Jaké doklady je potřeba změnit po svatbě, když chci měnit i trvalý pobyt?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27440 10.5.2016 9:00

Ahoj holky, moc prosím o řadu, jsem ze všeho už zmatená. Které všechny doklady je potřeba změnit po svatbě a jak je to s trvalým pobytem, když ho budu chtít rovnou změnit? O co se mam zajímat jako první, co vyřídit? Nejdřív bych šla do občanky a ridicaku, ale co s tím pobytem? Děkuji za rady...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Menila jsem vse kde bylo uvedeno ze jsem svobodna a me prijmeni za svobodna. Trvaly pobyt jsem menila kdyz jsem si nechala delat novy op. :-)

  • Je potřeba změnit OP, ŘP, techničák - pokud máš auto, novou kartičku pojišťovny, nahlásit to u všech doktorů, v bance...prostě všude :-D Je to hrůza :-D Ale z vlastní zkušenosti bych poradila změnit nejdřív trv.pobyt a to nejlépe 14 dnů před svatbou.

  • Ahoj, měnila jsem přijmení a trvalý pobyt potom následně asi za měsíc. Takže jsem musela všechno oblítat dvakrát...
    Určitě občanku a řidičák (pozor i na řidičáku je adresa), potom zdravotní pojišťovna (i když já jsem tam přišla a bylo mi řečeno že jim to přišlo z úřadů samo, ale určitě si to ověřit).
    Potom jsem to hlásila na veterině, kde mi spravují čip od psa, aby byla pod tím číslem čipu uvedena správná adresa a moje nové příjmení.
    Dále jsem to hlásila v bance. Je dobré si nechat i udělat novou platební kartu - v obchodě můžou kontrolovat že je karta tvoje, pokud platíš nad určitou sumu. Tak ať tam máš správné příjmení.
    U všech lékařů nahlásit určitě aspoň změnu příjmení (praktický, gynda, zubař...).
    U zaměstnavatele.
    Pak jsem hlásila všude tam, kde mám nějaké věrnostní kartičky, třeba do drogerie a tak... :)
    Ideální je, pokud máš nějaké důležité dokumenty založené na jednom místě, všechny si projít a koukat kde máš údaje, třeba nějaké smlouvy na pojištění a tak... všude nahlásit změnu :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist