Jaké zvířátko?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45968 11.9.2011 16:24

Chtěla bych domů pořídit nějaké zvřířátko, ale ne psa, kočku, nebo králíka. Něco spíše měnšího a nejspíše hlodavce. Nevím ale jakého. Zda myšku, křečka, či potkánka ... Jaké máte zkušenosti a co byste doporučily ? :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já měla křečka a osmáka... ono to podle mě vyjde prakticky nastejno :D :) Jen si myslím a i z mé zkušenosti vím, že myška umře docela brzo :( křeček vydrží asi dva roky, ale osmáka jsem měla dýl...ale jak dlouho přesně ti nepovím:(

  • Já osobně bych byla pro křečka. Potkani se mi vůbec nelíbí. Sestra měla křečky ve svém bytě a byli parádní. :)

  • lulatko11.9.2011 18:12

    A co morče? Já ho měla 4 roky, kamarádce vydrželo dokonce 7 let. Taky jsem nechtěla kočku ani psa (bydlela jsem v bytě, aby to pro ně nebylo jako za trest být tam celé dny zavření). Křeček byl pro mě taky moc malý a právě žije max 2 roky, králíček, myš nebo potkan mě nějak neoslovil a činčila nebo osmák nebyl ještě tehdy běžně k dostání. Nicméně morče si mě získalo na plné čáře a už teď se těším, jak ho jednou pořídím svým dětem (a sobě tím pádem taky :))). Nejúžasnější bylo, jak nás všechny po příchodu domů nadšeně pískotem vítalo.

  • petulinkaa1311.9.2011 18:24

    No já bych ti poradila spíš morče nebo křečka,ale s močetem se alespon trosku pomazlis,křeček je křehkej :-) když už neco takovyho,tak asi morče,je pravda,že osobne na tohle nejsem,jsme spis a vyrustala jsem mezi kočkami a psi a sama mam psa,ale zkus to morče :-)

  • Ahojky, já měla samičku potkánka a nedala bych na ni dopustit. Byla vysoce inteligentní. Slyšela na jméno a uměla dávat pusinku. Zemřela mi po necelých 3 letech a dost jsem to obrečela. Křeček mi přijde takový nijaký, ty jsem mívala jako dítě. Teď mám psa, takže nic dalšího si už pořizovat nebudu. Ale kdybych si měla vybrat, tak rozhodně volím opět samičku potkana. Samci jsou poněkud lenivější. Tak přeji dobrou ruku při výběru :)

  • Já mám morčáka a je v pohodě, nepotřebuje venčit, můžu na dýl odjet a nevyje, fakt super... Křeček je opravdu moc malej, ale jsou taky mazlivý, činčilu bych nedoporučovala, jsou pěkně rozmazlený-náchylný na špatný jídlo a nesprávnou podestýlku... Moje mamka má osmáka a jsou v pohodě, akorát ne na pomazlení, pořád to hopká... Ségra má zakrslýho králíčka a ten je taky v pohodě, až na to, že dělá bordel...

  • Já bych byla pro potkana. Měli jsme jednoho, umřel ve dvou letech. Měli jsme ho ze zverimexu a byl to docela divoch. Je prý lepší vzít si ho od chovatele, dostaneš ho mladšího a klidnějšího, líp vychovatelnýho. Fretku jsme měli, když jsem ještě bydlela u rodičů. Byla boží. Jediná vada - schovávala si po bytě jídlo, kam se dostala, hlavně zezadu do gauče. Ale jinak to bylo zlatíčko.

  • Hlasuju pro potkana. Ja ho mela dvakrat po sobe a jsou fakt inteligentni a daji se naucit. Musis sice od miminka, od male mysicky, ale ja s nim chodila ven, nikdy mi neutekl, po noze se vyslhal az za krk a slo se dal. :o) Na jmeno slysel a byl to mlsoun. Jen se dokazou dostat opravdu vsude, kam chteji, takze na akvarko doporucuju tezky kryt, protoze vyskocit neni vubec zadny problem :o)

  • novaklen1331.1.2022 20:24

    No, já mám zkušenost s králíkem a křečkem. Křeček je určitě méně náročné zvíře, takže pokud to bude tvůj první mazlíček, tak bych volila spíš toho křečka. Navíc u něj až tak nehrozí že uteče a někde třeba překouše nějakou šňůru. U králíka se mi toto právě bohužel stalo. Ještě co mám zkušenost, tak křečky není úplně dobré dávat do akvárka, lepší je podle mě klec. Já ji vybírala podle této stránky: https://vse-pro-zviratka.cz/nejlepsi-klece-pro-krecky/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist