Jezdí rodina na návštěvu?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51223 13.1.2012 15:04

Dobrý den, zajímaly by mě vaše zkušenosti s návštěvami ze strany vašich příbuzných , pokud bydlíte jinde než vaši příbuzní ?(rodiče, prarodiče, sourozenci, tchán/tchýně, atd.)... Jde mi o to, že já bydlím s partnerem, má rodina je vzdálená 200km a partnerova rodina 300km a nikdo z našich příbuzných nechce za námi jezdit na návštěvy - VŮBEC za námi nejezdí. Každý akorát chce, abychom jezdili my za nima, což mně se nelíbí, protože chtějí, abychom s nimi trávili Vánoce, Velikonoce a jezdili na naše narozeniny, aby nám mohli popřát a na veškteré tyto události a mně se to nelíbí, protože chci být na Vánoce doma a mít klid. Proto by mě zajímalo, jestli je to normální, že všude musí dojíždět za rodičema děti, nebo existují i rodiče, kteří jsou ochotni cestovat? Jaké máte zkušenosti vy se svými rodinami? Jak takovéto věci probíhají u vás? Je mi jasné, že rodiče nás chtějí vidět, ale já bych také ráda viděla svoji rodinu a ukázala jim, jak bydlíme a jak se máme, atd. (Připomínám, že moje rodina ani neví, jak bydlíme, protože u nás nikdy nebyla, partnera rodina u nás byla jednou). Řešila jsem důvod, proč za nama příbuzní nejezdí, když se zeptáme, řeknou akorát: "Je to daleko." Což mi nepřijde jako výmluva, hlavně z toho důvodu, že my za nima jezdíme běžně. Prosím poraďte, jak se k tomu postavit, už mě nebaví tam jezdit a chovat se, jakože je všechno v pořádku. Moje rodina moc nebere v potaz, že jsem se odstěhovala do svého, nejradši by byli, kdybych celý život žila pořád s nima :( Děkuji za vaše názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Máme s přítelem obá rodinu cca 200 km od nás. Jezdíme jen mi za nimi, každý měsíc na víkend a nevidím v tom žádný problém. Ale snad si sami můžete rozhodnout, kde budete na Vánoce, ne? Jste partneři a ti by měli být spolu a sami za sebe rozhodovat. Ale jako aby za námi jezdili tak daleko na návštěvu opravdu nechci, my jsme s přítelem mladší než oni a v pohodě za nimi dojedeme, tak proč je hnát do Prahy? Z pátka na sobotu spíme u mých rodičů, ze soboty na neděli u jeho. Byli se u nás samozřejmě podívat v bytě a ted přijedou do baráčku, ale jinak nejezdí. Já v tom nevidim žádný problém, možná protože jsou naši rodiče už postarší a nepřišlo by mi správné je hnát tak daleko. Kdyby jeli autem, tak bych se bála, vlakem a autobusem je to nepohodlné a dlouhé. Máme to takhle a vyhovuje to všem. S přítelem se rádi koukneme na venkov, kde jsme oba vyrůstali.

  • Martasek8913.1.2012 15:12

    Moje mamka bydlí 160Km, sestra 400Km a manželovo rodiče 5Km. Za mojí mamkou jezdíme co 2 měsíce - mně to nevadí, mám tam plno příbuzných, takže raději jedu tam a mamka dost procestuje jen za dopravu do práce, takže k nám jezdí jednou za čas. Sestra u nás byla v loni 2x, letos jedeme my za ní - v dubnu se jí narodí mimi :) A co se týče manželovo rodiny, taky jezdíme hlavně my tam. Rodiče mají baráček, takže je to také lepší, v létě sedíme na zahradě a podobně, ale jakmile byla změna v bytě, nebo jsme seděli po vítání občánků, sedělo se u nás.

    Úplně Tě chápu, měli by pochopit, že sice to mají daleko, ale logicky i vy k nim. Co se týče Vánoc, ty jsem říkala hned, že jednou jsme s manželem svoji - první Vánoce, které jsme slavili společně, tak už jsme byli při nich svoji :D A čekali jsme mimi, takže i tak jsme byli sami. Já to odmítla, i kdyby někdo chtěl. Pak je plno času všechny navštívit.

    Nechtěla bych se s nikým hádat, ale taktně bych řekla, že jsou také na řadě oni a že byste byli rádi, kdyby také oni viděli, jak se vám daří, jak hezké máte bydlení, ... Já bych byla schopná i říct, že nepřijedu, dokud nepřijedou oni a hotovo ...

  • My bydlíme ve stejném městě a manželovi rodiče k nám takřa nechodí. Resp. přijdou pouze, když já, menžel či náš syn něco slavíme. Jinak ne. Takže kdyby bydleli v jiném městě, neviděli bychom je asi už nikdy v životě, pokud bychom nepřijeli my :o) Moji rodiče k nám zavítají, mamina hodně často. Ale bydlí ve stejném městě. Jinak brácha s rodinou bydlí jinde a pravidelně se navštěvujeme. Buď k nim zajedeme my, nebo oni přijedou k nám.

  • ahoj, tak mamka i sestra bydli 100 km, babicka 150km od nas a za ty 4 roky, co tu bydlime u nas ani jednou nebyli. kdyz je chci videt, musim za nima ja. taky me to dost vytaci, financne jsme na tom podobne, auto mame vsichni, tak proste nechapu, proc by nemohli dojet. manzelovi rodice a sestra bydli asi 2 km od nas a byli u nas asi 3x za ty 4 roky. Nechapu, proc se nikomu z nich k nam nechce. pritom u nich jsme skoro porad. dokonce i narozeniny meho syna se museli slavit u manzelovych rodicu. ale tento rok uz jsem si postavila hlavu a rekla, ze ty dalsi uz budou tady, kdyz nebudou chtit prijit, at nechodi. za mou mamkou jsem loni jela jen jednou, chtela jsem to dohnat do bodu, kdy me proste bude chtit videt, nebo sveho vnuka a dojede, ale nic. Uz me to taky nebavi a nevim jak to resit. tak hodne stesti.

  • Ahoj, u nás všichni bydlíme v jiném koutě republiky (i světa) Já se svým mužem v Krkonoších, moji rodiče 150km od nás a navštěvujeme se běžně, vidíme se každý měsíc, jezdí k nám i oni i my k nim. V létě hlavně mi knim, protože mají velikou zahradu a v zimě a na Vánoce oni k nám, protože atmosféra Špindlu je kouzelná. Moje sestra žije v Bratislavě, je s tou se tedy vidím míň, ale to je 400km a navíc jsme obě těhotné, nejčastěji se setkáváme na půl cesty u našich rodičů, ale samozřejmně jsme se tam jednou byli podívat my a jednou oni u nás. Manželova sestra žije v Karlových Varech, je to 300 km, ale ona za náma jezdí pravidelně a my jsme tam byli 2x pokaždé na delší dobu. Druhá sestra žije v americe a lítá jen ona za námi (má zdarma letenky). Každopádně tím chci říci, že ač to máme všude daleko, tak se rádi a v mezích možnostech často navštěvujeme a že by mi určitě bylo líto, kdyby rodina nebyla v mém novém domově. A je pravda, že čím častěji se tyto vzdálenosti jezdí, tím se cesta zkracuje :-)
    Přeju ti ať se rodina umoudří a také tě navštíví....

  • petulinkaa1313.1.2012 19:38

    Manželovo rodina bydlí od nás 250km,jak sestra s rodinou tak jeho rodice.Vidíme se pravidelne kazde dva max tri mesice,jednou prijedeme my,jednou prijede tchyne,svagorva u nas byla dvakrat,ale kdyz jedeme k mamine manzelovo,tak se vzdy u svagrovy zastavime, no ale mamina ( tchyne jezdi na stridacku,jednou my,pak zase ona) takze si nemuzeme stezovat a to jezdi za nama autem a je ji 65 let,ale je vitálná na svuj vek :-) no a s moji rodinou je to tak,ze bydlime vsichni ve stejnem meste,ale s tatou se vidim skoro dene,protoze dela s manzelem,takze jezdi jednim autem a ja vetsinu tydnů jezdim s nima,ze mi cestou hodi do prace) ale k nam jezdi tak trikrat do roka,vetsinou my k nim, s brachama se vidim ruzne,ale hodne komunikujeme na skeypu,no ale dvakrat do mesice urcite a s maminou je to tak,ze skoro kazdy tyden,ale hodne si volame,ale vetsinou jezdime my k ni a to vsichni jeji deti, k nam se dostane tak jednou za rok,protoze mamina je proste radci,kdyz jsme u ni.Takze celkove si nemuzu stezovat, i kdyz maminu bych u nas videla casteji,ale ja to beru takhle - jsou to rodice a prece by deti meli jezdit za rodicemi spis,ano nerikam,ze by nemeli jezdit k detem,ale proste jsme mladsi a pro nas jinačí,takže já to neresim,pro me je dulezity,ze skoro dene se vsemi komunikujeme a vidime si casto a kde? to uz neresim,pro me je to nepodstatny :-)

  • my se vidíme s rodičeema tak jednou za tři měsíce, oboje daleko jako vy, Vánoce jsme vyřešili tak, že 24.12-26.12 jsme doma, 27.12-3.12 jsme u našich a pak přejíždíme k manželovým rodičům a 2.1 se vracíme, ale když tam jet nechceme, nemusíme. Velikonoce taktéž trávvíme na půl u jedněch a druhých a jinak se skoro nevidíme, jednou do roka přijede tchýně a k mamině jezdím častěji, když manža musí pracovně pryč, sbalím děti a jedu na víkend k ní. Asi tak. To chce si o tom popovídat a dát si meze a mantinely a kdo kdy kam....tohle bez domluvy nejde...

  • my bydlime skoro 700 km daleko,my k nim jezdime 1x rocne,moji rodice k nam jezdi jak jim cas dovoli coz je vetsinou 2x rocne,rodice meho muze jsou rozvedeni,jeho otec u nas byl za 4 roky 1x a jeho matka 2x. A kdyz mi prijedeme do CR travime 95% casu u mych rodicu. Jeho rodice se taktez vymlouvaji ze je to daleko,ale po nas by chteli aby jsme nejlepe jezdili kazdy mesic. A kdyz uz do CR prijedeme je to ze strany manzelovi rodiny jen takove vlazne privitani stylu : "jeeee,vy jste prijeli? No,ale ja na vas ted zrovna nemam cas,mam domluveneho neco jineho,prijdte zitra" i kdyz vedi,ze prijedeme minimalne mesic dopredu.
    My uz to neresime,jezdime kdy my chceme a kdy se to hodi mojim rodicum

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist