Jakou školu si vybrat?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #176467 24.9.2016 19:21

Ahoj, jsem v deváté třídě a pořád nevím na jakou školu bych měla jít. Na Gympl nechci, chtěla bych na skolu, která bude zaměřena na to, co mě baví. Mám celkem dobre známky, v osmé jsem v pololetí měla same jedničky a na konci 3 dvojky. Nejde mi zeměpis, fyzika a chemie. Spíš mě nebaví. Hodně mě baví jazyky- čj, aj i nj. Ne že bych je uměla nějak perfektně, ale baví mě a chci se je naučit co nejlíp. Hlavně anglicky. Jako povolání od mala chci být učitelka prvního stupně a angličtiny. Klidne i druhého, ale nevím jaké předměty bych mohla ucit. Možná ov, tv a aj. Nebo první stupeň a tyhle tři. Problém je že bych školu potřebovala v blízkosti plzne. Moc se mi nechce na intr. Ale pokud víte nějakou skolu, která by mi mohla vyhovovat nebo máte dobré zkušenosti, můžete doporučit i mimo plzeňský kraj. Nemusí mít přímo zaměření na učitelku nebo tak, spíš aby mě dobře připravila na pedagogickou fakultu a naučila dostatečně jazyk. Děkuju moc všem co mi poradí.

  • 24.09.2016 19:57:27 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud vím, tak v Plzni se na jazyky zaměřuje Masarykovo gymnázium. Je to sice gympl, ale se zaměřením na jazyky a pokud chceš být učitelka, tak stejně musíš jít na vysokou a na tu tě gymnázium připraví dobře.

  • Někdo cizí, přeci za Tebe nemůže vybírat školu. Chceš abychom Ti tu poradily něco o čem bys měla rozhodnout jen ty sama. Tohle je věc, kterou si člověk musí pořádně promyslet, a vybrat si. A ne že se zeptáš na netu, kterou školu by ti kdo doporučil.
    Představ si situaci, že ti tu někdo řekne, že máš jít tam a tam a ty se po půl roce na to vyflákneš a budeš naštvaná na to, že ti tu někdo tu školu doporučil. Prostě se rozhodni sama, vzdělání je velký krok, a musí být to tvůj výběr.
    Já jsem kdysi jen kvůli rodičům šla na něco, co mě nelákalo, jen protože oni řekli, že tam půjdu, ve finiši jsem sice školu dodělala, ale ztratila jsem 4 roky studia jen protože to chtěli rodiče, co jsem chtěla dělat já, jsem začala studovat až dálkově. Ale pořád si říkám, že jsem měla mít svou hlavu a tu přihlášku jim třeba podstrčit i bez jejich vědomí. Protože já na té škole co chtěli abych se učila prožívala peklo, nebavilo mě to.

  • 11misicka24.9.2016 19:44

    Ahoj. Musím říct, že mě překvapuje, že není v Plzni střední pajda. Pokud víš jistě, co chceš dělat, radši bych si vybrala dobrou školu a přežila ten intr. Mně se taky moc nechtělo, šla jsem v blízkosti domova na slušnou školu, kterou spojili s příšerným komplexem a udělali 4 školy dohromady, no hrůza 8-o dodnes lituju. Pokud je to ale velká překážka, tak doporučuju fakt gympl. Jazyky se drtí a příprava na VŠ je nejlepší...hodně štěstí ;)

  • A na Střední odborné škole prof. Švejcara mají obor Pedagogické lyceum se zaměřením na TV a humanitní obory. To by taky šlo jako základ pro pedagogickou VŠ, ale nejsou tam tolik ty jazyky.

  • slunickoL26.9.2016 15:40

    Zkus hledat tady http://www.atlasskolstvi.cz/stredni-skoly Můžeš vyhledávat podle oborů nebo podle regionů, třeba najdeš něco, co by tě zajímalo. Tam u vás neznám žádný školy, tak ti jinak nepomůžu. Přeju ti, ať se rozhodneš správně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist