Jídelníček 8 měsíčního dítěte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #247561 8.2.2019 10:10

Jak vypadá jídelníček a denní režim vašeho dítěte v osmi měsících?U nás:
1) cca 7:30 - snídaně (umělé mléko,cca 140ml)
2) cca 9:00 - svačina (banán nebo nějaká ovocná přesnídávka, cca 180g) SPÁNEK 1-1,5h
3) cca 12:00 - oběd (masozelen.příkrm+příloha-rýže,těstoviny,kuskus,jáhly atd ; cca 200g)
4) cca 15:00 - svačina (jogurt Hollandia 180-200g nebo kaše 180-200g) SPÁNEK 30-45min
5) cca 18:00 - véča (umělé mléko, cca 110ml)

6) pokud se nám nezpozdí předchozí krmení, tak dávám ještě těsně před spaním cca 19:30 - umělé mléko (vypije tak 40-50ml)

7) poslední 2měsíce se začala budit v noci na krmení (předtím od narození po 6měsíců spávala celou noc), v noci si vypije třeba 150ml umělého mléka

Chtěla bych se vás zeptat, jak vypadá váš denní režim s prckem u vás? Samozřejmě v mezičase mezi krmeníma si hrajeme, buď spolu nebo zkouším, aby se zabavila chvilku i sama, procházka, pobrečíme si, táta se ňuná atakdále:)
Hlavně by mě zajímalo, jestli krmíte už i něčím jiným? Pečivo už dáváte? Dáváte už větší kousky - třeba ovoce? Já si ještě nelajznu, nemixovala jsem, pouze mačkala, ale i tak..stále mačkám. Občas jí dám křupku, to si požužlá, ale není na to zatím vyloženě naučená, takže ji to nijak zvlášť nerajcuje:))

A poslední otázka, co mi vrtá už pěkně dlouho hlavou. Holky často píšou, že po ránu dávají mléko, pak snídani, svačinku , atd.....jako kdy stiháte dát ráno ještě před snídaní to mléko? Malá ho snídá, takže má ráno (po probuzení v 7:30 )mléko a pak v 9h sváču ovoce.
To by jim děti musely vstávat třeba v 5 ráno, ne? Aby daly mléčko, pak na snídani třeba kaši a pak sváču, ne? Přece nedávají mléko a za třeba 30min kaši, ne? Nebo jo? Naše by se z toho zeblila. Omlouvám se za debilní dotaz, ale tohle fakt nechápu, a tak se zeptám :-))))))

Díky za přečtení mého sáhodlouhého dotazu a za odpovědi!


Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa138.2.2019 10:26

    Záleží kdy každé dítě vstává, když nemusíme vstávat kvůli skolce tak ma ráno v 9:00 dcera (rok) 210ml mléka ve 12:00 oběd (mezi tím má tak křupky) pak ma svačinu jak se vzbudí takže to vychází kolem 16 hodiny a pak treba kolem 18 hodiny kousek chleba s něčím (záleží co ma ke svačince jestli jogurt nebo kaši) někdy nechce večer kort třeba po kasi co mela ke svačince a má tudíž mliko na noc v 19:00 210ml.Kdyz vstáváme kvůli skolce v 7 tak ma to UM 210ml a mezi 9-10 ma ovoce (to odpoledne nemůže) a potom jak jsem psala. Takže když někomu prcek vstává v 5-6 ráno, dá mliko a snídani kolem 8 a svačinku ještě třeba kolem 10.Zalezi na dítěti, dcera s jidlem problém nemá že by nejdla, ale jí menší porce a dost spí no a když by jedla casteji, i ted by to z ní vyjíždělo. Starší dcera taky jedla takto podobne, akorát ta mohla ovoce odpoledne, ale me holky chodivaji (starsi taky tak chodila ) spát kolem 19 hodiny a vstávají dlouho když se nemusí vstávat driv tudíž toho jídla se tam moc nenarve aby to stravily. Jinakjsme to meli taknejak furt stejně, proste ty 4 jídla deně a mezi tím ty kukuřičné krupky třeba zvládli.

  • stupidiack8.2.2019 11:11

    Na snídani jsem dávala mléko, na svačinu přesnídávku (domácí nebo kupovanou) nebo ovoce, oběd jsem teda vařila, kupovaný příkrm byl jen pro případ nouze (návštěva, výlet apod.), na odpolední svačinu třeba jogurt, na večeři kaše + mléko.
    8 měsíčnímu dítěti bych řekla, že stačí na snídani jenom mléko - snídani jako takovou (rohlík, chleba) bych zařazovala až kolem roku ..

  • zakewka8.2.2019 15:29

    Ja teda kojim, ale uz v 8 m jsme to meli stejne, mam malou bezednou popelnici teda.. rano vstanem to se nacuca jeste v posteli, pak vstanem, udelam snidani pro oba, vetsinou kasi, mladik kasi s ovocem ( ovesna, jahlova, pohankova, quinoa, jecne vlocky atd) toho stlaci i plny hluboky talir:-D to je tak 2 hodky po probuzeni, pak ma co si ulovi, ovozel, krupky ma v miskach kam dosahne, v mezicase kdy se zrovna necpe necim co tu ma, si prijde cucnout mlika, usina u prsa, po probuzeni opet mliko, pak obed klasiku maso zelenina, vetsinou uz teda jime to same oba ( neresila jsem tabulky, v 8 m uz mel zavedene vsechno mimo orechu, medu a kakaa), po obede se opet krmi tim co ulovi, odpo dostane opet prso na spani, po probuzeni obcas taky, ale nespi dlouho tak malo kdy po probuzeni, odpo ma vetsinou presnidavku, jogurt, pecivo, vecer dostane bud co mel na obed nebo "polevkovou kasi" a vecer opet usina u prsa. V podstate neustale do sebe neco tlaci, kdyz nejsme venku:-D a kolikrat i v kocare ma nejakou svoji "namku" typu hroznove vino. V noci se budi tak 3x. Prikrmy ma od 6,5 mesice a ted ma 9,5 kilo a asi 77 cm a 10m:-)

  • Blankaaa8.2.2019 19:21

    Nám je taky 8 měsíců. Ráno vstáváme cca 6:30-7:00 to kojím, zhruba po hodině dám piškoty a ještě kojím, ale to si už jen cucne, pak jde kolem 9 spinkat. Spí cca 20-40 minut, jak kdy. Dopoledne dostane sváču - většinou ovoce nebo ovocnou přesnídávku, někdy i jogurt. K obědu kolem 12 masovozeleninový nebo jen zeleninový příkrm. Mezi odpolední sváčou si zobne piškoty nebo křupku. Kolem 15 zase ovoce, přesnídávka nebo jogurt. K večeři kolem 18 kaše, pak se ještě po hodce budí na kojení a v noci vstáváme cca po každých třech hodinách na kojení, pak hned usne.
    Piškoty jí dávám do ruky, ať se nají sama, ještě dávám kůrku chleba, protože kvůli zubům pořád něco kouše. Odpoledne chodíme ven, tam se prospí, jinak doma je pak celý odpoledne vzhůru, přes den toho moc nenaspí. Banán rozmačkám lehce vidličkou, už mixuju víc nahrubo, ať si zvyká postupně na pevnou stravu.

  • sisterrys8.2.2019 21:16

    Syn jedl v tomto věku dost podobně. Svačinu měl tedy o něco později, mezi půl 10 a 10 (ráno vstával v 7). Spal tedy více, ale v podobných časech. Odpolední svačinu měl až po spánku, před spánkem jsem kojila. Snídani jsme zavedli kolem 11 měsíce a tím, že jsem kojila a byl to i jakýsi rituál, tak jsem kojení ráno nechala. Nakojila jsem s tím, že jsem kojila i přes půl hodiny, prostě takové mazlení a hned po tom jsem chystala snídani, snídal tedy kolem 8. Stejně tak míval i večerní kojení s menším odstupem po večeři (večeře kolem půl 7, pak koupání a kolem půl 8 do postele).
    Na tvém místě bych po zavedení snídaně ranní um zrušila. Ono vlastně i u dětí na um je snaha co nejdříve nahradit um pestrou stravou ;-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist