Jaka jidla se hodí na zamražení?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #80573 22.3.2017 20:53

Holky jaká jídla se hodí na zamražení po dobu kdy budu v porodnici?

Napada mě teda guláš, rajská, roštěna na žampionech? ( něco ke knedlíku těstovinám) myslela jsem že třeba babičky uvaří dovezou čerstvé, no ale hold chlap chce jídlo odemě a je fakt že dcerka taky moc u babiček jíst nechce

  • 12.12.2018 14:59:18 - yamd smazala odpověď od IvaMraz74

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Napadá mě jakékoliv kousky masa ("nudličky") - kuřecí i vepřové. k tomu pak rýže, zelenina, taková rychlovka... Možná i celé upečené kuřecí stehno?

  • sono222.3.2017 21:08

    Podľa mňa úplne všetko, kde je omáčka. Podľa toho, čo máte radi A čo budeš môcť keď budeš kojit.

  • Taky si chci před porodem navařit na dobu po porodu. Některé věci zavařím a některé zamrazím. Na zavaření se nehodí žádná jídla, kde je mouka, takže omáčky zamrazím. určitě kuře na paprice, svíčková, rajská, pak i řízky, karabanátky nebo sekanou. A zavařím pečené kuře, pečené vepřové, maso na štávě, omáčku na špagety. A taky si uvařím hodně vývaru, ten se bude určo hodit.

  • Celkem všechno kde není moc mléko nebo smetana.
    Běžně zamrazujeme i uvařený špenát, zmíněné pečené kuře, omáčku na tortilly s masem, dušené maso na zelenině nebo houbách,ovocné knedliky,rajská,i třeba uvařené uzené. Vyhýbáme zamrazovani květáku a zelí, to mi pak po rozmrazení nechutná.

  • Aranel22.3.2017 21:39

    Ohnivé maso, koprovka, svíčková, podle mě jakákoliv omáčka, nebo cokoliv, co má šťávu...Nějaké medailonky... Jinak zamražuju i polévky ;)

  • JanaRad23.3.2017 12:46

    Já taky nedávno (3-4 roky zpět) mrazila jídlo, protože dělám na směny a nepřetržitý provoz, takže včetně víkendů. Mrazila jsem vše, včetně omáček a vím, že zahuštěné omáčky na mražení vhodné nejsou, ta omáčka je pak taková cuckovatá...
    Nakonec manžel odmítl jíst mražené cuckaté omáčky a raději začal vařit on sám čerstvé :-) Navíc např. rajská je otázkou chvilky. A mám 3 děti a po porodu jsem vždy zvládala i vařit... A to i po porodu sekcí :-)

  • marketaj23.3.2017 13:32

    Zvladne alespon uvarit brambory? U nas na mrazaku jsou stale jako nouzovka pro rychly obed kvetakove placky, karbanatky, falafel a obcas i pripraveny dynovy zaklad na omacku nebo polivku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist