Je život těžký?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #414962 30.4.2022 15:23

Ahoj. Poslední dobou dost přemýšlím o svém životě. Jsem z průměrné rodiny co se týká financí, ale já vždy, i jako jejich jediné dítě, dostávala minimum. Žádné kapesné, prostě jsem si vždy všechno musela vyprosit, nebo od 15 hned jít na brigádu, což jsem udělala. Nechci psát o financích, ale celkově mi připadá, že v dnešní společnosti, pokud nemáte gucci oblečení a miliony na účtě, nikdo se o vás nezajímá a nepřipadáte jim vhodní pro jejich společnost. Další věc se pojí s tím, že mi připadá, že každý si chce utrousit jen kus pro sebe a je jim úplně jedno, jak na tom jste vy. Připadám si, že jsem v životě moc štěstí neměla a cítím se, že do tohoto světa prostě nepatřím. Bojím se, že za pár let to bude pořád stejné, okolí bude mít miliony na účtech a já budu dřít za minimum.. připadá mi že přísloví: jaký si to uděláš, takový to máš, moc neplatí. Spíš: do jaký rodiny se narodíš, takový to budeš mít..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jelikož si jedinacek a rodiče ti necpou vše co si pisknes jak většině tak si myslím že budeš jednou spokojená. Učíš se sama na sebe a to je důležité. Jednou rodiče nebudou a budes rada co vše sama zvládneš bez pomoci. A lidi namachrovany co tak na tebe se divaji ze nemas značkový věci na ně kašli. Najdeš i takový co ocení že to co máš, máš díky sobě :) můj nazor :)

  • Já budu asi nesouhlasit, protože opravdu platí přísloví, jaké si to uděláš, takové to máš. Já jsem s rodiny, kde ty finance byli nízké, nemůžu zase ale říct, že bychom strádali. Jen zkratka oblečení se kupovalo, když už bylo potřeba. Později jsem si musela už na tyhle věci vydělat sama.

    Našla jsem si ovšem školu, která mě bavila. Po škole jsem se přestěhovala, našla si skvělou práci, dobře placenou. S přítelem si žijeme dobře a máme oba daleko lépe placenou práci než kdy měli moji rodiče. Chtělo to samozřejmě trochu snahy, hlavně jsem věděla, že pokud se chci mít dobře, musím si jít za tím. Zaseknout se na myšlence, že se stejně dobře mít nebudu, tak nejsem tam, kde jsem teď.

  • Dnešní společnost je taková, protože je to tak nastavené. Kapitalismus o tom prostě je. Utrhnout co nejvíce, dokud to jde a na nikoho a nic se neohlížet. Ale nemysli si, že bohatí lidé jsou šťastní. Peníze neznamenají štěstí. Bohatí lidé chtějí být ještě bohatší a když už jsou dost bohatí, tak zase prahnou po moci. Já jsem prošla stádii od doby,kdy jsme byli chudí a až po dobu, kdy vyděláváme dost slušné peníze a věř mi, že s penězi přichází více starostí a zodpovědnosti, než když člověk nic nemá. Když jsem byla ještě malá, rodiče měli na vesnici malý obchod a pak druhý a dá se říci, že jsme z bratrem mohli dostat, co jsme chtěli, ale přesto jsem si chodila vydělávat na brigády (sběr chmele, když se ještě česal ručně, pomáhala rodičům v obchodě, sbírali jsme brambory a jiné brigády) a věř, že ti ty brigády dají do života víc, než když dostaneš vše na zlatém podnose. Když si budeš stěžovat, jak je život těžký, tak také takový bude. Když ho budeš brát s lehkostí, život bude lehčí. Vše je jen o tom, jak si to nastavíš. Spíše mi připadá, že lidem závidíš, že jsou bohatí a ty si nemůžeš koupit, to co chceš. A když nad tím budeš přemýšlet, že si to nemůžeš koupit, tak si to také nekoupíš. Třeba jedno léto, hodně horké léto nás napadlo, co kdybychom si postavili bazén, peníze na něj nebyly - bazén do země přelivový, s protiproudem. Kdybychom plakali nad tím, že to nedokážeme, tak nám na zahradě nestojí. Ale makali jsme a je v zemi. Když budeš brečet, že nic nedokážeš, tak opravdu nic nedokážeš. Takže zvedni zadek a přestaň se litovat, protože tím opravdu nic nezískáš.

  • No ja bych k tomu rekla, ze jaky si to udelas takovy to opravdu mas, ja jsem to mela jako ty, od 15 brigady a pratel, jako prstu na jedne ruce a mam to tak do dnes, ale nestezuju ai, nasla jsem si chlapa, kteremu je jedno, jestli nosim teplaky z kiku, nebo od gucciho a jsem stastna a spokojena a mame se mozna lip, nez ti, co se snazi vydelavat jen na znacky, ale je pravda, ze velka zmena v mem zivote prisla az kdyz jsem se přestala litovat.... Takze asi tak, jsou lidi, co jsou na tom hur a uzivaji si zivota... Tak si uzivej taky, to ze musis drit, je naopak pro tebe cenna zkusenost, ze nic neni zadarmo, znam jednoho, co ted zaziva velmi tvrdou srazku s realitou....

  • Mě spis přijde ze je to o vzhledu. Kazdy té soudí, jak vypadas, jestli jsi hubená, tlustá, jak jsi pěkná v obličeji.
    Úplně o tom značkovým oblečení to není.
    Jak už se tu psalo.. v životě to v budoucnu budeš mít lehčí, protože budeš zvykla na práci, budeš vědět, ze vše něco stojí, ze na vše si musíš vydělat a nikdo ti peníze jen tak nedá… ono vyprosit si peníze je snadný, ale nikdo ti je nebude dávat jen tak za nic do konce života..
    Takže na jednu stranu, je dobře, ze nemáš vše na co si vzpomenes. Na druhou stranu ale by ti rodiče občas měli něco dat… at už rovnou koupit, nebo peníze. Nedokážu si představit od 15 si na vše vydělávat sama.

    A Jo, život je těžký.. za mě třeba ano. Je mi sice jen 21, ale já život zrovna lehký nemám. Jsem nevylecitelně nemocná, moje nemoc se zhoršuje, nikdy jsem díky tomu neměla kamarády, každý se mi smál a málo kdo se semnou chtěl bavit. Že si najdu zdravého, pěkného kluka je nepravděpodobné. Nebo třeba vůbec nemam štěstí, pokazím co se dá, vše rozbiju, vše mi vypadává z rukou apod. Kvůli nemoci nemohu dělat žádný sport, navíc jsem i líná, tak to taky není úplně fajn:-D

    Proto říkám, ze stačí být zdravá a pěkná a život je opravdu jednoduchý.
    Ale hlavně teda zdravá/ý, pak už jsou vše maličkosti a vše se dá zvládnout :)
    Takže se to snaž zvládnout, utrácej peníze jen za nezbytné věci, které opravdu potřebuješ. Nevím jestli ještě studuješ, nebo už pracuješ, ale dobré je něco vystudovat a pak si najít fajn práci za super peníze, at můžeš v klidu žít :)
    Pak si můžeš koupit i to značkové triko, kabelku :) A určitě najdeš správného chlapa a budeš mít štěstí, neboj :)
    Rozhodne budeš mít větší štěstí než handicapovaní lidé.
    Neříkám, ze zdraví lidi nemají někdy taky neštěstí, těžší život, ze se jim nedaří. Určitě se dostají do potíží, cítí se někdy špatně apod. :(
    Prostě někdy to fakt jednoduchý není, život o penězích je, to ne že ne… ale každý má možnost si umět vydělat. Nemyslím miliony, ale tolik, aby se uživil a měl aspoň na něco co si přeje :-)
    Proste takový život je…. Bohužel :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist