Jídelníček pro kojence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #60883 7.5.2012 13:47

Jak jste to měly s jídlem do 1 roku a od 1 roku ? Kdy jste začaly dávat jídlo stejné s vaším, samozřejmě jen s lehkým dochucením ? Sdílíte názor, že za nás jsme jako děcka jedli vše, tak proč kojenci upírat, když má na něco chuť a nedát mu zkusit, co sami máme ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, mám 9. měsíčního syna a ze začátku jsem poctivě dodržovala zavádění příkrmů. Po čase mi to připadalo nejen drahé, ale že mu to dokonce nestačí, protože s porodní váhou 3 900 g je docela veliký. Od 4. měsíce papá zeleninku, všemožné maso, tak od půl roku už ovoce jako jahody (po nich se osypal, tak jsme dali pauzu) kiwi, z masa ryby no a na snídani místo doporučovaných přesnídávek chlebíček s máslem a marmeládou, nebo taveným sýrem, Lučinou, nebo s kvalitní šunkou. Jsem také toho názoru, že my jsme jedli vše a jsme zdraví, že kdysy žáden Nutrilon nebyl a děti vyrůstali na kravském mléce, tak proč jim ho nedávat i v dnešní době? No zkusme jíst pořád jen přesnídávky, že. No prostě náš Fanda papá vše, na co mrkne. Kyselou okurku, čokoládu, kousek tvrdého sýra..nikdy mu nic nebylo, tak proč mu to upírat.

  • syn má 16 měsíců a už jí hodně stejného jídla jako my dospělí, oběd odebíráme jemu zvlášť před konečným dochucením pro nás. Není na sladké, takže piškotem a přesnídávkou ho člověk neuctí. Pije kojeneckou vodu nebo neslazený čaj (nejraději má bylinkové), ochucené a sladké pití odmítá. Je hodně na polívky, tak střídáme zeleninovou s vývarovými. Baští těstoviny, rýži, brambory, kuskus, jáhly, má rád maso, jogurty, sýry, preferuje tmavé pečivo před světlým. Přesnídávce moc nedá, sladkému ovoci taky ne, miluje hroznové víno bez pecek, mandarinky, salátovou okurku a rajčata. Je to atopik, tak jídlo dost hlídáme a na chuť má kukuřičné křupky a dětské tyčinky bez soli. Čokoládu a sladkosti nechce (sám od sebe). Má málo zubů, tak je problém čerstvá zelenina, protože ji nemá jak pokousat. Je stále kojený, takže náhrady mléka řešit nemusím. Uzeniny nedostává, jen libové maso. Dostane ochutnat i od nás z talíře, když o něco projeví zájem, ale většinou to stejně nechce a je je zvědavý, co tam máme.
    Vánočku do něho nedostanu, ale tmavou bagetu se semínky mi sní klidně celou na posezení a je spokojený.

  • Ahoj.
    Já stravu řeším i ne. Kort, když se ten mladší chce opičit po starším.
    Mému druhému synovi je 19 měsíců a občas jí to co mi a občas mu vařím extra.
    Do roka jsme u něj hodně dodržovali, že jsme nesolili, nesladili a kojila jsem.
    Od roka dostává pacholíky, tvarohy, ale stejně jsme mu nesolili a nekořenili. Od 16 měsíců nekojím a UM nechce. Takže do něj cpu dostatek jiných mléčných výrobků.
    Má rád rohliky a chleba, který pečeme doma. Úplně miluje kukuřičné křupky neochucené. :O= Nevím co mu na tom chutná.
    Pokud je hodnej, dáme mu bonboky nebo i kus čokolády.
    Jinak jídla jako svíčkovou, rajskou, šunkofleky atd. dostává stejně jako mi. I s knedlíkem.
    K pití dávám buď vodu, dětský čaj a nebo vymačkám šťávu z pomeranče. Pokud nic z toho nemám, dávám mu klidně i šťávu (kupujeme dražší s minimálně 80% ovocné složky).

    Zjistila jsem, že když mu něco zakazujeme a nechceme mu to dát. Tak tím víc to chce. Včera ukradl z nákupu pytlík brambůrků. Najednou byl šikovnej a sám si ho i otevřel. Seděl v koupelně a cpal se jako by rok nejdl.:-D

  • ahoj, nám je 16 měsíců, jídlo jedním slovem KATASTROFA.. nějaký extra jedlík není a mám opravdu problém do ní něco dostat - zvlášť teďka, když ji rostou zuby...sladkosti ji nedávám - jen sem tam kinder mléčny řez, chipsy bych nedala v žádném případě a sama je nejím..jinač pribináček na snídani, polívky má nejradši bramborovou se zeleninou, sem tam ještě dám skleničku, když mi nechce papat... na večeři kašičku, kt. mi poslední dobou vůbec nechce... z ovoce jen banán, nebo hroznové víno, jinak mi moc nechce.. ona mi tak spíše ostatní ovoce i zeleninu olízne a vyplivne... no hrůza s tím jídlem, navíc za ní musím běhat, když chci, aby něco snědla, nesedí a nesedí, pořád utíká, ale ještě kojím a to hlavně v noci, nebo 1 denně.

  • Ahoj, při 10 měs. kontrole, jsem se ptala, že už nevím, co dávat malému, dr. říkala, že knedlík už klidně, ať dáváme omáčky, rajskou, smetanové - dost jsem se divila....ale co. Jak už tu bylo psáno, odeberu před dochucením a malej je strašně spokojenej, že má to co ostatní;-) Prý může i buchty, plátek bábovky... za chvíli jdem na roční, tak uvidíme, co dál. Nedoporučovala nám kr. mléko, tvaroh a takové ty sladké lipánky, bobíky......

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist