Jaká je pro vás ideální výplata?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423606 16.6.2020 18:39

Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat na Váš osobní názor. Braly byste radši práci, která je dobre placená, ale je fyzicky i psychicky náročnější, nebo byste raději měly klidné povolání za méně peněz?
Děkuji za Vaše názory. 😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Resila bych i podle dalsich ,,parametru,, jakozto jaky je rozdil v pracovni dobe, jak je to daleko, jestli jsou tam nejake dalsi benefity... Ale hlavne co je to za praci, aby me to bavilo a nechodila bych tam kazdy den s odporem.

  • Pokud by byla náročná i fyzicky i psychicky, nejspíš bych šla do něčeho jiného, nebo by tuto náročnost musely vyvážit velmi výrazné benefity a příjemná pracovní doba.
    Každá práce má svoje nepříjemnosti, ale pokud je náročná fyzicky i psychicky tak je to dvojnásobně těžké na to, aby se to dalo dlouhodobě zvládat.

  • Záleží na tom, jak máš nastavené hodnoty. Pro každého je tohle jinak. Pro mě je ideální výplata taková, ze které dokážu utáhnout náklady na bydlení a žití celkově, můžu si dovolit občas si něčím udělat radost a ideálně ještě pošetřit pro případ, že se něco rozbije, nebo na dovolenou.
    Ideální práce je pak asi ještě větší perlička. V každé je něco, co nám nesedne. Každá práce vyžaduje určité úsilí, ale i to vnímá každý jinak. Pro někoho, kdo má rád výzvy, může být "náročné" povolání bezvadnou příležitostí, stejně tak, jako pro někoho bude náročné i to nejjednodušší. Zlatý střed bude asi taková práce, kde si člověk připadá potřebný, domů odchází s pocitem, že se mu dařilo, není úplně vyčerpaný. A můžou být i dny kdy to za moc nestojí, ale když si i přesto můžeš říct, že celkově je ta práce fajn, bude to ono. :-)

  • Osobne bych potrebovala zvazit jeste spoustu dalsich okolnosti. Ted pracuji za slusne penize, fyzicky narocnou praci nemam, ale velmi psychicky narocnou a bohuzel musim byt v dosahu i mimo mou pracovni dobu. Do prace vcelku daleko dojizdim a po letech mne stale vic vycerpava. Dovedu si predstavit klidnejsi byť fyzicky narocnejsi praci, bez dojizdeni a za mene penez. Byla byvh podstatne klidnejsi a prijemnejsi pro sve okoli. Mam ted nejaky cas partnera, ktery mne ve zmene prace podporuje, vidi, jak mne to nici a s dvema mensimi platy v pohode vyzijeme. Kdyz jsem byla s ditetem sama, resila jsem hlavne penize, abych to nejak sama zvladla.

  • Petrakim18.6.2020 8:37

    Pro mě je v případě práce rozhodující pracovní doba spolu s případným dojezdem - hlavně nyní, kdy mám děti. Jako bezdětná bych to asi tak neřešila. Ale zdraví je jen jedno, takže když by první dva aspekty prošly na výbornou, tak raději volím práci s menším penízem a zdravou psychikou než náročnější práci s velkým penízem a nervami na pochodu - co si budeme říkat, ono se to pak přelívá i do ostatních stránek života - rodina, fyzické zdraví .... Já mám to štěstí, že pracuji sama na sebe, pracovní dobu mám tak, jak si přeji a dovolí mi to jesle, výdělky podle toho, jak sebou mrskám a je poptávka, našetřeno též něco mám a celkově si nestěžuji, protože v mém okolí je plno lidí, co chodí jak trosky do práce a z práce kvůli pár korunám a vlastně jim ten život jen utíká pod rukama. Takže vím, že se mám výrazně dobře a velmi si toho cením.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist