Je daleko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43725 16.11.2011 14:34

Ahoj. chtěla bych znát váš názor. Mám přítele, žijeme od sebe daleko, a kvůli škole se vídáme tak 3x měsíčně. Nejsme spolu sice moc dlouho, ale je to vážné a on je fér (když zhodnotím jeho povahu podle jeho rodičů, známých i podle toho co jsem vypozorovala já). Vždycky když se vidíme, tak se mi teda plně věnuje. On teď odjel na měsíc za oceán a od té doby mi skoro vůbec nepíše, i když má příležitost a vím, že je online. Ozve se mi tak 2x do týdne (A to jsou tak sladké zprávy, až z nich skoro kape med) a já mám o něj docela strach a jsem nervózní. Říkala jsem mu, že bych byla ráda, kdyby mi psal častěji, třeba jen jednu větu. Prostě nevím, co si o tom mám myslet. když se zeptám narovinu, tak mě ujišťuje, že se nic důležitého, závažného nebo zakázaného.

Ahoj - abych to nerozepisovala ke každé odpovědi zvlášť - děkuji za všechny reakce, které tu píšete.

K doplnění situace: máme se rádi, a on by se mnou chtěl mít děti (ne hned, ale poměrně brzy), takže bych řekla, že to vážné je.

Důvod nevěřit - s tím je to složitější - jsme k sobě (alespoň v to doufám) upřímní, říkáme si všechno, i to nepříjemné. takže kdyby v tom byla jiná, nebo kdyby mě už nechtěl, tak by mi to snad řekl. Ovšem je tu taková věc - já od přírody moc žárlivá nejsem, ale on je rád, když žárlím - proto má někdy blbý řeči (ale z tónu hlasu a výrazu tváře poznám, že jde o srandu). Zase prý nikdy nikoho nepodvedl, ani by prý nemohl kdyby to zkusil. (Ale ty řeči mě občas štvou)

Vztahy na dálku podle mě fungovat můžou, stejně se budeme snažit, aby to šlo nejdřív dát dokupy takovým způsobem, abychom se vídali častěji.

Zase nejsem typ, který by byl schopný "nechat ho vydusit"... počkat až se ozve, i kdyby to měly být dva týdny a pak dělat uraženou prostě neumím... to se ozvu po těch 3 dnech já (a bohužel jde hrdost stranou před láskou)

A já se komunikovat snažím, každou blbost vyřešit radši hned, než aby se to ve mně nakupilo a já pak bouchla a udělala nějakou blbou chybu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak absolutně NESOUHLASÍM s anonymkou.... vztah na dálku mi vydržel pět let, pak jsem se sestěhovali a jsme spolu do ted! Byli jsme od sebe asi 180Km, vídali jsme se tak, jak bylo možné, někdy každý víkend, jindy jednou za měsíc a vydrželo to.... popravdě díky tomu nám ta krásná zamilovanost vydržela pořádně dlouho;) Bylo mi patnáct, když jsme spolu začali chodit a ted je to již 11let....z toho spolu 6 let žijeme a příští rok se budeme brát. Pokud lidem na sobě záleží, tak to zvládnou i na takovou dálku... studovala jsem, takže jsem se nemohla přestěhovat dříve, bylo to těžké, jsem dost žárlivá, ale všechno jde když se chce!!! Žádný sejde z očí, sejde z mysli.... to jsou hlouposti! Nemůžete nic vzdávat dopředu, bože muj... chudák holka tady chce pomoct a vy jí říkáte takové věci...to bych radši mlčela...

    K otázce... třeba opravdu nemá moc času, já jsem kolikrát online, ale nemám vůbec čas někomu psát... zkus si s ním o tom promluvit... Vztahy jsou o komunikaci a pochopení...bez toho se nikam nehneme... Vím jak je hrozné být bez něj tak dlouho a že o něj máš strach, ale snaž se to vydržet. Jestli tě miluje, tak ti nikdy neublíží!!! Hlavně, že ti vůbec píše a ještě tak krásné esemesky... :) kdyby mu na tobě nezáleželo, tak ti nenapíše nic. Jestliže nemáš žádný důvod mu nevěřit, tak bud v klidu! Hodně štěstí:)

  • Verousek8916.11.2011 15:25

    Pokud se máte opravdu rádi a chcete spolu být, tak tuhle část života budete muset přečkat. Je jasné, že ty chodíš do školy a on taky (nebo pracuje - nevím) a každý někde jinde. Až doděláš školu, tak pak je možnost se přizpůsobit a třeba společně začít bydlet a být spolu pořád. Takhle ti nezbyde nic jiného, než čekat nebo pokud takový vztah nechceš, tak v něm nezůstávej. Důležité je, proč za ten oceán jel - jestli tam jel třeba kvůli práci, tak je nejspíš zaneprázdněný a nemá čas ti psát každý den, ale jel tam jen na měsíc, tak to se dá vydržet, ne? :). Já s partnerem vydržela rok, co jsme si dopisovali přes internet a vídali se 2x měsíčně (bydleli jsme od sebe 300km) a teď spolu už 3 roky bydlíme a na tuto část života rádi vzpomínáme:). Jestli plánujete jednou bydlet společně, tak stačí chvilku počkat, jestli ten váš vztah mám brát jako vztah na dálku(na nějakou delší dobu, několika let), tak na vztah na dálku také moc nevěřím :)

  • Ono se říká, sejde z očí sejde z mysli, ale jestli to platí i u vás si budete muset vyříkat, až se uvidíte...

  • Ahojky, uritě nevěř tomu, že vztah na dálku nemá smysl a nemůže skonit jinak než rozchodem.
    Mám přítele začátky byly krušné. On bydlel 500 km ode mě, ale hold jsme se poznali a on za mnou co víkend dojížděl. V pátek brzy ráno ke mě a v neděli večer odjížděl a že to nebyl kousek. A dopadlo to tak, že jsme spolu 2 roky, přítel se za mnou přestěhoval a vše klape bezvadně. Uritě to nebylo lehké vídat se co víkend a ty to máš ještě těžší, ale věřím, že se vám to vyplatí a nakonec -jako my, budete spolu :)

  • Já nevím,ale podle mého názoru, vztah na dálku asi moc klapat nemůže :(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 227 otázek, kterým se dostalo 271 596 odpovědí a 409 752 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist