Je normální kuchyňka pro kluka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270158 4.1.2020 22:43

Holky, které máte jen kluky, pořídili jste jim na hraní kuchyňku?
Máme 2 kluky, vlastně v nejbližší rodině máme jen kluky 😁. Starší bude mít za měsíc 5, mladší má necelé 2. Manžel vždy říkal, že hračky stylu kuchyňka jsou jen pro holky. Teď jsme ale byli na návštěvě u kámošky, která má kluky 4 a 1 a dostali pod stromeček společně kuchyňku. Náš starší z ní byl nadšený. Mladší si tam taky celkem pohrál. Teď přemýšlím, jestli ji nekoupit staršímu k narozeninám. Ona i učitelka ve školce říká, že si nejraději hraje v kuchyňce a obchodě. Jen si teda nejsem jistá, jestli je to fakt normální 😁. Jako je mi jasný, že třeba tchán a švagr by mi za to dali kapky 😁. Švagrová má taky dva kluky a říkala, že to má zakázané, i když ví, že u kámošek (které teda mají holky nebo páreček), si jejich kluci s kuchyňkou taky hodně vyhrají. On teda švagr zvládá maximálně ohřát párky a bere to tak, že do kuchyně patří jen ženská. Zatímco u nás doma vládne kuchyni manžel 😁. Starší mu rád pomáhá, tak si myslím, že má vaření v krvi 😁😁😁. Ale i přesto manžel na to kouká, že je to divná hračka pro kluky.
Jak to máte teda doma vy?
My mu teda budeme kupovat větší kolo, ale potřebuju vymyslet dárek pro babičku (jestli by to ten tchán rozchodil... 😁).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zanthia15.1.2020 5:46

    Mně připadají tyhle předsudky úplně scestné. Vaření může být stejně tak mužská záležitost jako ženská, je spousta slavných kuchařů. Proč by si na to kluci nemohli hrát? Kdyby chtěl princeznovské šaty nebo panenku miminko a hrát si na kojení, asi bych mu to nepořídila a snažila se o nějaký kompromis, ale zrovna to vaření a obchod mi připadají úplně uni sex. My teda zatím kluky nemáme, ale dcera si přála k Vánocům hlavně auta a dostsla je, má bagr, náklaďák, popeláře a další... dali jsme jí i malou panenku, ale když jsme ji v obchodě ukázali panenku mořskou pannu, řekla fuj a šla radši řídit auto. Tak co jí budeme někam tlačit, ať si hraje s čím chce, hlavně ať ji to baví. Takže za mě kuchyňku klidně nebo set nádobí nebo potravin...

  • eleyne14.1.2020 23:06

    Samozřejmě kuchyňku máme, starší syn ji dostal ve 2 letech, teď jsou synům skoro 4 a skoro 2 roky a vaří nám každý den. Rozhodně doporučuji.

  • buccaneerka25.1.2020 0:12

    Pořídit určitě můžete, ale osobně kupuju domů hračky, které nemá jinde. Jestli si hraje s kuchyňkou ve školce a na návštěvě, navíc když doma pomáhá ve skutečné kuchyni, přišlo by mi asi zbytečné kupovat ještě dětskou kuchyňku. Ony děti obecně mají raději skutečné věci než napodobeniny pro děti, takže když mu dáte vybrat, jestli bude vařit s vámi, nebo jakože hračkářské kuchyňce, drtivá většina dětí má jasno, co si vybere.

  • Súhlasím s buccaneerkou, ale predsa mi napadlo, že by miesto komplet kuchynky mohol dostať aspoň nejaký set, napríklad hrniec, valček, varešku a mohol by tatinkovi aj takto "pomáhať" pri varení. To by snáď rozdýchali aj v rodine, mohol by to byť fajn kompromis.

  • Eika5.1.2020 10:07

    Z vlastní zkušenosti vím, že boj s tchánem a případně i švagrem není lehký v těchto "mužských" názorech, ale oba dva synové si rádi hrají s kuchyňkou, nepříjde jim to divné a mně taky ne. Navíc nejlepší kuchaři jsou prý muži, tak nevím proč ne kuchyňku.;-)

  • terryk5.1.2020 11:13

    Co je prosím na kuchyňce holciciho? Vždyť kuchařů je stejně jak kuchařek, ne? :-) takže pokud kluci chtějí vařit, pořídit jim kuchyňku je víc než na místě.

  • Já bych z toho nic nedělala stejně tak jako muži můžou být kuchaři a můžou vařit tak si můžou s kuchyňkou i hrát něco jiného je kdyby si hrál s kočárkem nebo něco takového vyloženě holčičího ale kuchyňku bych fakt neřešila a když ji chce a vy s tím nemáte problém tak ji klidně pořiďte. Náhodou kuchyňka dobře rozvíjí

  • Kuchynka mi přijde úplně normální. Vždyť nejznámější kuchaři jsou chlapi, tak co je za problém 😏

  • Naši kluci podedili kuchyňku po sestrenkach. Sedou bosch. Mají rádi auta, ale taky jednu dobu rádi pekli perníčky. U nas obcas vaří i manžel, a tchán pořád. Nevidím v této hračce problém.

  • Když si holka hraje s autama či bagrem, je to normální, ale vidět kluka tahat panenku, kočárek nebo v kuchyňce mi nepřijde ok je to divný :-D klukovi bych za mě nepořídila, ale spíš něco fakt do kluka :-) je to věc názoru samozřejmě, nikomu neodpíram, ale za mě ne ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 476 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist