít totiž opravdu kvalitní sedačky a k tomu ještě nějaký pěkný květinový kout. Máme kanceláře na Chodově, což znamená, že autem jsme v centru za 15 minut, ale trávíme většinu času právě v kanclu. Každý potřebuje mít dnes moderní kanceláře.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist