Jaké kontaktní čočky si koupit?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #390663 8.4.2018 11:23

Ahoj holky,

asi čtyři měsíce zpět jsem začala nosit čočky, konkrétně CooperVision mediflex elite. Koupila jsem si je normálně v optice, ale byla to pořádná pálka 1500 se slevou na půl roků. Na internetu by mě to vyšlo levněji, jenže přesně tyhle čočky tam jaksi nejsou. Co byste mi doporučily za značku? Nebo mám snad objednávat z optiky? Děkuji za rady

  • 08.04.2018 13:27:59 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No já osobne nosím čočky cca 8 let a určitě bych si sama od sebe čočky nevymenila. Každá čočka je specifická a má svoje vlastnosti, které jiná čočka mít nemusí. Takže, normálně bych zasla do optiky a znovu zkusila s nima jiné cocky, oni tam mají tu možnost za par kacek zkoušet cocky po mesici... to asi víš a zřejmě si to i už absolvovala. Oči mas jenom jedny a věř, ze špatne cocky ti můžou pěkne znepříjemnit život. Já jednou změnila jen roztok a 3/4 roku mi hnisalo oko, absolutně jsem nevěděla proč, až mi po tom 3/4 roce někdo poradil, ze by to mohlo být tím roztokem.. a fakt.. takže teď se do žádných změn už nikdy raději nepustim.. a tobe Radim to same. Ze začátku jsou to opravdu pálky, ale přes net opravdu ty cocky stojí o 50% min.. ;-)

  • Dobrý den, oči máte jenom jedny a předpokládám, že kontaktní čočky chcete používat dlouhodobě, třeba ještě dalších 20let? Doporučuji změny kontaktních čoček konzultovat s odborníkem-optometristou. Co víte o vašich očích? Víte, jak kvalitní máte slzný film, znáte keratometrii vaší rohovky, víte aktuální dioptrie a přepočet do kontaktních čoček? Co víte o kontaktních čočkách? Znáte vlastnosti materiálu kontaktních čoček, vyznáte se v jejich parametrech?... Není to jenom o tom objednat si přes internet, co je zrovna v akci, může se vám to vymstít.

  • Ivanka908.4.2018 12:48

    ahoj, ja nosim cocky vic jak deset let, a vybiram si z netu dle zakriveni - stejneho polomeru cocky jako mi pred lety nameril cockar. Spokojena jsem se znackou bausch a lomb, beru mesicni, nekdy ctvrletni Soflens. A vzdycky nakoupim vic -do zasoby na cely rok, kdyz uz platim postovne treba. Jinak zkousela jsem i barevne - mam hnede, znacku uz nevim ale byly neprijmene, asi tim ze jsou kvuli barve hrubsi, tezko rict. s kazdym mkrnutim jsem citila, nekdy i videla...

  • A kdo ti doporučil tyto cocky? Ja nosila cocky cca 15 let, moje ocarka, kam jsem chodila mi napr. doporucila Johnson Acuvue... No za tech 15 let noseni se typ parkrat zmenil. Ale doktorka typ a značku doporucila dle velikosti oka, jak sedi,jak se hybou apod. dala mi zkusebni vzorek... Tenkrat eshopy jeste tolik nefrcely,takze jsem si je "musela" kupovat od ni. A pak jsem je x let kupovala pres eshop. Ale porad jsem 1x rocne chodila k doktorce na kontroly!!! Treba mi zjistila,ze mi nedela dobre roztok a doporucila jiny na principu peroxidu vodiku. Varovala me,ze prestoze sama chodi "ordinovat" i do optiky, at radsi chodim k ni do ordinace. Ze v te optice nemaji takove přístroje, ta prohlidka je trochu o necem jinem... Kdezto v ordinaci je proste nezavisla lekarka.Ted jsem teda ani ne rok po laseru. Hold po 15 letech noseni me zacly trapit zanety oka. :-)

  • Vybírala bych jiné podle průměru a zakřivení a taky podle materiálu, který mají ty, na které jsi zvyklá.
    Já používala občas jednodenní Johnson one day accuve moist, pak sem zkusila trueview a zjistila, že mi nevyhovují (i když měly stejný poloměr i zakřivení, ale jiný material, který měl být dokonce lepší) a vratila se zpět k moist.

  • zakewka8.4.2018 15:37

    Nosim cocky pres 10 let a kupuju na netu. Vybirala jsem stejne zakriveni a prumer co jsem mela.. 3 roky mi trvalo nez jsem nasla ty co mi sedi.. mela jsem.od dr, z optiky asi 3 ruzne druhy.. z nouze obcas koupim i v drogerce . Me sedly az biofinity .. roztoky moc neresim.. za me jsou dobre ReNu a sedi mi snad jeste lip z lekarny dr.max ten jejich..

  • gimi8.4.2018 20:56

    Čočky Mediflex Elite jsou stejné jako Biofinity, jen jsou v jiném obalu ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist