Jaké koupit auto?

Otázku položila: piprdka 19.9.2019 7:47

Vím, že jste tady (skoro) samé holky, ale autům určitě nerozumí jenom chlapi.. :) tak pokud budete některá vědět nebo máte vlastní zkušenost.. chtěla bych koupit auto (nové, max předváděčka nebo roční), buď nějakého kombíka a nebo SUV, ale SUV jen v případě, že bude mít slušný zavazadlový prostor.. v cenové relaci cca 700.000 Kč. Vůbec nevím, na jaké značky koukat, každý žebříček spolehlivosti na internetu říká úplně něco jiného, patrně dle toho, kdo ji průzkum zaplatil.. děkuju za každou radu

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik19.9.2019 10:55

    Ahoj, záleží na tom, co od auta očekáváš? Malá spotřeba a velký výkon, velký úložný prostor, jezdit spíše po městě či velké dálky, užitkové auto, střední třídu či vyšší? Je spousta specifik, na které je potřeba odpovědět. Bez toho těžko radit. Vím, že oblíbené auto žen je Hyundai. Malá spotřeba, velký úložný prostor a auto je české výroby. V dnešní době je největší poptávka po škodovkách, Hyundai a Kia.

  • Za mě bych upřímně nešla do předváděčky, pokud tím myslíš auto, které autosalon nabízí na vyzkoušení, bo když si vzpomenu, jak sme měli šťavit auto, když sme ho testovali, ručička otáčkoměru v červených číslech :D my třeba kupovali škodu Rapid liftback, velký kufr (narveme tam kočárek a eště spoustu věcí), nízká spotřeba, sme s ním spokojení :-)

  • Záleží jak chceš většinou auto využít, terén, místem atd. dále... benzín je určitě lepší varianta a nebrat ohledy, že teď dojíždím kousek, to je teď, auto přeci jen není na rok a situace se mění. Určitě bych se poohlížela po českých značkách max.francouze (kvůli dílům, servisu je to levnější) jinak nové auto je super, bejvavalo to super, ty ceny za nové auta jsou přemrštěný, už koupí to spadne o velkou částku a dneska auta nejsou dělaný na 20let a vic jako to bylo a kde si tenkrát mohl na autě člověk dělat sám, je to byznys a plno tolik elektriky, že je to děs a hrůza a proto Nové auto i z pohledu odborníků nedoporučuji! (je mnohem víc důvodů) prostě vyhozené prachy zbytečně. edat po jednom majiteli nejlépe a servisovane, podložené (ne bazary).

  • lucka1428.9.2020 21:30

    Zkusila bych se podívat na Dacii Sandero, je to takové větší auto, rádoby "SUV" a za velice dobré peníze. Navíc si prostě i v tomto budgetu můžeš koupit zcela nové auto, takže neriskuješ nějaký podvod v autobazaru, stočené kilometry nebo třeba zamaskované bouračky :-) Já sama v Sanderu vozím děti na kroužky, apod. a jsem nadmíru spokojená. Jen teď musím z obchodu https://www.pneuok.cz/ objednat nové zimní pneumatiky :-)

  • Než něco fakt vybrete, určitě si nezapomeňte zkontrolovat VIN kód auta, abyste znali jeho skutečnou historii. Návod, jak to udělat, a info tom, co tím můžete získat, je hezky popsané tady: https://napovime.cz/navod/jak-najit-zkontrolovat-vin-kod/ :-)

  • Doporučíte mi někdo prosím, jaké koupit ojeté auto? Potřebovala bych koupit něco menšího, spolehlivého a bezpečného, abych mohla jezdit s malou dcerou po doktorech a na výlety.

  • Hanackovaiva22.6.2021 19:05

    Jaký na to máte rozpočet? Já jsem chtěla koupit nové auto, ale pak jsem se dívala na ceny nového a třeba 2 - 3 roky starého. Cena třeba 60 % a auto má najeto do 50 tisíc, takže v podstatě zajeté. Koupila jsem tak octávii a jezdím s ní spokojeně každý den.

  • Chtěla bych auto maximálně do 350 tisíc. Kde jste auto koupila?

  • Hanackovaiva24.6.2021 11:55

    Kupovala jsem auto u https://www.autoopat.cz/ Mají tam několikapatrovou budovu, kde mají vystavená ojetá auta, výběr je tam opravdu velký. Vzala jsem si s sebou i známého mechanika, který mi s výběrem pomáhal. Nikomu to tam nevadilo, vybrané auto jsem si mohla projet, prohlídnout a rovnou jsem si ho i odvezla.

  • NO, nevím vyloženě třeba to, jak koupit takové auto, ale třeba nedávno jsem pořizovala nějaké věci na těchto stránkách zde - https://www.pneuok.cz , protože jsme potřebovali k autu jak nové pneu, tak i další takovéto věci, takže určitě doporučuji, až to auto budeš mít, tuto stránku navštívit :) Měj se krásně.

  • Dívám se, že tu řešíte i pneumatiky. Já mám auto jen na dojíždění na nákup. Co si myslíte o celoročních pneumatikách?

  • Bastinec27.9.2021 0:38

    Pokud dojíždíte s autem jen pár km na nákup, tak to není vůbec špatný nápad. Já to takhle řešil u druhého auta v rodině, které používám podobně. Nemusím díky tomu myslet na přezouvání a navíc pneumatika má všechna potřebná označení, aby mohla tam kde zimní pneumatiky.

  • Tak to je super, odkud ty pneumatiky máte? Bylo to za dobrou cenu?

  • Bastinec30.9.2021 11:51

    Celoroční pneumatiky máme koupené od https://www.pneumatiky.cz/michelin-crossclimate-195-65-r15-91-h-celorocni-pneumatiky-370933-t1 prodávají je za dobrou cenu a hlavně si je také můžete nechat doručit přímo do autoservisu, které mají nasmlouvané.

  • Roskovajana5.11.2021 12:49

    Poradíte mi prosím, kde výhodně auto pojistit? Na kterou pojišťovnu bych se měla obrátit?

  • Fartakova6.11.2021 21:21

    Pokud nechcete vyloženě osobně chodit po pojišťovnách, tak ze své vlastní zkušenosti doporučuji srovnávač pojištění, kde si nabídky pojišťoven zjistíte během pár minut. Pojištění si pak můžete i online rovnou vyřídit.

  • Roskovajana8.11.2021 0:56

    To se nějak i online potom podepisuje? Nebo jak to funguje?

  • Fartakova9.11.2021 18:28

    Já jsem si srovnávala nabídky a pojištění vyřizovala přes srovnávač pojištění https://www.klikpojisteni.cz/ , kde místo podpisu stačí pojištění zaplatit přes bankovní převod ze svého účtu. Tím se pojištění potvrdí stejně jako podpisem. Nemusíte tak vůbec nikam při vyřizování chodit.

  • Magdah6.12.2021 15:34

    No tak to mi mluvíte z duše. Přesně takové autíčko bych taky chtěla. Neporadím tedy, kde nové auto koupit, takovou radu taky hledám, ale dokážu vám říct, kde staré ojeté auto prodat. My to řešili právě nedávno s manželem, a nejlepší volba nám přišla tato společnost, která se zaměřuje na výkup ojetých aut https://zahotove.cz/ . Teď musíme rychle vybírat nové, protože nevím, jak dlouho to bez auta zvládnu.

  • Hlavně koukejte na to, ať na auto máte dostupné náhradní díly a servis někde blízko – pokud to budete řešit přes autorizovaný. A touhle radou se doporučuji řídit u všeho. My třeba teď měnili šroubové kompresory ve firmě, protože na starou značku servis nikdo pořádně nedělal. Teď máme od jiné firmy a servis nám řeší přímo prodejce, a to https://www.kompresory-filtry-servis.cz/sluzby/servis/servis-kompresoru :)

  • koliaska1056.10.2022 12:12

    To s těmi náhradními díly je pravda. Jakmile se s autem něco stane a nebudou k dispozici díly, nebo budou moc drahé, tak budete pěkně nahraná. Právě něco takového se stalo nedávno nám. Manžel měl s naším autem nehodu a zničil při ní část karoserie. Bohužel díly jsou prakticky nesehnatelné, takže to vypadá tak, že o staré auto se postará tento výkup vraků https://www.likvidacevojkov.cz/vykup-autovraku a budeme muset koupit nové.

  • JanaK2031.10.2022 14:18

    Já jsem si auto vybírala hned podle několika faktorů. Ze začátku pro mě bylo důležité, aby nebylo nějak extra velké, protože jsem se chtěla pohybovat především po městě. Pak jsem řešila i to, aby se mi vešlo do garáže, jelikož nechat ho venku je velký risk. V souvislosti s tím jsem si nechala nainstalovat i pohon na vrata: https://www.pohonnavrata.cz/.

  • donalabuznice31.12.2022 19:16

    Za mě jednoznačně doporučuji koupi Kia Ceed, sama mám doma tohle auto ve verzi kombi a jsem s ním velice spokojena. Je levné na provoz a vejde se do něj všechno co je potřeba. Parametry vozu kdyžtak tady: https://kralmotoru.cz/media/kia-ceed-kombi-recenze

  • ivanka08729.3.2023 11:16

    Jestli bude váš manžel někdy hovořit o tom že byste na autě potřebovali vyměnit https://www.super-parts.cz/klimakompresory/ klimakompresor, tak mu řekněte, ať se nejprve podívá na ceny na internetu. Je totiž dobré přijít za automechanikem a případně začít vyjednávat o ceně. Je fajn vědět, kolik co asi tak v auto branži stojí, jen co je pravda.

  • Kamilka3329.6.2023 20:09

    Podle mě záleží, jaké máte od něj očekávání, ale já jsem si raději pořídila menší auto. Seženu s ním vždy parkování, jelikož s SUV budete potřebovat vždy větší místo. Nedávno jsem si pořídila na internetových stránkách https://www.2din.cz/ chytrá zrcátka, a to byla jedna z nejlepších investic, které jsem, kdy udělala. Mám s nimi mnohem lepší výhled okolo svého vozu.

  • Kamilka3326.9.2023 13:49

    Já jsem si nedávno koupila ojeté auto a mojí prioritou byla spotřeba. Naštěstí se mi podařilo sehnat to pravé v autobazaru. Bylo ve skvělém technickém stavu za super cenu, takže jsem si ho hned odvezla domu. Jediné, co bylo potřeba, byla vyměna podložky pod kola, které jsem si objednala na internetových stránkách https://www.reviloshop.cz/podlozky-pod-kola/.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 438 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist