Jaké důkazy se dají použít při rozvodu?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #273587 24.2.2017 16:56

Ahoj, hodlám se rozvést. Podala jsem zatím pouze návrh na úpravu vztahu k naší 2leté dceři. Rozvádět se chci, protože manžel musí denně pít alkohol, hulí trávu, hraje hry na počítači, dělá si absolutně co chce. Neříká, když a kam jde, natož kdy se vrátí, ale já musím hlásit vše dopředu, nesmím přijít ani o minutu dýl. Do toho je ke mně sprostý, uráží mě a párkrát mi dal i pěstí. Byli jsme v manželské poradně, kde manželovi řekli, že s tímhle vším má přestat, má začít chodit k psycholožce na terapii + na psychoterapii do jednoho centra tady kvůli lupénce co má. Neudělal nic z toho, sprostý je pořád, pít začal potají, hulí také dál a už vůbec se nezačal léčit. Proto jsem podala tu žádost na úpravu péče s tím, že jsem doufala, že na rozvodu se domluvíme jako lidi. Nedomluvili. Nechce. Píše mi sprosté a urážlivé zprávy, vyhrožuje mi, že mě obere o peníze, že až mě jednou někdo zabije, tak že mi půjde nachcat na hrob a další zprávy tohoto stylu. Mám podezření na duševní poruchu, protože o pár minut déle dělá jakoby nic a píše mi naopak přemilé zprávy. Já chci, aby měl dceru co nejméně. Nejlépe vůbec nebo pod nějakým dohledem. Do návrhu jsem předběžně uvedla 1 víkend v měsíci, ale po tom, co předvádí se mi to vůbec nelíbí.
Mám nějakou šanci toho docílit? Dají se u stání použít jako důkazní materiál zprávy, které mi posílá? Co třeba nějaká zpráva od té psycholožky, u které jsme byli v manželské poradně? Tu si asi musí vyžádat soud, že? Máte ještě nějaké tipy, jak docílit toho, aby dceru neměl nejlépe vůbec? Děkuji.

  • 24.02.2017 19:12:50 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nevím, zda posudek od běžného psychologa uznají. Spis, pokud na tom budeš trvat, se budou požadovat posudky znalecké, které budete platit. Jeden znalecký posudek může vyjít na 15 a více tisíc.
    V první řadě by jsi měla kontaktovat ospod a situaci popsat. Ne vždy soud uzná podobné důkazy, ale můžeš je předložit na úřadu.
    Co se kontaktu týče, tak bude záležet i na tom, jak velký zájem otec u soudu projeví. Setkání je možné aby se uskutecnovalo v nějakém krizovém centru pod dohledem psychologa. Ale nevím, zda jednou měsíčně se nebude zdát málo jak soudu tak pracovníkovi ospod.

  • důkazem jsou i výpovědi účastníků a svědků. sms zprávy také, ale je vhodné je nechat přepsat od operátora. myslím, že to jde až 3 měsíce zpětně.
    pokud jde o posudek, soud posuzuje majetkové poměry rodičů a když matka nemá peníze, neukládá obvykle povinnost uhradit náklady s tím spojené.
    a jinak tedy nechápu, že bys chtěla dát takovému člověku dítě na celý víkend. to radši těch pár hodin jednou týdně. jak je psáno výše, je zájem na to, aby styk byl pravidelný, v kratších časových intervalech. s ohledem na to, jak se chová, by bylo vhodné žádat, aby se styk konal alespoň za dohledu sociální pracovnice. to je pak obvykle cca hodky na navstevu...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist