Jaké používáte koření do perníku?

Otázku položila: syd 28.8.2023 15:45

Já vyzkoušela Vitana perníkové koření, to bylo vždycky podle návodu bez chuti, akorát trochu štiplavý, a když jsem toho dala víc, tak to bylo akorát ošklivě štiplavý. Teď jsem koupila koření na perník od značky Avokádo a Dr. Oetker. Ten Oetker už na čichnutí fakt hnusně smrdí a když jsem ochutnala, tak taky hnus, tak jsem dala to Avokádo, nicméně na balíčku píšou celej sáček do půl kila mouky, já dala jednu lžičku a i tak mi to přišlo štiplavý a moc "kořeněný" ve smyslu bylinek, ale jinak bez chuti. Z toho důvodu jsem tam dala i kakao a pro zjemnění vanilkovej cukr, ale furt to neni ono.

Přitom mi vždycky chutnaly kupovaný perníčky z obchodu, ty jsou vždycky sladký a jemný a vůbec ne štiplavý. Myslím třeba takový ty preclíkový polívaný čokoládou nebo malý plněný bochánky z Lidlu nebo klasický slepovaný dětský perníky co frčej typicky na Velikonoce/Mikuláše. Vrcholem požitku mezi perníčky je potom samozřejmě klasický pouťový pardubický perník, takže to neni že bych perník jako takovej neměla ráda.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ochutnávat prášek do perníku mně teda nikdy nenapadlo. i protože obsahuje kypřící látky.
    a co takhle se celkvoě zamyslet nad tím, jaký recept používáte než svalovat vinu na koření do něj? používám obyčejný od vitany a nikdy nebýval problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist