Je to ten pravý?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32605 6.9.2011 12:14

Vím že mě teď hodně z vás bude odsuzovat a ani mě nepochopí, ale přesto to zkusím. Jsem s přítelem 5let, od prosince se snažíme o miminko. Letos jsem odmaturovala, dálkově na školu jsem se nedostala. Nemám žádnou práci, z té o kterou jsem strašně moc stála mě vyhodili, protože se dověděli o průseru který jsem udělala na střední. Proto jsem se rozhodla, že na rok odletím dělat au-pair do Anglie, pak si znovu podám přihlášku na školu a už tady zůstanu. Přítel mi nejdřív řekl, ať jedu. Pak začal, že počítá s tím že si někoho najdu a už se nevrátím. Včera mi řekl, že když poletím, on dá výpověď v práci, začne jezdit s kamionem, už se taky nevrátí a mezi náma bude konec. Chtěla jsem s ním večer ještě mluvit, ale než jsem se osprchovala, tak usnul. Chtěla bych letět, zatím mě tady nic nedrží, tak ještě můžu, ale taky o něj nechci přijít. Ještě mě napadlo, že už o mně asi moc nestojí, když se mě chce tak lehce vzdát. Prosím, poraďte mi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa136.9.2011 12:45

    Nic te tady nedrží? a co přítel? to je nic? to se na me nezlob,ale povazovat svuj protejsek po 5ti letech za NIC,to je chudák :-( o tomhle bys mohla přemýšlet,kdyby si nebyla ve vztahu,ale pokud ho Milujes a chces s nim byt,do ciziny holt nepojedes a nebo by musel chtít přítel s tebou...ale vis ono se rika rok se da vydržet,ale ver mi,ze nynejsi technika vztah nemusí rozhodne udržet! a nevíš,co se všechno za ten rok může stát....neumim si představit,že bych manželovi rekla ,,heled,jedu na rok do ciziny,nic me tady zatim nedrží" no nevim,zkus si to vzít trošku z té jeho stránky....než uděláš nějakou hloupost!

  • Promin, ale lehce vzdát??? Bud bude tady rok bez tebe, nebo se ON vzdá ÚPLNĚ VŠEHO a půjde tam s tebou. Promin, ale co od něj čekáš? Kdybych tohle řekla příteli já, tak ho to bude bolet a odpověděl by mi na to podobně jako ten tvůj. Přijdeš mi sobecká, vůbec nemyslíš na jeho city, může tě tisíckrát milovat, ale neznamená to, že se tady vzdá práce, nebo že bude jásat že tě tady nebude mít! Když se neuvidíte rok, tak vztah neudržíte...a nemůžeš si ty dupnout a chtít, aby s tebou šel, nebo naopak tady seděl se založenejma rukama a čekal, že se mu za rok vrátíš.

  • Je to jednoduchy... to on si mysli, ze o nej nestojis. Naplanovala sis rok bez nej, na zacatku rekl, ze fajn, jelikoz doufal, ze te to prejde, ale to se nestalo. To, ze ti dava ultimatum, ze kdyz ty odjedes, tak on taky a skoncili jste, to te podle me proste zkousi. Jestli s nim chces byt, sednete si a rekni mu, ze nikam nepojedes, jelikoz ho ztratit nechces. Pak uvidis, podle me se sklidni a muzete si poradne promluvit. Zkuste vymyslet, jak svuj zivot zlepsit spolecne, ne kazdej v jiny zemi. Treba dospejete k tomu, ze pojedete do Anglie spolu... Musis mu dat proste najevo, ze ho ve svym zivote chces!

  • Snažíte se skoro rok o miminko, jste spolu 5 let a ty bys najednou všechno hodila za hlavu a odjela? Kdybys byla mladá holka těsně po škole, bez závazků a odjela do Anglie za zkušenostma, tak neřeknu, ale takhle... Kdyby ode mě můj přítel na rok odjel, určitě bych na něj nečekala, protože bych to brala jako zradu.
    Promiň, ale já to tak vidím. :)

  • Verousek896.9.2011 13:02

    Myslím, že to, že jak ti řekl, ať jedeš myslel tak, že už ses stejně rozhodla sama a nechce ti bránit. Rozhodně to neznamená, že by tě nemiloval a chtěl se tě vzdát. Představ si, jak mu musí být, když přijdeš a řekneš, že odjedeš na rok do Anglie. Pokud o něj stojíš, což (promiň) moc nevypadá, tak se mu nediv, že svůj život také chce změnit, aby se z toho dostal. S někým žiješ 5 let a začneš s ním plánovat rodinu ... a najednou chceš odjet :( Promiň, ale tohle mi nepřijde normální. Když už tam chceš jet, tak se máš přítele zeptat, jestli by jel s tebou a na jeho názor, ale ne přijít a postavit ho před hotovou věc. Tys to udělala, on ti dal ultimátum (což je takřka to samý, cos udělala ty jemu) a už se ti to nelíbí a přijde ti, že se tě lehce vzdává... Jak má potom být jemu. Musíš si vybrat, buď Anglie nebo partner. Ale když si vybereš Anglii, nediv se, že se na tebe přítel vykašle, tak jako ty na něj... A skype ti k udržení vztahu nepomůže.

  • Ahoj,nevím co od něj očekáváš?Vlastně jsis odpověděla sama,že tě tu nic nedrží.Určitě se tě nechce tak lehko vzdát proto to řekl ale vžij se do něj....Rok být v zahraničí nevím jak bys ten vztah chtěla udržet.Nic ve zlém,držím ti palce at se rozhodneš správně

  • Martasek896.9.2011 12:46

    Já bych to řekla takto - rozhodně si o tom promluvte. Nebo zkuste najít něco jiného. Koukni na nabídky au-pair i jinde než v Anglii, anglické / americké rodiny jsou ve více státech a přítel by třeba taky našel něco jiného. Sice moderní technika funguje, ale nic nenahradí osobní kontakt a já, pokud miluju, bych an tak dlouho odjet nedokázala. SAMA.

  • Jestli ho milujes nikam nejezdi..ver mi,je to pravda,ja udelala presne to same a pekne jsem si zkomplikovala zivot,nemusi to byt tvuj pripad,ale nikdy nemuzes vedet co te ve svete ceka a kdo na tebe ceka.A,kdyz on rika,ze si muzes najid nekoho jineho muze to byt pravda i presto,ze ty tvrdis,ze ne,promin,ze odpovidam za tebe,ale to mi nikdo nevymluvi.Promin,ale to je muj nazor.

  • Ahoj, zkus si s ním o tom v klidu promluvit, že by jsi chtěla do Anglie a třeba mu navrhni že by mohl taky tam pracovat :-) nebo se ho zeptej na férovku jestli o tebe stojí když říkáš že si myslíš že se tě chce vzdát. Tohle musíte řešit v klidu bez hádek výčitek a urážek, protože by ten vztah mohl i skončit. Vím co říkám :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist