Jaká je podle vás specifikace "krásy"?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32491 5.9.2012 8:41

Poslední dobou si čím dál častěji všímám v médiích trendu označovat zmalované a nepřirozené holky jako krásky. Upřímě mi to už dost leze na nervy, protože vidím jak to muži "žerou" - ptala jsem se přítele a řekl že většinou nepozná když je holka namalovaná nebo ne - když mu řeknu že by dotyčnou nenamalovanou nepoznal, tak nevěří. Piřpadá mi, že obyčejné přirozené holky jsou v téhle době brané jako ošklivé, nechápu kam lidi dali rozum. Když vidím 12 leté holky nalíčené a oblečené jako ty lehčích mravů, je mi na zvracení.
Ano, ženská má být upravená, ale nemá ze sebe dělat něco čím není... Závěrem bych chtěla podotknout, že nejsem zahořklá nepřející ženská, myslim že mám svoje kouzlo, a nejsem ošklivá i když se nemaluji. Jen mi vadí tenhle povrchní přístup ke "kráse".
A jaký je váš názor?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky se nemaluji. A divím se holčinám, které mají -náct, že se malují. Mám pak problém určit jejich věk. Přijde mi divné, když 14ti letou holku odhadnu na dvacet a víc. Netuším kam spěchají - měli by si užívat svého věku a výhod (i nevýhod), který jejich věk přináší.
    Jinak můj chlap je asi všímavější a namalovanou ženskou pozná a nelíbí se mu to (proto se nemaluji). A osobně myslím, že většinou mají mužský radi upravené a pouze lehce (přirozeně vypadající) namalované ženské. Zmalovené obrázky zaujmou spíš na první pohled a chlap si řekne - ta se nabízí, tu bude snadné sbalit - tak do ní jdu. A možná, že to některé ženské z tohoto důvodu také dělají :-). A nemusí to být jen "holka na jednu noc", prostě si chce dokázat, že je o ní zájem.
    Jinak malování neodsuzuji, protože když se to umí, tak může perfektně vyzvednout přednosti a potlačit nedostatky.

  • Já se taky nemaluju a okolí mě kvůli tomu hodnotí v mých 24letech na 15 :-D Můj přítel nemá šminky taky rád. Ale často ho ty holky matou a neumí odhadnout jejich věk, ony vypadaj starší než já a přitom je jim 16. Naštěstí stačí aby promluvily.
    Taky to nemám ráda a neumím si představit dávat pořád pozor jestli se mi někde něco nerozmazalo, večer odličovat, ráno líčit..
    Možná to někomu trochu pomůže, když je to jen decentně, stejně mi to ale přijde zbytečný..

  • já se sice maluji, ale podle mě krásná znamená, když je někdo přirozeně krásný. dnešní doba nabízí spoustu možností, tak spousta hezkých (i nehezkých) chějí vypadat lépe a lépe. Také se se sebou cítím docela spokojená, ale prostě si tu řasenku i makeup dám a cítím se líp. To je hold doba, stále jde kupředu.. Zmalované holky na to jednou přijdou, že za tu tunu make-upu a stínů jen schovávají..:-) nejlepší je takové lidi neřešit.

  • Verousek895.9.2012 8:55

    Tak můj názor je na to stejný, já na takových dámách nevidím nic hezkého. Navíc já krásu neberu jen vhledově (ano beru, člověk by měl nějak vypadat, dbát o sebe, atak), ale já v kráse třeba vidím i to, že člověk má slušné vychování a umí se chovat. Že se snaží chovat rozumně, inteligentně, ale to, co vidívám v médií, je spíš k smíchu, žádná krása. Hodně se o tom s partnerem bavíme, spíš se tomu smějeme, třeba hodně často čtu super.cz, tam toho je... :D Takové ty titulky typu: "od téhle bohyně by se nechal zatknout každý," "v rajcovních plavečkách vás dostane do kolen," "tohle vás nažhaví,.." A pak se podívám a takové ošklivky tam jsou :D Občas by mě fakt zajímalo, kdo to píše a jestli to dělá jen pro peníze nebo si to opravdu myslí. Nic si z toho neděl, pro nás s partnerem je to skoro každodenní téma pro zasmání. A 12leté zmalované holky na podpadcích je také kapitola sama o sobě. Je to ošklivé, nic hezkého na tom není. Jsem ráda, že mám normálního partnera, kterému se tyto "krasavice" nelíbí :)

  • Já se nemaluji (jen řasy mám upravené trvale) a úplně mi to tak vyhovuje, nemusím trávit plno času v koupelně ráno a pak večer...a můj partner má na to stejný názor. Říká, že by zmalovanou nádheru nechtěl a znám plno dalších takových mužů, kterým to naopak vadí...a poznají, že je ženská namalovaná nebo přirozená bezpečně.

  • nesnáším ty zlíčené panenky co si na něco hrajou a v hlavě mají s prominutím nas.....

  • Je mi 18, dávám si jen řasenku, sem tam oční stíny, ale ne nijak moc, že bych to třeba měla až pod obočí a tak. Ani rty si nemaluju. Přítel by mi třeba nedal ani pusu. A říká, že je radši, když jsem nenamalovaná, že se mu to víc líbí.
    Nemám ráda holky s tunou makeupu, to vypadá strašně nepřirozeně a pak se ještě věčně starají, jestli to mají dobré, nerozmazané.
    Vím, že mě okolí nepovažuje za krásnou, ale pro mě je důležité, že se líbím příteli a víc to neřeším.

  • Můj muž mě má nejraději nenamalovanou a věřím mu to, jelikož jsem i viděla fotky jeho bývalých a opravdu to byly přirozené holky.... ty nádhery, co mají ksicht jak z porcelánu se jemu ani mě nelíbí. Já se maluji do práce a na nějaké výjimečné události, jinak ne. Maluji se spíš přirozeně a on stejně vrčí když vidí, jak šahám po makeupu :D Nejúžasnější je, když mi nějaká kamarádka řekne, že chodí namalovaná i spát a vstává před přítelem, aby se stihla zase upravit a on ji neviděl nenamalovanou...
    Já rozhodně za krásnou nepovažuji holku, která je zmalovaná, oblečená podle posledního výkřiku módy a na 15cm jehlách se snaží jít po rozpadlém chodníku :D Manžel taky nikdy nevypadal, že by tohle žral, ale on už má v životě víc zkušeností a ví, že po ránu by se zděsil, probudit se vedle toho.

  • ahoj,
    taky se mi ty zmalované krásky nelíbí. Já se sice maluju (jenom řasenka a krém a pudr na pupínky z lékárny). Nějak víc jenom na ples a ten je výjimečně. Taky trochu nechápu ty malý holky, co mají na sobě tunu makeupu, pudru, stínů, linek a řasenky, rtěnky atd...Jinak přítelovi vůbec nevadí, když nejsem namalovaná.

  • ahoj,
    taky se mi ty zmalované krásky nelíbí. Já se sice maluju (jenom řasenka a krém a pudr na pupínky z lékárny). Nějak víc jenom na ples a ten je výjimečně. Taky trochu nechápu ty malý holky, co mají na sobě tunu makeupu, pudru, stínů, linek a řasenky, rtěnky atd...Jinak přítelovi vůbec nevadí, když nejsem namalovaná.

  • Ono i pojetí krása znamená pro každého něco jiného.
    Já osobně se maluji - mám výrazně tmavé kontury kolem úst, takže ti maskuji korektorem a tváře přepudrovávám, protože mám vidět žilky. Miluji hnědé oči a výrazné řasy, sama je mám hodně světlé a nenalíčené nejsou vidět. Pokud je člověk rozumný a kritický, dovede odhadnout, co si může dovolit. Bohužel spousta takových lidí není a proto to pak vypadá, jak to vypadá.
    Jsem letní typ, proto používám převážně hnědé, béžové odstíny, které jsou velmi neutrální. Když je nějaké slavnostnější příležitost, dělám si hnědé kouřové líčení či doplním o trochu třpytivých stínů. Musím říct, že je to i můj koníček, líčím takhle kamarádky, když se někam chystají. A příteli to nevadí, ale rozhodně ráno nevstávám dřív než on, abych se namalovala. :D Má mě rád takovou, jaká jsem. Namalovanou i nenamalovanou. :) Ale je pravda, že nejradši má, když se vedle mě ráno vzbudí, já jsem v jeho tričku, rozchuchaná a nenamalovaná, taková "nahá", jak říká, prý má pocit, že takhle jsem jen jeho, že takhle mě může vidět jen on. :) Taky mě vždycky ráno pěkně odmění. :) :D

    Ale ostatně si myslím, že je to každého věc. Někdo se maluje, někdo ne, někdo chodí tak, někdo tak. Každý jsme jiný, tak ať si každý se svým životem a vzhledem naloží dle libosti. :) Však se vždycky najde někdo, komu se zrovna tak budeme líbit. :) Ale jak říká moje maminka, jen na kráse svět nestojí, důležité je, jestli má člověk taky něco v hlavě.

  • tak já se taky nemaluju. jen při opravdu nějaké příležitosti (svatba, vystoupení, návštěva divadla), i do práce velmi zřídka. málokdo mi většinou věří můj věk, a v 19 mně pouštěli na koupaliště na lístek do 15 :D pokud je líčení decentní, může podtrhnout přirozenou krásu, ale vrstva make-upu, která je ještě řádně přepudrovaná pro mně představuje masku, která snad každou chvilku upadne a měla bych strach na obličej vůbec sáhnout.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist