Jaký čajík pro 3týdenní dcerku?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43675 27.8.2011 15:20

ahoj holky chci se zeptat mam 3týdenní dcerku co 3hodiny mi papa bohužel Sunar jelikož nemám moc mlíka a nechce se mi vubec tvořt tak si to nechávám na noc když mi malá vstane.dávam ji feniklový čajíček protože je hodně horko myslíte že to mužu pije mi to skoro jak sunar pořád by jen papala.
Poradite mi jestli jiný čajík??
Děkuji

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,

    rozhodně souhlasím s tím co tu píšou ženský.
    ¨
    Jsi teprve 3 týdny po porodu ,to není nic ztracenýho a dá se to dohnat.
    Musíš opravdu často miminko k prsu dávat a dokrmovat podle toho, kolik za den vypije od tebe. Nejlepší je půjčit si váhu a týden dva tomu věnovat, pak už to půjde samo.

    Mrkni na www.kojeni.cz tam najdeš laktační poradkyně a s nějakou si domluv schůzku, všechno ti vysvětlí.

    Na čaj mám taky stejnej názor. Já osobně kdyby bylo potřeba, tak bych dala jen převařenou vodu, žádné čajíčky i když se na nich píše, že je miminko může...

    Píšeš, pořád by jen papala- tak toho využij a měj ji u prsu a pljde to !!! Teda půjde to, pokud budeš chtít..

    Držím pěsti :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • taky bych řekla, že je zbytečné házet flintu do žita tak brzy - musíš hodně pít a často dceru přikládat k prsu (tzn. klidně po hodině, než se rozkojíš). pokud ji k prsu za celý den nepřiložíš, tak pak opravdu mléko mít nemůžeš. taky je potřeba pohoda aklid (žádné stresy, že přece nemáš mlíko, tak bude mít hlad). variantou je i to, že ji budeš přikládat k prsu často a pak ji eventuelně dokrmíš, když bude mít hlad. doporučila bych i čaje na podporu kojení, jsou maminky, kterým hodně pomohly. přeji hodně štěstí a radosti při kojení.

  • Já bych tak malému dítěti dávala na pití jen převařenou kojeneckou vodu. I pokud máš čaj, na kterém je napsané, že ho tak malé dítě může, tak bych ho dávala spíš vyjímečně, hlavně jestli je to granulovaný čaj.Tam je dost velký obsah cukru a ten samozřejmě dítěti chutná. A jestli chceš kojit, zkus se podívat na stránky www.kojeni.net. Myslím, že ve třech týdnech není rozhodně nic ztracené. Jinak mléka se tvoří tolik, kolik ho dítě vypije, jestli ho kojíš jen jednou denně a jindy ho ani nepřiložíš, nemůžeš se divit, že máš mléka málo.

  • Myslím, že tak malému miminku čaj ještě ne. Ani jsem o tom nikde neslyšela, že by vůbec mohlo něco jiného než mléko.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist