Jak zastavit hystericky plac?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407102 5.5.2019 21:32

Dceri je 1,5 roku a po vsech strankach je v pohode, ale poslednich par dni chyta hysterak a ja si s tim nevim rady. Vzdycky prijde z niceho nic - uprostred noci kdyz spi, pri ceste autem, venku na prochazce nebo jen tak kdyz se snazila na neco dosahnout a nepovedlo se ji to. Hystericky plac trva hodinu a nedokazu ji uklidnit - nechce napit, nechce dudlik (kolikrat ho uz ma) nechce obejmout, nechce pohladit, nechce hracku, odstrkuje me a parkrat me i skrabla. Je na ni videt, ze se po case snazi ten plac zastavit ale nejde ji to, kdyz trva dlouho. Kdyz ji ignoruju, je to jeste horsi. Hlavne v noci to je peklo, musim u ni lezet a i kdyz odejdu po hodine kdyz uz spi, tak se vzbudi a zacne znova. Myslim, ze to ma spojitost s tim, ze ji pred 2 tydny odjel tata a ji se styska, i kdyz ji denne vola s videem. Ale vrati se az za mesic a ja ty jeji hysteraky nezvladam... obdobi vzdoru nema, normalne je vesela.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik6.5.2019 8:55

    Ahoj, děti ještě nemám, ale napadlo mne, jestli ten pláč nemůže mít i z toho, že malé připomínáte to, že tatínek není doma tím, že jí každý den tatínek volá a vidí ho na obrazovce a tím se malé po tatínkovi více stýská. Je to jen nápad, zkusit jeden večer nevolat, jak se bude chovat.

  • Kvitek.bily6.5.2019 11:09

    Dcera v tomto věku měla taky podobné období. Vždy se moc ráda koupala a hrála si ve vaně apod., ale pak přišlo období, kdy se vody bála, nechtěla se mýt, prostě nic. Každý večer probíhalo koupání s pláčem. Nakonec jsme to překonali. Myslím si, že až se vám vrátí tatínek, bude vše dobré. Zkusila bych, jak říká paní výše, aby jeden večer tatínek nevolal. Pokud si dcerka vzpomene a bude chtít s tatínkem mluvit, tak mu zavoláte. Zkoušela jste, když ji chytí pláč, jí ukázat fotku tatínka a mluvit s ní o tatínkovi. Zkusit obě metody, nejdříve ho zatajovat a když to nebude lepší, pak o něm pořád mluvit.

  • Ještě mě napadlo. Nemůže ji něco bolet,treba zoubek? To je pak všechno špatně. Náš nejstarší tak reagoval, neřekl si, co mu je. Vzdor, vztekani by se neprojevovalo v noci. Buď je to odjezdem tatínka, zkusila bych chvíli vynechat video hovory, u nás by to bylo zlo. Nebo je něco jinak zdravotně.

  • Období vzdoru ani neexistuje. Vše má svůj důvod proč se dítě vzteka. Až se takhle začne vztekat příště, tak ji řekněte, že jste s ní, aby to věděla. A zkuste se jí zeptat co by potřebovala aby se cítila líp.
    Tohle nemám že svy hlavy teda. Zaplatila jsem si kurz Nevychovy. Zkuste mrknout na FB stránku Nevychovy. Třeba Vám tam poradí. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 198 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 685 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist