Jdou akrylové barvy vyprat?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #337214 23.6.2018 23:40

Ahoj, jdou akrylové barvy vyprat? Chtěla jsem si vyrobit vlastní povlečení, které bych si ušila a potiskla rostlinkami, ale nevím, jaké barvy na to použít. Jistě, existují přímo barvy na oblečení, ale je to docela drahé a tak když mám doma akrylovou černou barvu, myslela jsem, že bych použila ji. Jenom vůbec nevím, jestli se to nevypere. Ráda maluju a tvořím věci, ale ještě jsem akrylové barvy nepoužívala a nikde jsem neviděla jestli jsou nevypratelné. Viděla jsem jen na internetu, že se docela lidi ptají, jak takovou barvu dostat z oblečení, takže hádám, že to asi není lehké, ale zřejmě ne nemožné. Kdybych prala třeba na nějaký šetrnější program, vydrželo by to?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • OveckaVeru24.6.2018 7:41

    Ja bych radeji koupila neco opravdu na latku urcene. Prece jen v tom chces spat.... a ja osobne tedy povleceni peru vzdy treba na vyssi stupne nez normalne bezne obleceni a prijde mi ze vzhledem k tomu co jsem cetla, tyto barvy se pouzivaji na ,,nehybne,, povrchy :-D, tak nrvim jestli by se ti to treba nevydrolilo nebo nesloupalo... a co tak nejake prirodni alternativni barvibo? Je tolik veci co nejdou vyprat :-D

  • whitehorse124.6.2018 11:58

    Ty barvy na textil nejsou tak drahé, aby se ti nvyplatily. Použít něco, co není určeno na textil a tím pádem do kontaktu s pokožkou není dobrý nápad.
    V Lidlu mívají barvy na textil za příjemné ceny a v několika barvách.

  • Kubajzlova30.8.2021 11:45

    Hledala jsem kvalitní barvu na textil, která by vydržela i pračku a běžné nošení a používaní. Našla jsem obchod https://www.tetabeta.cz/ , kde prodávají kvalitní výtvarné potřeby, a tak jsem je od nich zkusila. Barva perfektně drží i po několika vypráních.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist