Jím 2x denně

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425786 8.8.2020 9:23

Zdravím
Od mala jsem byla hubená, ne vychrtlá, to zas ne, ale normálně hezky hubená
Odjakživa jsem jedla snídaně, obědy a večeře, do toho nějaké ty svačiny.. jenomže holkám kolem mě se stalo, že začali přbírat, protože jsou prostě už ženy :D no a já začala mít strach, že taky přiberu a tak jím jen snídaně a v 18h večer si dám večeři, k snídani si dám třeba müsli s jogurtem nebo vajíčka a k večeři ovoce s jogurtem nebo salát
Nejdřív jsem to dělala ze strachu, že přiberu, neměla jsem v plánu, že mi to vydrží, ale já si pak na tu stravu hodně rychle zvykla a vyhovuje mi to, nevim jestli bych zase chtěla jíst 5x denně
Nechci být vychrtlá, proto si někdy zajdu do Mekáče nebo na zákusek, ale jen občas, proto jsem naštěstí nezhubla hodně
No ta nová strava mi vyhovuje, cítím se skvěle, jen jsem poslední dobou přemýšlela, jestli mi nebudou chybět nějaký živiny nebo abych neměla v budoucnu problém otěhotnět..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tohle opravdu není zdravé, jestli jíš denně 2 jogurty s müsli a ovocem, tak jsi v hodně velkém kalorickem deficitu. Tvoje tělo už je na to asi zvyklý, tak nehubnes, protože ti stagnuje metabolismus. Do budoucna to může být nebezpečný, samozřejmě, že ti můžou chybět živiny, vitamíny, minerály... Potřebuješ sacharidy, tuky i bílkoviny . Začni jist normálně nebo sklouznes k nějakému většímu problému. Zkus jíst zatím aspoň 3x denně menší porce, dej si to, na co máš chuť v rozumné míře a určitě z toho nepriberes. Jestli chceš mít přehled o tom, co za den sníš tak existují aplikace na počítání kalorií (Yazio). Nezapomen, jídlo je jenom jídlo, ale zdraví je mnohem důležitější. A to, že je nějaké jídlo zdravé, ještě neznamená, že po něm zhubnes, všechno je o složení a energii.

  • stupidiack8.8.2020 10:11

    Nenapsala jsi kolik ti je let. To je důležité. A co rodiče, těm je jedno, že neobědváš? Nezajímají se o tvůj jídelníček? Ono je to lákavé, být štíhlá a jíst málo, ale všechno má své pro a proti. Tak málo jídla (müsli s jogurtem a ovoce s jogurtem), je celkově jednostranná strava, nevyvážená, budou ti časem dost chybět živiny. Žádné sacharidy (krom trochy toho müsli a cukru z ovoce), žádné maso, luštěniny .. Nevím, zapřemýšlela bych nad tím, protože každá jsme jiná a pokud budeš jíst zdravě víckrát denně, není důvod, abys přibírala Kamarádky možná přibíraly z toho, že si dávaly sladkosti a hamburgery (a nebo kecaj ;-) ). Hodně štěstí! :-)

  • Ja toto nechápem. Internet plný zdravých návodov ako si váhu udržať alebo schudnúť a ženy aj tak naďalej drasticky ničia svoje telá.
    V prvom rade, ty si jedinečná a to, že sa kamarátky zaoblili neznamená, že to čaká aj teba. Bývalá kolegyňa má 33, odrodila syna a postavu má ako 13 ročné dievča. Predovšetkým, širšie boky či väčšie prsia dosť závisia od hormónov.
    Ďalšia vec, keby si dáš zmerať pomer vody a tuku v tele sa dosť pravdepodobne zhrozíš. Pretože chudnúť sa dá aj svalstvo a voda. A možno máš pomer tuku dobrý a celé toto trápenie je úplne zbytočné.
    Naviac verím, že vieš o existencii ľudí, ktorí jedia, čo chcú a nepriberú. Totiž váha nie je len o príjme a výdaji, ale aj o metabolizme. Ty si si svoj týmto ťahom narušila, spomalila a pritom si mohla spraviť opak. 😉 Stravu máš nevyváženú a plnú nutrične a energeticky prázdnych zložiek. Z čoho chceš mať energiu?

  • Ahoj. Kolik ti je let nevím ale nemusíš jíst 5× denně pokud nejsi zrovna v pubertě. To že si občas zajdeš do mekáče a jíš 2× denne ti moc nepomůže. A co obědy? Z čeho máš energii? Jestli nechceš být "tlustá" tak nejez nezdravá jídla, příliš skladného, omez pečivo a jež zdravé jídlo. Dej si snídani oběd a večeři. Ke každému jídlu si můžeš dát zeleninu. Jak si psala o těch holkách...tvarují se jim těla normálně dozrávají nevím kolik jim je ale jestli už "vyrostli" tak jsou normálně zdravé hubené

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist