Je svět založený na sexu ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #350765 26.1.2019 14:35

Dobrý den,
omlouvám se za možná zvláštní (někomu se může zdát i přihlouplý ) dotaz, jen se chci trochu rozepsat nad věcmi, které mi v poslední době vrtají hlavou.
Jak moc je vlastně důležitý sex ? Existuje vůbec láska mezi partnery nebo je to prostě jen směs pocitů vyvolaná chtíčem ? Dokážete si představit, že byste celý život žili s někým, koho byste moc milovali, ale vůbec spolu intimně nežili, (max. kvůli zplození dětí) ? Vznikají vztahy hlavně kvůli sexuální potřebě a strachu ze samoty ? Byl na začátku vašeho vztahu spíš rozum a láska přišla později ? Možná vás teď napadá, proč se na tyhle hlouposti vůbec ptám, tak trochu uvedu něco ze svého příběhu :

Když mi bylo asi 6 let, zneužíval mě příbuzný, mladý pubertální kluk. Dodneška přemýšlím nad tím, jestli mě měl rád, byl zvědavý nebo prostě nemohl nikoho ve svém věku najít, a tak si to vynahrazoval se mnou a jen předstíral, že mě má rád. Jinak se o sexu u nás v rodině nemluvilo, maximálně mi bylo naznačeno, že je to něco odporného, o čem se nemluví. Tak jsem sex začala chápat jako něco, co žena musí vydržet, pokud chce mít děti.

Na 2. stupni ZŠ jsem neměla ráda hodiny sex. výchovy, nechápala jsem, jak to někdo vůbec může dělat dobrovolně, co na tom vlastně lidé vidí. Sex se mi prostě v dětství zhnusil. Některé vyspělejší spolužačky (13,14) se však už začaly chlubit, co všechno už s klukama dělaly. Přišlo mi, že to vlastně dělají kvůli tomu, aby byly za frajerky. A už vůbec jsem nechápala, jak někdo může mít něco s někým, koho nemiluje, nemá vůbec rád. Vzpomínám na to, jak mi jednou kamarádka řekla: "Podívej na ty 2, znám je ze školy, je jim 14 a 15, ale jenom spolu spí a vlastně si ani nijak nepovídají." Aha, takže sex je pro puberťáky prostě cool, a proto to dělají. Mám sestru, ještě není plnoletá, ale už za sebou má několik vztahů, pár bylo jen jednorázových. Taky si píše se spoustou kluků/ mladých mužů a ti ji posílají nahé fotky a ona už jich taky pár poslala. Když jsem se jí na to ptala i její kamarádky, tak je to normální, ale tomu nemůžu rozumět. Možná mají pravdu, něco podobného mi řekla spolužačka ve škole, když jsem si jednou všimla, že si prohlíží anime s dost odvážnými scénami, Prostě tomuhle já nemůžu rozumět, jsem hloupá frigidní holka, co nikdy nikoho neměla. Asi mají pravdu.
Na středí škole skoro každá spolužačka si někoho našla. Já ještě ne, a ani se není čemu divit, hezká nejsem. Zamilovaná jsem už byla, ale nedopadlo to nikdy dobře. Jednoho kamaráda jsem opravdu milovala, ale bála jsem se mu to říct. Byl úžasný, celé hodiny jsme si dokázali povídat o filozofii, literatuře, politice atd. To bylo něco jiného než kluci, kteří snad v životě nepřečetli ani jednu knihu. Pak se jednou se mnou pokusil vyspat, ale já prostě nemohla, i když ho vážně milovala. Tak se naše kamarádství rozpadlo. Co jsem slyšela, tak stejně teď má jednu holku za druhou.

Je to už rok a půl a já na něho stále musím myslet a nedokážu si představit, že bych měla ráda ještě někoho jiného. Mám pocit, že nemám vlastně ostatní muže ráda, jsou mi odporní. Celkově mě štve tenhle svět, kde se k sexu přistupuje, jako by to bylo koupení rohlíků v obchodě. Nejpozději na 3. rande musí spolu lidé jít do postele. A vůbec, dokud spolu lidé nespí, tak to vlastně vztah ani není. Tak nejspíš zůstanu navždy sama.
Děkuji pokud jste to dočetli až sem, mám toho na srdci ještě mnohem víc, ale takový román by už nedočetl nejspíš nikdo.

  • 26.01.2019 15:46:24 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • interstellar26.1.2019 15:17

    Nejlíp by bylo probrat svoje pocity a problémy s odborníkem a zkusit nějakou formu terapie.
    Nijak k dotazu, ženy a muži obvykle vnímají sex odlišně, zhruba podle starého rčení - žena musí být v pohodě, aby mohla mít sex, a muž musí mít sex, aby byl v pohodě. Samozřejmě že výjimky existují a jsou také asexuálové, kteří sex nepotřebují vůbec.

  • Ostatním holkám se toto líbit nebude, ale je to tak, svět je postavený na sexu. Nejen kvůli rození dětí, ale je to lidská potřeba jako každá jiná. Někdo sex potřebuje více a někdo méně. Proto je a stále vždy bude nejstarší profese na světe - prostituce. Protože když sex chlapi nemají doma a nebo se partnerce bojí říci své touhy, protože by se na ně ženy dívali skrz prsty, jdou si páni ulevit jinam. Je v tom pouze sex a nic víc. A bohužel v dnešní době je sex mezi puberťáky také normální, Mám pocit, že až soutěží, kdo měl více sexuálních partnerů. Takže ať chceme nebo ne, sex světu vládne, jinak by se netočily porna, nebyl by placený sex po internetu, prostituce, milenky atd.

  • Ahoj. Já mám za sebou spousty škaredým zážitků, ale naučila jsem se je potlačovat. Jednou se naučíš mít sex ráda, stačí ta pravá osoba. Cesta k ní - k němu- nemusí být zrovna lehká, ale všechno s čímž se v životě setkáme nás někam posune. je na tobě jestli dozadu a nebo dopředu. Máš-li pocit že nejsi hezká, něco změň. Začni něco dělat sama se sebou bez ohledů na okolí. Až jednou dospěješ jako já, pochopíš jak velká je ztráta času zaobírat se tím, co si myslí a jak tě vidí ostatní... Nejsem moc dobrý řečník. Spousta věci se točí kolem sexu ale je to přirozené. Proto existujeme, Víceméně vše co děláme je proto, že toužíme po tom se rozmnožit. Tohle si připusť a třeba svět začneš vnímat jinak. Kamarád má se svou manželkou, tak dobrý vztah že ho sex nebaví. Prý si připadá, jakoby spal se svou sestrou - zkátka jsou jako jeden,jedna duše a nejspíše to je důvodu toho, proč mezi nimi není jiskra... Řekla bych že je to o prioritách lidí. Některým to klape v sexu moc dobře jenže spolu jinak vycházet vůbec neumějí - to je to živočišno ( viz já a můj ex celých 8 let než jsme se rozešli a já dala přednost lepšímu vztahu před sexem). Teď mám lepší vztah s větším porozumněním, ale sex je horší...

  • Zdravím tě :) Je mi 18 a mám úplně stejný názor na tohle. Nedivím se ti. Je to pro mě úplně nepochopitelný. Žádné zneužívání apod problém jsem nezažila, ale i tak se mi sex hnusí.. jednou bych ho zažít chtěla, ale mám obavu ze to doopravdy nedokážu a nějaká psycholožka nebo správný partner mi to nezlepší, porad budu zablokována v sobě. Stačil by mi vztah bez sexu (Ale to už je moc velké přání no), jelikož vim ze nechci (kvůli mě dědičné nemoci) mít své dítě. Proto by mi stacilo mít jen přítele do pohody ale i do nepohody, trávit čas a hlavně mít se rádi! Ale to bohužel by žádný nechtěl takový vztah.
    Takže vim, jak se citiš, co prožíváš a přeju vše nejlepší do života! 😶🙂🙂

  • Nie, svet nie je založený na sexe (ak to neberieme doslovne, bez neho by sme tu neboli). Puberta je búrlivé obdobie hľadania sexuality a svojej hodnoty, lietajú hormóny, prichádzajú prvé skúsenosti. Možno to je aj tým, že v tom veku ešte väčšinou nikto nerieši existenčné problémy... Dospelí ľudia však majú množstvo iných vecí, ktoré im zamestnávajú myseľ a sex je v partnerskom zväzku vecou upevňovania dôvery, lásky a vášne. Samozrejme, sú ľudia, ktorým ide len o fyzické potešenie, no to ich z dlhodobého hľadiska aj tak neurobí šťastnými. Keď dospeješ, sama uvidíš, že to začne byť o inom. Každopádne vzhľadom na to sexuálne zneužívanie by bol dobré vyhľadať odborníka...

  • Hele za mě..už skoro dva roky sex nemam i když mám chlapa. Vždy je to on kdo nemá náladu. Já tím dost trpím jak psychicky tak fyzicky. Takže ne svět o sexu není, ale pro pořádnou suk.cku bych už vraždila. :-D

  • Ahoj,
    na základní škole jsem byla taková ta holka, které se mohly spolužačky svěřit, takže jsem často poslouchala sexuální zkušenosti mých kamarádek. Já si sama nemyslela, že si někdy vůbec najdu kluka, nedejbože abych s někým někdy spala, bála jsem se kouknout na sebe do zrcadla, třídní fotky jsem trhala a brečela jsem po nocích kvůli tomu jak vypadám. Pak na táboře jsem začala chodit s instruktorem, což mi zvýšilo sebevědomí, ale poslední den tábora si na mě něco zkusil ale já odmítla, přišlo mi, že něco takovýho, po týdnu chození, není zrovna nejvhodnější. Jakmile jsem přijela domů, rozešel se se mnou a mně bylo jasný proč. I když jsme spolu už nebyli, posílal mi fotky a psal mi jestli nechci přijít, že bychom si udělali hezkou noc, ale já to ignorovala, kvůli němu mi zase spadlo sebevědomí na nulu, nikdy mě totiž doopravdy nemiloval, chtěl jen jedno.
    Přešla jsem na střední školu, našla jsem si tam kluka a
    začali jsme spolu chodit. Nikdy jsem si nepředstavovala tak nádherný vztah, on mi znovu zvýšil sebevědomí a byli jsme spolu šťastní. Po měsíci vztahu jsem mu řekla že chci aby se se mnou vyspal, on měl zato, že už nechci být dal panna, ale doopravdy to bylo protože jsem se bála, že mě opustí, když mu nebudu chtít dát. Sám je dost stydlivý a nic takovýho by sám nenavrhl. Když jsem se mu před nedávnem přiznala, proč jsem na to tolik spěchala, jen si mě k sobě přitiskl a řekl, že není kretén aby se se mnou rozcházel kvůli sexu. Říkal, že ho nepotřebuje k životu, že mu stačí jen usínat vedle mě v objetí, že pro něj láska znamená víc než sex.
    Jestli si myslíš, že nejsi pěkná, najdi si někoho, s kým si budeš připadat krásná, myslím, že neexistuje lepší způsob jak vyléčit své nizké sebevědomí. Přeji ti aby sis našla toho pravého.

  • každý má tu potřebu sexu jinou. Já byla panna do 21 let, pak jsem se vyspala s klukem, se kterým jsem asi půl roku chodila a žádná sláva to nebyla, byli jsme oba nezkušení, on více vybavený, každý další sex s ním byl spíš utrpení a příliš časté to u nás nebylo, ač jsme spolu byli nějaké tři roky. Pak proběhlo pár dalších vztahů a taky to nebylo po stránce sexu nic moc, navíc problémy ve vztahu se odrážely na četnosti a kvalitě sexu, byl to začarovaný kruh. Pak jsem byla nějakou dobu sama a začala objevovat své tělo a to, co se mi líbí a dělá mi dobře, nakoupila jsem si nějaké hračky a začalo se mi to líbit. V současné době mám skoro rok přítele, je o něco starší než já, rád si hraje a experimentuje, jsem do něho naprosto zamilovaná a on do mě a sex s ním je fantastický, dokonale jsme si sedli. Tak jak v předchozích vztazích se každý problém odrážel na našem sexuálním životě a ten upadal, teď je to přesně naopak, každý problém řešíme v posteli. Tak pohodový vztah jsem ještě neměla. Sex máme často a zrovna nedávno jsem si vzpomněla, jak mi s jinými partnery bylo po sexu kolikrát až na zvracení, jak to hlava nemohla pobrat. Teď si to umím užít,ale mělo to svůj vývoj.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist