Jak zapomenout?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #34103 10.3.2011 20:26

Je tomu více než 4 měsíce, co se se mnou rozešel můj přítel... Rozešel se se mnou kvůli jiné, i když mi v době, kdy jsme spolu chodili tvrdil, že mě miluje (pravděpodobně to tedy byla lež, protože kdyby mě doopravdy miloval, nenechal by se zlákat jinou,nemám pravdu?). Avšak i přes to, že už je to docela doba, nemůžu zapomenout, často na něj myslím...
Nemáte někdo nějakou radu? Vím, že na to asi žádná rada není, ale sama si už nemohu pomoct... :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já se z jednoho hodně těžkého rozchodu dostala tak, že jsem udělala hodně velké změny ve svém životě. Když už jsem toho byla schopná po pár týdnech šla jsem změnit barvu a střih vlasů, pozměnila jsem způsob oblékání, našla si další koníčky (sport, focení) a začala si užívat. Když jsem se po nějaké době potkala s ex, nestačil se divit, jaká je ze mě kočka, která rozdává úsměvy na všechny strany, on tak skvěle už nevypadal. Nehrabej se v minulosti a mysli an budoucnost a nepřemýšlej nad tím,co možná mohlo být. Odraz se ode dna a začni zase žít, začne jaro, deprese opadnou a bude zase líp.

  • Užívat si života plnými doušky,nemyslet na člověk,který dokázal lhát a jít za jinou,dělat to,co jsi předtím nemohla nebo neztíhala dělat. Vrhnout se do nějaké činnosti a hlavně nemyslet na to,co bylo...je to pryč,tvoje chyba to není. .. je to těžký,ale to je život.*( bohužel...

  • Simone10.3.2011 21:54

    Ahoj, budu mluvit z vlastní zkušenosti - byla jsem šíleně zamilovaná do jednoho kluka a měla pocit, že je to na celý život. Z rozchodu jsem se dostávala rok, ale nakonec jsem se z něj dostala a to je dobré vědět. Sice nevíš kdy přesně, ale jednou to přijde. A jak jsem se z toho dostávala já: za prvé díky mým kamarádkám, které střídavě poslouchaly můj vztek nad tím, jaký je to idiot a pak mě utěšovaly, když jsem řvala jak želva, že ho miluju. Za druhé jsem pořád někam chodila a snažila se neizolovat se od ostatních lidí (k čemuž jsem inklinovala) a za třetí jsem se naučila si tu svobodu užívat. Mohla jsem nosit růžové bavlněné bombarďáky, tři týdny si neholit nohy, ušetřila jsem za zamilované smsky, takže z ušetřených korunek jsem si třeba zašla na masáže nebo kosmetiku. Měla jsem háááfo času, takže jsem v pohodě stíhala školu, kroužky i kamarády a nikdo se mi nesmál, že se dívám na romantické filmy a mohla jsem si flirtovat, s kým se mi zachtělo :) Prostě ano, je to těžké období, ale má to i svá pozitiva ;)

  • dzusinka10.3.2011 22:27

    Mně by třeba pomohlo si v takovém případě uvědomit, že lidi si často myslí, že někoho milují a tak to i říkají a nemusí to být lež. Rozhodně bych nešlapala po tvých vzpomínkách na tvého bývalého. Určitě to bylo hezké období a zase potkáš někoho, s kým ti bude dobře. Pravděpodobně by se později stejně ukázalo, že se k sobě nehodíte, protože člověk, který neví co chce jako on, není obvykle dobrým partnerem, při sebemenší krizi by stejně utekl, takže dobře, že jste se rozešli teď než později. Nebuď na něj naštvaná, zkus mu přát štěstí. Jakmile to tak budeš doopravdy cítit, tak to bude za tebou. Prostě se z nějakého důvodu rozhodl pro jinou, která je pro něj třeba vhodnější, ale časem se určitě ukáže člověk, který zase bude lepší pro tebe než on.

  • chce to jen čas. A zabavit se, aby nebyl moc prostor k přemýšlení. Zažila sme to snad každá, bolí to, ale časem přebolí. I když člověk nemusí úplně zapomenout, rána se zacelí.

  • Souhlasím s Qeronikou. Vyjdi si někam s kamarádkama a pořádně si to tam užijte. Vypust uplně kluky a hlavně toho jednoho, kterej ti za to nestojí. Byl to šmejd a vůbec si tě nezasloužil. :) Vykašli se na něj a užívej si. Určitě se kolem pohybuje nějaký kluk, který o tebe stojí víc než si myslíš :)

  • zapomenout na nekoho koho miluješ nejde bohužel tak rychle, podle psychologů tento proces zapomínání trvá i 2 roky. Ale veř, že čas vyléčí všechny rány a i tu tvojí a bude zase fajn. A pokud jste si souzení, třeba se vaše cesty v životě ješte jednou střetnou... a když ne, tak na tebe nekde čeká zcela jistě nekdo, kdo tě bude mít rád a bude s tebou chtít být. Přeju hodne síly a štěstí!!

  • Ahojky,

    nevím, kolik ti je, ale pokus se místo srdcem přemýšlet mozkem. Jeho láska asi nebyla příliš silná, a pokud ti tedy lhal, nestojí ti za trápení - navíc by do budoucna asi nebyl příliš dobrý muž pro tebe. No a z druhé strany, pokud jeho náklonnost k tobě pominula, asi jsi nebyla pro něho "to pravé ořechové", prostě potřeboval něco jiného. Se mnou se kdysi rozešel kluk - a nebylo to ani kvůli jiné ženské - takže si dokážeš představit, že mu na mě prostě něco nesedlo, a jak jsem se asi cítila ponížená a nemožná. Řekl: Jsi dobrý kocour, ale já tě prostě nechci. Leží mi to v hlavě doteď, i když jsem šťastně vdaná. I po těch 5 letech to bolí, ale říkám si, že mi nebyl souzen a že s ním bych rozhodně tak šťasná nebyla. Musíš jít dál, najít si někoho jiného - i když třeba jen na sex. Nikdy nevíš, v co hezkého to přeroste. Mluvím z vlastní zkušenosti i zkušenosti přátel, kteří měli taky zlomené srdce :-) Držím pěsti. Hlavně nebuď sama.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist