Jaký prací prášek a aviváž na oblečky pro novorozence?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26441 28.3.2011 11:00

Ahoj holky, chci se vás zeptat, jaký prací prášek a avivíž používat na oblečky pro novorozence? Chystám se prát oblečky, které mám připravené na miminko a nechci to prát v prášku, který používám normálně. Jakou značku byste mi doporučili? Díky za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já od narození dcerky používala tekutý prášek Lovela a jsem moc spokojená, vyzkoušela jsme mnoho dětských pracích gelů a vždy se vrátila k Lovele:)

  • Ahoj, já budu používat ekologický prostředek od Ecover...

  • Ahoj, já dostala od doktorky seznam prášků, které NEPOUŽÍVAT při ekzémech: Ariel, Titan, Tix, Glober, Lovela, Colon, Bold, Persil a Rex. Prací prášky, které lze použít: Palmex, Biomat, Omo, Lanza, Merkur, Toto a mýdlové prášky na praní. A aviváže nepoužívat vůbec. Já to takhle dělala až do 1 roku své dcery. Je pravda, že mám doma sušičku, takže prádlo bylo vždy jemné, ale i tak se mi aviváž zdá zbytečná. A používala jsem Merkur. Pokud chceš zkusit nějaký prášek, který je v sekci nepoužívat, tak bych v tom zkusila vyprat jenom trochu prádla a uvidíš. Tento seznam je hlavně pro děti s ekzémem a alergiemi.

  • Normální prášky používat nesmíš, jen dětské.. Lovelu si hodně chválí..

  • cudla28.3.2011 13:23

    my používáme lovelu a je to v pohodě.Ale aviváž nepoužívám.Zůstává v tom oblečení a kůži miminka to zbytečně zatěžuje.

  • já používám Batole - prášek i aviváž. POužívala jsem i u prvního dítěte a nikdy se mi neosypalo, tak v něm pokračuji..

  • lulatko28.3.2011 15:41

    Já od narození dcery peru hlavně v Persilu sensitive - bílý tekutý gel. Je skvělý zejména na látkové plenky, kdybys je chtěla používat. A žádný problém. Lovela mi ne vždy všechno vypere, tedy hlavně po zavedení příkrmů. Obecně jsou gely vzhledem k pokožce šetrnější, nezůstávají v tkanině. Nicméně každému sedne něco jiného, budeš muset vyzkoušet - spousta miminek se osype i po prášcích určených speciálně pro ně (nejednou právě po Lovele). K aviváži jsem psala komentář k odpovědi uživatelky kk1983, kde ses na to ptala.

  • syn se mi po Lovele osypal :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist