Jesle

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 13.1.2012 20:55

Ahoj maminy, máte některá zkušenosti s jeslemi? Od kolika let tam lze děti umístit a mají nějaké speciální podmínky? Slyšela jsem, že by se děti již neměly počůrávat a měly by být již trochu samostatné, umět se trochu oblékat apod. Jaké máte zkušenosti vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Osobní zkušenost nemám, ale loni jsem se byla ptát-sestra mi říkala, že mají děti plenkové, i na flašce-když neusnou po o jinak než s mlíčkem, prostě tam mají od maminek lahev a mlíčko a ony jim ho udělají, s oblékáním že v podstatě ty menší oblékají, ty větší dle toho co zvládnou. Je fakt, že starší v září nastoupil do školky a s oblékáním jim pomáhají dodnes, i když je fůru věcí naučili. Jinak u nás berou děti jesle od jednoho roku nahoru, přednostně maminkám samoživitelkám. Asi tak. To co píšeš ty, požadovaly jesle, když já byla malá, tj léta sedmdesátá. Podle mě a toho, co mi říkala sestřička v jeslích úplně jinak. Každopádně bych se přímo zeptala tam, kde chceš dítko přímo umístit, už proto, že mi také řekli, že o jesle žádají už rodiče 4měsíčních miminek a čekací doba je i rok a půl!!!

  • No, moje neteř chodí sice do soukromých jesliček, protože tady v Plzni jsou státní jen dvoje a je to velký problém. Ale jsou tam dětičky s plínkami i s flaškou... Chodí tam od roku a půl.

  • A víte že odměnou za jesle je domov důchodců ;-D

  • u nás berou děti od roku, tedy i s plínami (ale jen jednorázovými), děti musí mít očkovací průkaz a vlastní obuv, jinak je všechno erární, berou vyloženě podle pořadníku a čeká se na ně asi půl roku a dítě nemusí mít v dné oblasti ani bydliště. Měsíčně se tam platí 3 tisíce a zřizovatelem je město. V areálu je dětská doktorka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist