Je možné pobírat podporu z ÚP a mít současně dítě ve školce?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #173798 22.7.2018 12:07

Ahooj holky, zajímá mě, jestli je možné být na ÚP a přitom dostávat podporu v nezaměstnanosti od státu a přitom mít dítě ve školce? Přijde mi to takové divné, sedět doma, hongat doma nohama:-D, mít peníze od státu, a o dítě ať se starají ve školce. Nebo se mýlím? Díky za vyjasnění, nikde jsem to nevygooglila.

  • 28.07.2018 19:02:54 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Proč by to bylo divné, školka taky něco stojí, dítě tam není zadarmo. Navíc podpora je jen na pár měsíců. Během té doby si snad matka může hledat práci a ne ,,hongat'' nohama.

  • Taktak, nehongat moc nohama, aktivně pracovat na tom, abys mohla nastoupit do práce, to často nějakou práci dá, tak se to i bere, proto se pobírání dávek v nezaměstnanosti s docházkou dítěte do školky absolutně nijak nevylučuje ;-) Dřív bylo omezení při pobírání rodičovského příspěvku.. Stále myslím také platí časové omezení pobytu dětí ve školce, pokud by člověk nebyl po RD hlášen na ÚP, ani nepracoval, ale na pojišťovnu se nahlásil jako osoba celodenně pečující o dítě (děti), tzn. zbavil se tak povinnosti platit si sám zdravotní pojištění.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist