Je Kratom droga? Může si na ní člověk vypěstovat závislost?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #323423 14.9.2017 22:41

Ahoj, dneska spolužák přišel naprosto aktivní a spokojený už po ránu, kdy bývá neskutečně unavený. Řekl nám o Kratomu, což je strom a myslím z jeho listů se pak dělá tohle. Prý to zvyšuje pozornost, zbavuje to únavy a tak dál. Co jsem si tak četla, pochopila jsem to jako účinnější kávu. Tvrdil, že je to legální a že to doporučuje na učení na maturitu. Jenže u něj si kolikrát nejsem jistá, co všechno do sebe cpe. Nemyslím si, že by to byla lež, určitě to legální je, ale není to škodlivé? O Kratomu jsem prvně slyšela ve filmu a proto mi to bylo hodně povědomé. Tam byly sice účiny opačné, protože si domysleli, že to lidi uspává, ale tvrdili, že je to droga. Co jsem se tak dívala na netu, první mi to tak nepřišlo, ale na stránkách legalizace.cz je popsán jako jediná opravdu funkční náhražka opia. Tak nevím. Je to tedy droga? Je to škodlivé? Může se na tom člověk stát závislým? Kdyby ne, aj bych za to ty peníze dala, abych měla energii na učení na maturitu. Jsem zmatkař a mívám aj depku a pochyby. Třeba před přijímačkama na školu jsem ani nespala. Proto bych za takovou věc byla vděčná, ale jelikož ani nekouřím, nechcu do sebe cpát drogy, tak se radši ptám. Pokud by to byla droga jako je nikotin nebo kofein, tak jako to by mi nevadilo, ale kdyby to mělo být třeba podobné trávě, tak určit chápete, že tohle bych nechtěla. Ano, existují i jiné věci jako Bachovy esence, ale ty mi přišly až příliš drahé, když nevím, jaký je výsledek. Tohle jsem viděla na vlastní oči. Víte o tom něco nebo jste to sami zkusili?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik15.9.2017 8:24

    Ahoj, teď jsem si prostudovala, co je to Kratom. Nevidím na tom nic špatného. Ano, nahrazuje se tím opium, ale není návykový. Naopak, opium se tím nahrazovalo, aby se lidé zbavili závislosti na opiu. Směle do toho, když ti to pomůže při maturitě. Ale nic se nemá přehánět, aby to nemělo opačný účinek, takže s rozumem a bude to dobré.

  • Na uceni na statnice jsem si kupuvala piracetam. Je legalni,volne prodejny v lekarne a pouziva se i pro deti na soustredeni se,pokud maji nejake poruchy soustredeni. Za me super a nemusis mit strach zda je legalni atd. Zavislost se na nem netvori,to ti reknou i v lekarne. :-)

  • Pokud se nemýlím, tak pokud budeš kratom užívat pravidelně, tak na něm opravdu může vzniknout závislost. Je to podobné jako například u kofeinu. Myslím si ale, že pokud budeš kratom užívat střídmě, tak se není čeho bát. Navíc dnes je na výběr z více odrůd. Pokud si vybereš nějakou slabší jako například žlutý kratom - https://www.greenherbs.cz/zluty-yellow-gold-kratom tak bych se asi nějaké závislosti nijak zvlášť nebála.

  • novaklen1330.9.2023 0:45

    Jojo, s kratomem je určitě potřeba zacházet opatrně. Taky je dobré si dávat pozor na dávkování (vlastní zkušenost) a hlavně i jeho kvalitu. Není totiž kratom jako kratom. Jestli nevadí, že se podělím, tak třeba já mám super zkušenost s kratomem od https://www.adamkrupa.cz/ Zkoušela jsem právě kratomy z více obchodů a tento mi přijde nejkvalitnější.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist