Jaký typ porodu je nejlepší?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50470 27.6.2012 18:41

Jake preferujete porody a s cim mate zkusenosti? zamlouvá se mi porod do vody,ale asi nee vsude ho delaji díky za názory

spíš mě zajímalo co preferujete za porod,jako prirozny v leže,pololeže,v kleče,ve vodě atd. co pro vas bylo nejmene bolestive,samozrejme pro nadstandart bych byla taky radci,ale porod do vody se mi moooc líbí,ale v plzenskym kraji ho moc nenabízí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • třeba já bych rodit do vody asi nemohla (i když možnost jsem měla-v Kadańské porodnici je třeba ta možnost), při porodu jsem do vany vlezla jen jednou-na začátku, abych se ujistila, že to, co velmi slabě cítím jsou opravdu kontrakce a ty nebolestivé kontrakce bolestivě zesílily, když jsem vylezla, tak zase nebyly cítit a nebyly cítit prakticky celý porod, ač bylo neskutečné vedro, neměla jsem pomyšlení ani na sprchu, tu jsem si dala při 1. porodu a žádná úleva naopak, bylo mi hůř. Asi by mi také vadilo, že z vany, bazenku nemůžu jen tak odejít, prostě omezení volnosti. Ale viděla jsem pár hezkých porodů do vody na internetu a fakt nevím, asi bych tam musela vlézt až na samotný konec, kdy už člověk vlastně kontrakce necítí bolestivě, ale na souši je m ito tak jako tak pohodlnější, i co se týká pak seznamování s miminkem po porodu :-)

    Určitě preferuju porod, kde mám možnopst pohybu (svobodná změna poloh) a to až do úplného konce. To se i povedlo až při 3.tím porodu, rodila jsem v kleče na všech 4řech, bylo to bez práce, tělo miminko vytlačilo úplně samo a hlavně bez poranění. Do této polohy mě to vedlo i u předchozích 2 porodů, strávila jsem tak vždy prakticky celou 1. dobu porodní, když už kontrakce byly třeba prodýchávat, ale nikdy mě tak nenechaly porodit, dítě jsem v opačné poloze, než mi velelo tělo, musela vytlačit sama (naštěstí mám silné svaly a nebyla jsem unavená), ale nikdy se to neobešlo bez poranění a pokaždé jsem byla dost šitá.

  • Já jsem rodila do vody (doma) a bylo to nádherný. Vždycky jsem na to myslela a voda mě moc lákala. Nakonec mě voda zbavila nepříjemných pocitů z kontrakcí (měla jsem křeče do třísel) a nakonec se tam i malá narodila, protože na suchu jsem být nemohla..

    Je to o tom, jak to cítíš.. mnoho lidí tě bude odrazovat a koukat na tebe jak na exota.

    Jinak samozřejmě jsem pro svobodnej pohyb a nezasahování..

    PS: Kdo má potřebu mi jen sdělit, že by takhle nerodil, tak nereagujte..

  • Já bych byla všemi 10ti u sebe pro ambulantní porod. ale když jsem si zjištovala co všechno je k tomu potřeba, tak to asi vzdávám a těch 5 dní odtrpím v porodnici:O=

  • Ahojky, tak já rodila normálně v nemocnici spontáně, a bez léků a epidurálů. Porod beru jako velmi přirozená věc a strach jsem z něj ani na chvíli neměla, ne že by to nebylo bolestivé, ale beru to tak jak to příjde. Velmi mě láká představa doma, nebo také do vody, mít u sebe nejbližší rodinu a záchranku v pohotovosti aby zajistila pocit bezpečí.
    Mě moc ubíjelo ležet 5 dní v nemocnici, i přesto že dobrá porodnice, nechovají se zrovna ciltivě,a to žena určitě potřebuje

  • ambulantní porod by se mi taky jako varianta zamlouval, ale přece jen je na druhou stranu trošku strach, že spousta komplikací se ukáže za víc jak 2h.
    porod do vody - nad tím taky přemýšlím, jenže ne všude dovolí i 2dobu porodní (porod mimča) ve vodě :(
    při prvním porodu pro mně byla voda ve sprše úlevou a když k ní byla i masáž a pohupování na balonu, tak to bylo fajn. bohužel v porodnici, kde sem rodila to bylo do sprchy přes chodbu 10m, takže sem za dobu porodu tam došla jen 2x a pak mi bylo decentně řečeno, že tam chtějí pustit další mamču. tak sem měla smůlu a zůstal mi jen balon.
    za mně doporučuji - nenechat si kecat do výběru polohy kýmkoliv a sama si klidně vyzkoušet každou polohu. v některé se najde úleva na začátku, v jiné později. já v tomto měla velmi hodnou porodní asistentku, která mi v tomto nebránila. nakonec sem rodila v pololeže vzhledem k tomu, že sem měla i nějaké křeče v tříslech a trošku sem byla oteklá z předčasného tlačení. nástřih ale nutný nebyl a PA za to díky ;-)

  • mám za sebou 3 porody a každý byl jiný, vyhovovalo mě něco jiného v první době porodní, jinak to bolelo,........pokud budeš teprve rodit a hledáš informace, tak asi nejlepší je vyzkoušet si několik poloh a uvidíš sama který ti v tu chvíli bude vyhovovat. A za sebe - porody na " elektrické křesle" v sedě na sále plném těch báječných přístrojů zachranujících životy :O=

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist