Je možné přátelství mezi bývalými partnery?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437870 12.4.2021 19:05

Dobrý večer,

před pár měsíci jsem se rozešla s přítelem. Při posledním rozhovoru, co jsme spolu vedli mi řekl, že už si se mnou nemá co říct a pár dalších věcí, které jsem pohřbila. Jaké mě včera čekalo překvapení. Několik zmeškaných hovorů a dotaz. Jak se mi daří.

Náš rozchod jsem vzala jako hotovou věc a už se mu neozvala. Nečekala jsem, že napíše. Zvláštní je, že ač jsem se k tomu první dny upínala - aby mi přišla zpráva, cokoliv - nepocítila jsem u zírání na ta oznámení nic zvláštního. Jen údiv. Zeptala jsem se, co se děje. Zda si u mě něco nezapomněl. Napsal mi, že by rád zůstal v kontaktu. Na to jsem mu zatím neodepsala. Nicméně, pořád se tou otázkou zaobírám. Možná kdyby od našeho rozchodu uběhlo víc času, dovedu si představit jít posedět s našimi společnými přáteli. Ale je to sotva dva měsíce a to se mi nezdá jako dost času. Chodili jsme spolu sice "jen" rok, ale známe se z práce další dva.... ale má otázka je, co myslíte?

Existuje přátelství mezi bývalými partnery? Vídáte se s bývalými partnery? Napíšete si občas?

Trochu mě to zmátlo. Už jen z toho důvodu, že to byl on, kdo rozchod inicioval.

Děkuji! Přeji krásný večer. 💮

  • 29.07.2021 9:30:28 - yamd smazala odpověď od Bývalá uživatelka #207651

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik12.4.2021 21:33

    Mně to spíše připadá, že si chce nechat otevřená vrátka k tobě.

  • Ja odpovim ano i ne :-)
    Zalezi, jak to oba citite. Pokud se chcete vidat nebo jeden druheho nenavidi.
    Mam byvaleho, ktereho jsem opustila, pak jsme si nejak na dalku kamaradsky psali, nasel si pak holku, ta na me zarlila (to uz jsem 3 roky zila 300 km daleko), tak zpretrhal se mnou kontakty a po jejich rozchodu mi volal ze by se chtel pratelit. Vse jsme si vyrikali a jsme pratele stale uz nekolik let a vzdy se radi vidime. Chodim k nemu domu na vecere, chodime na pivo a na vylety.
    Zato mam nekolik byvalych, u kterych pratelstvi proste navazat nejde, at uz z me strany nebo z jejich. Je to oboustranna vec.

  • Ano je to možné. Porad si s tím člověkem byla určitý čas a otri do tvého života. Pokud ste se rozešli v dobrém. Ja byla s ex přítelem 5 let a jsme do dneska hodně dobří přátele co si můžou říct vse a co samé mam i s předchozím partnerem a to sme se rozešli ve zlem. :)

  • U mňa to nefunguje... A podla mojej skúsenosti i pri iných pároch ma aspoň jeden pocit, že prišiel skratka a ten druhy mu ublížil... Ale verím, že pre niekoho to reálne je. Co sa týka tvojho bývalého, tak je to tak trochu podozrivé, prečo odrazu začal takto... Urob, ako to ty cítiš (chceš byť s ním ešte v kontakte?) a keď áno a bude sa ti bude zdať, že to z jeho strany nie je čisté, tak mu vždy môžeš povedať, že sa s ním vôbec nechceš vídať.

  • HaSha13.4.2021 7:18

    Myslím si, že na tohle se nedá najít obecné pravidlo. Znám pár, co se rozešel po 8 letech vztahu, a zůstat přáteli pro ně i pro jejich rodiče, kteří si na partnera/partnerku zvykli, bylo prostě přirozené. Mám kamarádku, která s většinou svých ex pálí všechny mosty, ale s jedním si zůstali blízcí (což občas končí nezávazným sexem, když jsou zrovna oba nezadaní, a následně si to vyčítají). Pak znám pár, který se k sobě po pár měsících rozchodu vrátil, a napodruhé jim to vyšlo, jsou spolu šťastní, mají dvě děti.
    Takže je to opravdu o vás dvou, scénářů, jak takové přátelství může dopadnout, je víc. Hlavně se nenech dostat do pozice, ve které být nechceš.

  • nedá se to zevšeobecnit. může to fungovat v případě, že se přes to oba dokáží přenést.
    dcera když se rozešla s přítelem, nesl to šptně. po asi roce spolu začali zase kamarádit a i s jejím současným přítelem a přítelkyní jejího bývalého podnikali nějaké akce.
    já třeba s mým ex nevydržím ani v jedné místnosti.
    udělej to tak, jak to vyhovuje tobě. pokud se ti to zdá na kamarádství brzy tak mu to řekni.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist