Jídlo na chatě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40682 18.7.2011 8:47

Ahoj, chystáme se s přítelem na chatu na 5 dní a přemýšlela jsem co uvařit, aby to nebylo moc drahé a aby 1 jídlo vydrželo pokud možno na den-2. Máte nějaké tipy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky se přidávám ke špagetám. Dělám je i doma, jsou hned a omáčka vydrží, špagety si uděláte druhý den čerstvé. Já kupuji italskou do Otmy, tu mám nejradši. Otevřu plechovku lunchmeatu (my děláme domácí), nakrájím ho na kostičky, na tom sádle a rosolu z plechovky osmahnu cibulku, přidám lunchmeat, nechám chvíli povařit, pak zaleju tou italskou omáčkou, přidám protlak nebo kečup a osladím, ty omáčky všechny bývají kyselé. Přítel tohle miluje, mohl by je mít pořád. :)
    Pak taky ráda dělám takovou zeleninovou směs s kuřecím masem, kdy nakrájím na kostky kuřecí prsa, namarinuju je podle chuti, nechám chvíli odležet, pak je udělám na pánvičce a nakonec přidám zeleninu podle chuti, existují třeba i mražené čínské směsi. A podávám s rýží. :)
    Ať se vám chata vydaří! ;)

  • duramura18.7.2011 9:12

    delavam "bolonske" spagety. je to jednoduche, rychle, da se prevazet ve sklenici a calamada ruzne modifikovat - na chatu idealni :-)
    nebo lecovej zaklad zavarenej ve sklenici a pak pridas jen vejce...

  • Když jedem na chatu my, tak sebou vozím španělskou paellu, většinou ji ale nedělám z kuřecího masa ale z pangasa opečenym na masle. Chutná to i po rozmražení..a klasiku - nasmažím řízky..to ale jen kvůli manželovi, protože výlet bez "řízku na pařízku" není výlet.

  • Klasický rizoto..maso mužeš jakýkoliv..vepřový, kuřecí nebo mleté míchané nebo konzervu s tou ej to taky dobrý.. ze 3pytlíků rýže ti to vydržína 2 dny.. nebo těstovinový salát s tunákem..mnam :)

  • winterladylu18.7.2011 10:58

    Já dělávám kuřecí směs se zeleninou a k tomu rýži nebo těstoviny. Když zbyde, dá se jíst i s topinkou a posypané sýrem. Manžel má nejraději bramboráky plněné směsí.
    Recept: Osmažím na oleji dvě cibule, přídám půl kila kuřecího masa nakrájeného na malé kousky(může být i vepřové nebo kombinace obojího), osolím, opepřím a restuju. Po chvilce přidám 1 pórek, dvě papriky (zelenou, červenou) a dvě rajčata. Zaleju 1 malým kečupem nebo protlakem, podleju vodou a okořením: 1 lžička majoránky, pepř, sůl, grilovačka, vegeta. Můj chlap se toho může ujíst, většinou dělám tak 8 porcí a máme to na dva dny.

  • bramborový guláš a sekanou!!! :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist